Terrängdebut!

Idag var vi iväg till Vikbolandet för inomhusterrängträning för L-E. Det gick långt över mina förväntningar! Jag hade trott att vi skulle hålla oss på en lite lägre nivå då han inte sett terränghinder sedan i augusti och på grund av det anmält mig till en grupp på nivå 80-90. Men L-E hade andra planer, han höjde upp till 1m och vi fick hoppa både linjer och smalhinder. Spirith gick som en klocka hela träningen, varken tittade eller kom tokigt på ett enda hinder. Smalhinder har han aldrig sett förut och de kan ju ställa till lite problem, men det var inga tveksamheter någon gång. Vi fick massor med beröm, dessutom tyckte L-E att han var väldigt slimmad och fin i kroppen nu :) Det lär ju försvinna så fort gräset kommer dock ;)
 
Första delen av träningen
 
Banan vi hoppade på slutet
 
Det var några som var rätt slitna när vi kom hem sen... ;)
 

Ny klippmaskin

Jag fyndade en klippmaskin på blocket i början av veckan, min gamla gick ju sönder igen och jag orkade inte försöka få ordning på den en gång till. Bestämde mig för att kolla begagnatmarknaden då det finns en del prylnördar där ute och hittade en knappt använd batteridriven DeLaval för betydligt mindre än vad den kostar ny. Den fick visa vad den gick för med en gång, han har ju fått en utväxt med typ gles svinborstlikande päls, mest i huvudet och under magen, men även lite sporadiskt över resten av kroppen, jättevackert... Det var väldigt smidigt med en batteridriven maskin i alla fall, den är även lite tystare och lättare än den gamla vilket inte är helt fel. Det märktes att Sprith gillade den också, han stod mer eller mindre och gosade med den när jag klippte huvudet.
Direkt efter klippningen var det dags för veckans hoppträning. Den här gången fick vi rida på serier med galoppbommar mellan. Avstånden var väl tilltagna så det gällde att sätta en riktigt bra galopp i hästen för att nå fram. Sedan plockade hon bort bommarna och då skulle vi kunna rida på samma sätt som innan. Avslutningsvis fick vi hoppa en bana på ca 1m. Han var jättefin! Lyhörd, framåt och gjorde fina språng. En bra uppladdning inför helgens terrängträning! Jag är taggad som tusen, hoppas hästen är det också :) Med tanke på hur mycket energi det finns i den kroppen för tillfället så är chansen ganska stor ;)
 
 
Bilden gör inte pälsen rättvisa, det var betydligt värre än vad det ser ut ;)
 
 
 
 

Storrengöring

Jag passade på att tvätta av transporten igår när den ändå var hemma, vilket var väldigt välbehövligt. Kommer inte ihåg om det var i våras eller till och med förra hösten som jag gjorde det sist. Den var mer grön än vit på sina ställen i alla fall. Även bilen fick sig en omgång både in- och utvändigt. Hur ofta behöver ni som har barn städa bilen egentligen? Tycker att det tar två dagar att skita ned den, och då är vi bara två vuxna...
 
På tal om skitiga saker, kolla in den här godingen som tyckte att det var världens bästa idé att rulla sig två minuter innan det var dags att gå in. Och det bästa stället hittade han också. Blöt lera överallt där täcket inte skyddade...