Morgonstund har guld i mund

Jag passade på att åka till stallet innan jobbet idag, när jag kom ut till hästarna strax efter halv sex på morgonen var de inte ett dugg pigga på att gå upp.
 
 
Lyssna in snarkningarna ;)
 
När vi sedan kom iväg på vår ridtur stötte vi på den här familjen, först på ett fält borta vid grannen, sedan kom de springande strax utanför ridbanan. Jag har sett spår av dem i hagen, men inte träffat på dem vid stallet tidigare.
 

Det tog bara två år...

...men nu äntligen har vi lyckats få upp en vikdörr in till duschen/tvättstugan! Den har legat ouppackad sedan i vintras, sen när vi (Anton) väl skulle sätta upp den så upptäckte han att det saknades grejor. Inga problem sa butiken när vi pratade med dem, men sen tog det några veckor innan vi väl fick grejorna. Och den senaste tiden har det varit roligare att pyssla utomhus. Men igår var vädret lite halvtrist så då bestämde vi oss för att få tummen ur och fixa till den. Det var inte det lättaste, den var för bred och inte gjord för att kortas ned så det tog ett par timmar innan vi lyckades klura ut hur vi skulle lösa problemet. Men nu så är den äntligen uppe :)
 
Tittade genom gamla bilder i telefonen i helgen också, det är kul när man ser att det hänt lite under våren :)
Så här snyggt var trappräcket i ett par månader efter att vi plockat ned för att kunna måla om och byta ut gamla ruttna brädor t.ex. 
 
Björns stora projekt under hösten och våren :)
 

Glad midsommar!

Hoppas ni har en riktigt härlig midsommar! Jag och Spirith började dagen med en ridtur tillsammans med Sandra, Hamdir och en massa mygg. 
 
När jag kom hem satte vi upp staketet som Björn tog bort för att han skulle kunna såga några granar i vintras. Granarna kom dock aldrig ned och nu ser det faktiskt ut som att jag eventuellt kan ta hem hästarna någon vecka i sommar, så bäst att vara förberedd ☺
 
Vi fortsatte sedan att bygga Fort Knox runt odlingslådorna. Rådjuren har varit framme och ätit av nästan ALLT! Björn satte upp ett nät redan första dagen, men det hade de hoppat genom. Så nu sitter ett 1,5m högt nät med eltråd över. Hoppas de håller sig ute nu. 
 
 
Vi tog en sväng bort till terrängbanan för traditionsenligt midsommarfirande som hembygdsföreningen anordnar. Tur att de inte var i hembygdsgården bortanför oss, för vad folk det var! Betydligt mer bilar på parkeringen än på våra tävlingar 😉 
 
Nu blir det snart grillat och pavlova till efterrätt, mums! Gjorde "portionsstora" marängbottnar, men tyckte att det räckte med en för oss att dela på. Vilket gjorde någon väldigt besviken, han hade hoppats på varsin...