Snart semester

Sista dagen på jobbet imorgon, sedan väntar fem veckors semester, gött! Här hemma har det tuffat på som vanligt även om vi inte varit så effektiva i värmen. Jag gillar sol och värme, men det kan väl räcka med sisådär 25 grader ute så man orkar göra något också?
Hönsen har i alla fall flyttat in i nya huset. Vi fick klart det sista invändigt under midsommarhelgen lagom när det var dags att mocka ut hos dem i pannrummet. Så istället för att behöva slänga in nytt strö där fick de flytta. De verkar faktiskt väldigt nöjda med sin nya lya. Sittpinnarna invigdes (med lite hjälp) redan första natten och nu är det tävling om vem som ska få sitta högst upp. 
 
 
 
 
 
De är väldigt sällskapliga och vill gärna vara med när man är ute. Särskilt de tre små, de springer runt fötterna hela tiden och hänger kvar ute när de stora gått och lagt sig. 
 
Nu hoppas jag att vi kommer få lite mer gjort när semestern drar igång så vi blir klara någon gång. Vore skönt att kunna bocka av det på listan 😁

Äntligen!

Jag har suttit på hästryggen igen!!! Sååååå skönt att äntligen vara relativt smärtfri och kunna fungera som vanligt. Spirith verkade vara rätt nöjd också, han har mest fått hänga med småponnyerna på skritturer senaste veckan, vilket kanske inte är det roligaste han vet ;)
 
 
Hönshuset går stadigt framåt. Björn har lagt ner ett jättejobb på husets gamla ytterdörr (som har en historia i sig) för att kunna återanvända den. Så nu i helgen målade vi och satte upp den. Dock måste det in fönsterglas sen, men det får bli längre fram i sommar. Vi var på Bauhaus och köpte dörrhandtag till den samt en golvmatta till foderdelen igår. Skapligt vilken tid det tog! Tror vi var där i en timme för något som borde tagit en kvart... Inte så oväntat, men någon gång kan man väl få bli överraskad? Dessutom köpte vi material till hönsgården så den ska förhoppningsvis upp nu i helgen. Vi hade hoppats på lite regn så det blir mer lättgrävt, men det var tyvärr inte många droppar som kom.
 
Så här ser det ut nu, det börjar ta sig :)
 
Spana in småttingarna, de har växt lite på en månad. Nyfikna är de också, och sällskapliga. Inte ett dugg rädda för varken hunden eller katterna heller. Frågan är vad katterna säger om dem dock. Vi har inte vågat ha dem ute samtidigt än. De stora är inga problem, men småttingarna känns lite för små än så länge. Leyton har de här tre som favoriter däremot. Han har fortfarande inte gett upp hoppet om att de vill kasta boll med honom...
 

Nästan inflyttningsklart

Nu är vi nästan helt klara med hönsdelen i nya hönshuset, såpass klara att kycklingarna skulle kunna flytta in. Dock har vi inte börjat på hönsgården än och det är egentligen ingen idé att flytta dem förrän den är klar. 
Men så skön känsla när man börjar kunna bocka av saker som är helt klara. 
 
Från detta innan helgen...
 
Till detta nu. Plus foder runt fönstren men det fick jag visst ingen bild på. Spana in den snygga trappan ut till hönsgården som vi fick hjälp att bygga. 
 
De lite äldre kycklingarna fick testa på livet i det fria för första gången nu i helgen. Och som de älskade det! De har undersökt varenda vrå i trädgården (inom lagom avstånd från buren+pannrummet såklart). En annan sak de älskar är majs, de är fullkomligt tokiga i det. Så fort man kommer så kommer de kutandes och vill ha! Vissa är lite mer blyga medan andra hoppar upp i knäet för att komma åt... 
 
 
Jag har äntligen kunnat vara lite mer produktiv än tidigare. Kan fortfarande inte böja mig framåt så bra, lyfta tyngre saker eller sitta ned längre stunder, men börjar bli skapligt rörlig ändå. Bara det här att kunna kliva upp för en trappa/stege samt huka sig gör att man kan göra betydligt mer, och slippa känna sig som en stor belastning. Längtar så tills jag kan sitta på hästen igen, nu är det tre veckor sedan jag red sist. Tur jag har hjälp av både snäll stallägare och stallkompis som gärna hjälper till att motionera honom åt mig. Annars hade han fått springa runt på lina varje dag och det är ingen höjdare. Har försökt variera mellan banan och gräsfältet så det inte blir alltför tråkigt. Visste ni förresten att man kan trava och beta gräs samtidigt? Inga problem hälsar Spirith!