Fredag

Ojoj...vart tog tiden vägen? Den här veckan har gått i ett jehu, det var väl måndag igår? Förra veckan hände inte mycket roligt däremot, jag åkte på en förkylning och försökte ta det hyfsat lugnt för att bli frisk. Red inte på en vecka (!), när hände det senast liksom...
I måndags var jag äntligen såpass pigg att jag orkade ta mig till terrängbanan för ett litet genrep inför fälttävlansdebuten imorgon. Det var bara andra gången som vi hoppade terräng i år, men han är verkligen klockren :) Hoppar glatt allt som jag styr på och taggar mer och mer under tiden vi hoppar. Det enda hindret vi fick stopp på var när jag gav mig på kombinationen med smalhinder upp ur vattnet, vilket är lite för avancerad nivå för oss egentligen. Men efter ett par försök så hoppade han det utan problem också :)
Jag är så himla laddad inför imorgon, det enda molnet på himlen är väl starttiden, 7.43 på morgonen. Det blir till att lasta innan kl 06... Tur att man kan ta sovmorgon på söndag i alla fall :)
 
 
 
 
 
Björn fyllde år i tisdags, det firades med bio på kvällen vilket inte var igår. Himlans mysigt, särskilt när filmen börjar hyfsat tidigt så man är hemma till lagom sängdags ;) Tror ändå hans höjdardag var igår när han fick köra motorsågen på kursen för första gången. Det lär köras lite hemma nu för att träna :)
Jag och Petra har studentlabbar torsdag-fredag den här veckan så det blir långa dagar. Kul då med studenter som kommer 20-30 minuter sent, eller inte dyker upp alls...

Barnvaktande och hästtävling

Sitter i soffan och vilar ut mig efter dagens tävling. Det tar nästan mer på krafterna att anordna en tävling än att rida själv och jag gjorde både och...
Tävlingen flöt på riktigt bra i alla fall, folk verkade nöjda och vädret höll sig hyfsat :) Jag är nöjd med mina båda starter, tycker han skötte sig bra. Kanske att jag hade velat haft honom lite mer lösgjord, nu blev det ett par gånger som han stretade emot lite. Han blev som vanligt lite låg i formen stundtals, men han lyssnade bra och det var huvudsaken. Tyvärr tyckte inte domaren om oss jättemycket så det blev inga höjdarpoäng. Vilket är lite trist, det peppar ju mer om resultaten blir bättre också. Men så är det med bedömningssporter, olika domare fokuserar på olika saker. Vi får hoppas att domaren i Mantorp tycker om oss bättre :)
 
Tävling är ju inte det enda som hänt i helgen, vi har även varit barnvakter lördag till söndag medan Åsa och Johan åkt till Västervik för lite föräldrafritt :) Vi hämtade upp barnen hemma hos dem igår och åkte direkt ut till Björns kompis Axel för att hälsa på deras kamel. Eller zebra som Sonja sa. Häftiga djur det där, även om det dröjer tills hon är fem år innan det går att rida på henne.
 
 
Kamel för all del, men studsmattan var nog ändå roligast.
 
På vägen hem svängde vi förbi stallet för att ge hästarna mat och kolla så Spirith inte var alldeles för skitig inför tävlingen. Frågade om det var någon som ville rida och fick ett samstämmigt JA!
Så snabbt på med ett träns så fick de rida lite, först med mig och sedan själva. De fick prova på att båda starta, stanna och styra "själva". Sigge blev lite besviken när han inte fick hoppa upp en tredje gång, men accepterade min förklaring att Spirith var trött och blev nöjd när han fick leda in honom till stallet istället.
 
 
Stina hade några grannkompisar på besök så hela gänget lekte i gungorna ett bra tag. Därav de ledsna minerna för att han inte fick följa med till stallet när ni kom och hämtade dem idag mamma och pappa ;)
 
Idag kom de bort och hejade på mig på tävlingen (om ni kollar på filmen så hör ni världens bästa hejarklack när jag rider ;)) och fick rida lite efteråt. Sigge var mäkta stolt och visade alla som gick förbi att han visste hur man gjorde för att styra Spirith. Det gäller för en annan att se åt vilket håll han styr så jag kan leda åt det hållet också ;)

Klar!

Puh, nu är både presentation och opponering gjord på kursen och jag tror att jag har allt under kontroll till söndagens dressyrtävling. Vet inte om jag berättat att vi ska ha dressyrtävling i helgen? Det ska vi i alla fall och det är jag som har huvudansvaret. Men alla funktionärsposter är tillsatta, alla har förberett det de skulle förbereda så nu är det bara banbygge och sätta upp skyltar kvar, sen är vi redo att köra! Planen är att jag ska rida själv också om inget strular :-)
 
Min lilla häst har sprungit på väldigt bra i veckan i alla fall. Jag har fokuserat mycket på att få till framåtbjudningen och att han ska lyssna på mina hjälper och jag tycker verkligen att det har gett resultat.
 
Jag har funderat ett tag över varför min häst alltid kommer in lerig om fötterna när de andra är helt rena. Fick svaret häromdagen: han går i diket och äter nate. 
 
 
Vad händer i övrigt då? Vi hade besök av Björns familj plus Johns mamma i lördags eftermiddag. Lagom till att de skulle dra sig hörde Åsa och Johan av sig och undrade om vi ville komma dit på spelkväll, vilket vi inte var sena att tacka nej till :-)