Snö och pigg ponny

Det damp visst ned lite snö häromveckan. Tyvärr har ju inte Spirith några snösulor än så för ridningen var det helt värdelöst. Men i övrigt var det ju rätt mysigt :) Jag och Leyton gav oss ut och försökte åka skidor, med betoning på försökte. Det var väldigt jobbigt att ta sig fram i djup nysnö. Jag har insett att mina längdåkningsskidor inte är de mest ändamålsenliga skidorna heller. Det hade varit betydligt bättre med ett par lite bredare turåkningsskidor.
 
Det kom ungefär två dm första dagen och sedan ytterligare en dm nästa dag, så vi hade rejält med snö. Det vände och blev plusgrader ganska direkt efter att det snöat klart, men i och med att det inte regnade så tog det ändå ett tag innan den försvann helt. Dock blev det helt perfekt med frysgrader nu när all snön försvunnit, så vi slipper isgata och vägar med en massa frusen snömodd.
 
 
Malte tycker livet är astrist att bara gå i hagen och skrota. Nackdelen med skogshagen är att det är svårt att springa runt i full fart, så nu när det äntligen blev lite kallt släppte jag över dem i beteshagen. Tänker att det är bra att han får springa av sig lite innan det är dags att börja rida igen om en vecka. Det var visst väldigt lattjolajban, han fortsatte så här i i alla fall tio minuter. Han fick till och med sig Spirith några vändor sen...
 

Kommentera inlägget här :