Full rulle hemma

De var ju som sagt hemma och borrade för bergvärme veckan innan jag åkte till Milano. Förra veckan kom  rörmockarna, elektrikern och grävmaskinisten för att dra in och installera allt. Tyvärr hann de inte helt klart med alla rördragningar, vi skulle ju installera fyra nya element också så det kommer de och gör klart nu på onsdag. Det börjar bli lite kyligt på morgnarna nu så det vore väldigt trevligt att få igång lite värme :)
 
Igår roade vi oss med att ta ned gärdesgården mot diket (ni som vet hur jag kämpade för att få ordning på den kan tänka er känslan att behöva plocka bort den) eftersom trädfällaren KANSKE också kommer på onsdag. Han väntade hemleverans av ett paket från ett sådant där roligt företag som inte kan säga när på dagen de kommer...Dessutom drog vi fram flismaskinen och städade diket på en massa gamla grenar som både vi och tidigare ägare slängt där. Lite bättre blev det i alla fall.
 
I övrigt har vi försökt att återställa trädgården efter att den blivit sönderkörd av både borrigg och grävmaskin. Mycket jord och gräsfrön har gått åt och det är mer lera än gräs utanför fönstret just nu. Men men, det lär väl ta sig någon gång. Tur att det är höst och allt ändå blir grått och trist snart...

Turistdelen

Det bästa med den här konferensresan var att vi åkte måndag och kom hem på fredag - d.v.s mer eller mindre en vanlig arbetsvecka, så vi fick helgen hemma. Det är rätt skönt att kunna landa lite innan det är dags att gå tillbaks till jobbet igen.
 
De sista 1,5 dagarna i Italien blev lite mer turistiga. Vi var i valet och kvalet om vi skulle åka till Como eller inte och bestämde oss först efter lunch i torsdags att - för tusan, nu kör vi när vi ändå är här. Himlen hade spruckit upp, det var lite lagom varmt och SMHI hotade med åskskurar resten av dagen, vilket borde innebära bra väder ;) Det var verkligen rätt val vi gjorde för vilken mysig eftermiddag/kväll vi fick. Vi började med en timmes båttur på sjön, det var en liten personfärja som åkte runt till bryggorna som låg i den södra delen av sjön. Jättemysiga små byar precis i foten av berget. Här skulle jag definitivt kunna spendera mer tid och luffa runt, och även se resterande 9/10 av Comosjön.
 
 
Sedan traskade vi runt inne i Como som definitivt också var en hit, riktigt mysig med smala små gränder och torg. Vi hittade en restaurang där Linda och Karin beställde in pasta medan jag och Petra tog varsin tallrik med ost och kallskuret, detta satt vi och avnjöt till ljudet av en gatumusikant som sjöng "O sole mio" på torget utanför ;)
 
När mörkret lagt sig strosade vi runt lite till och stannade till på en gelateria för dessert. När det var sedan var dags att bege sig tillbaka till tågstationen så ser vi helt plötsligt väldigt mycket poliser och blåljus på gatan framför oss. Strax därefter börjar vi höra trummor och folk som skanerar något. Plötsligt, 20 meter framför oss, så dyker det runt hörnet upp piketbussar med galler för alla fönster och lampor, kravallpoliser med full mundering och poliser beväpnade med k-pistar. Dessa följdes av ett ganska stort demonstrationståg bestående av yngre män från flyktinglägret som låg utanför tågstationen. Man kan väl säga att vi väldigt snabbt pep in på en sidogata ;) Petra försökte fråga en k-pist-polis vad demonstationen handlade om men fick bara som svar att de snart skulle ha passerat. Jag i min tur försökte fråga några restarangägare på sidogatan, men de förstod visst inte engelska. Det enda vi hörde var att de ropade "freedom" när de gick förbi. Det gick väldigt lugnt till, vad vi såg så var det inget bråk alls, men lite läskigt ändå att hamna i något sådant helt oförberett.
 
På fredagen tog vi metron till Brera, ett kvarter i Milano som vi fått tips av vår italienska kollega att besöka. Dessutom passade vi på att ta en promenad i parken som låg bredvid. Här märktes det att de var mer vana vid turister än i det området där vi bodde, alla kunde engelska och maten var betydligt dyrare ;)
 
 
Efter en lunch bestående av en väldigt god pizza så var det dags att ta sig till flygplatsen och påbörja resan hem. Vi stötte genast på patrull då det tydligen inte ingick något incheckat bagage i våra biljetter. Vi hade bokat resan via KLM, men första etappen hem skulle vi åka med ett italienskt bolag och tydligen hade de inte samma regler. Jaja, 40 euro/person och en timme senare så var det hela löst i alla fall... Resten av resan föt på bra och vi landade i Linköping strax innan 23 på fredagkvällen, trötta men glada att vara hemma igen :)

Halvvägs i Milano

Onsdag och vi är halvvägs genom konferensen. Inte den bästa jag varit på tyvärr. De två som är ansvariga för mikrofonerna under frågestunden sitter och snicksnackar under föredragen, vilket stör väldigt mycket. Sen är det som vanligt väldigt varierande kvalité på föredragen och tyvärr inte så många som jag tyckt varit så intressanta. Men lunch får vi så det räcker och blir över, och croissanter, kakor och juice till fika. Ska inte ställa mig på vågen direkt när jag kommer hem ;)
 
I övrigt har vi inte hunnit med så mycket än. I måndags tog vi en tur runt kvarteret där vi bor, åt en glass och hängde lite i en park innan konferensen började. På kvällen var det pizzabuffé, servitörerna kom ut med olika sorters pizza så det var bara att plocka åt sig av det som såg gott ut. När vi skulle traska hemåt upptäckte vi att det kanske var ett lite suspekt kvarter där restaurangen låg (och även campus då det ligger en gata bort) då vi passerade några arbetande tjejer på vägen hem. 
 
Igår tog vi metron in till centrum, tittade på duomen och knatade runt bland alla Gucci, Prada och Armaniaffärer. Hittade ett litet ställe där det blev aperitivo, följt av mojito och sedan glass på gelaterian bredvid. Så himla härligt att kunna gå runt i linne klockan tio på kvällen. Ikväll är det dags för social dinner så vi hoppas verkligen på riktig god italiensk mat. 
 
 
Imorgon var planen att smita lite tidigt från konferensen och ta tåget upp till Comosjön. Tyvärr säger väderleksrapporten att det ska komma nästan 20mm regn så vi får se hur det blir med den planen... Trist om det inte blir av, det är det jag sett fram emot mest på den här resan.