Sänggavel, labb och häst

Nu är vi äntligen klara med sänggaveln. Man tror att det ska gå på nolltid, men så kommer verkligheten mellan. Vi enades om en kompromiss i alla fall, så nu är dörren vitbetsad. Vilket jag faktiskt tror blir snyggast, då ser den fortfarande lite mer gammaldags ut och inte som vilken gavel som helst som man kan köpa från ikea. Jag som aldrig betsat förut tyckte att det var rätt svårt att få färgen hyfsat jämn och bra, men jag är faktiskt ganska nöjd med slutresultatet. Eventuellt ska vi sänka den lite, får se hur det blir med överkast på. Vilket vi inte lyckats införskaffa än, det får bli veckans uppdrag. Det behövs, katterna tycker att sängkanten är perfekt att vässa klorna i...
 
Annars då... Vi har studentlabbar den här veckan så söndagen ägnades åt att så ut celler. Fem grupper som skulle ha 25 brunnar per grupp, det blir en del att så ut. Dessutom hade schemaläggarna lite problem att planera så igår hade vi första labben 8-11 och andra 10-12. Ni kan ju tänka er hur kul det var under den överlappande tiden att vara två handledare på 20 osäkra, frågvisa studenter som gör olika saker på olika ställen. Lite rörigt är bara förnamnet.
 
I lördags var jag, Spirith och Sasha ute på en lite längre tur i skogen. Jättefin häst, glad hund och härligt väder, det är en energiboost som heter duga. På söndagen tänkte jag att vi skulle konditionsträna lite på ett fält nära stallet. Det är ju stenhårt i backen nu, men fältet ligger i träda och har långt gräs så lite lugn galopp tänkte jag att vi skulle klara av. Jo tjena, både hästen och hunden hade andra tankar. Fick mordhålla hästen för att det inte skulle gå i 120km/h, Sasha sprang runt som ett svart streck och så fort hon kom i närheten av Spirith så fick han en ursäkt att flyga i luften. Tror grannarna hade lite roligt åt mig... Men det är bara kul när man märker att djuren är pigga och glada :)
 
 

Artikeln

Nu ligger artikeln ute på PubMed! För den som är intresserad finns den att läsa här
 
För att fortsätta på djurtemat i förra inlägget, hunden har tagit efter katterna när det kommer till att tjata om mat:
 
Igår var det dags för hoppträning igen. Den här gången blev det i Fillinge för Lasse istället. Kristine är på solsemester hela veckan och jag ville få till en träning så den där ringrostigheten försvinner någon gång. Det gick faktiskt över förväntan. I början kände jag mig helt borttappad, hade ingen känsla för vilken galopp jag skulle sätta i hästen och visste knappt hur man red på ett hinder. Och då är det små cavalettibockar vi pratar om. Men efter ett tag så kom vi igång både jag och hästen och lyckades faktiskt få till riktigt fina språng även på de riktiga hindren. Spirith fick som vanligt beröm för att han hoppar så bra, Lasse tyckte att jag skulle fokusera på att styrke- och konditionsträna ordentligt så att han tycker att det är lätt och kul att hoppa.

Dessa djur

Nästan alla andra som har katt kan ju ha fri tillgång på mat, men oavsett hur mycket mat vi ställer fram så äts det upp på en gång. Hade vi bara haft Tamra hade det inte varit några problem, när Alexa var ute på sina strövartåg i somras så kunde Tamra lämna maten och komma tillbaks senare och äta upp. Men med den konkurrens som är nu så måste hon äta upp på en gång. Filmade kvällsmatsintaget idag, ni ser ju skillnaden...
 
Sasha fick följa med på ridtur idag också, inte lika hårt som igår men ändå en ordentlig rastning. Så här trött är hon efter det: