Godkänt!!!

Här har det gått snabbt i svängarna, jag ringde vår kontrollansvarige i måndags efter att elektrikern var klar och i torsdags hade vi slutbesiktning av stallet. Så nu är det godkänt att tas i bruk! Om allt går enligt plan så flyttar Spirith och Bogi hit på söndag.
 
Ni har väl redan sett det mesta, men här kommer ett par bilder på slutresultatet.
 
 
 
 
Jag har även hunnit att måla stallet utvändigt, och vi har fått upp dörrfoder, så nu är det helt klart utvändigt (förutom att plåtslagaren ska sätta ett par plåtar på takluckan)!
 
 

Äntligen el!

Nu har vi el i stallet! Det har tagit sin tid för elektrikern, dels saker som varit restnoterade och dels har han haft fullt upp med annat. Men efter att ha jobbat större delen av helgen så är han äntligen klar!
 
Lamporna lyser :)
 
Tyvärr gick det inte att få ledlister bakom bjälkarna i sadelkammaren då det inte fanns i rätt IP-klass, så det fick bli en sådan här lösning istället.
 
Vi lyckades även få upp skåpsluckorna till diskbänken i helgen. Blev ganska mycket bättre än innan :) Ska göra en hylla och sätta upp till vänster om varmvattenberedaren också, så kanske den smälter in lite bättre.
 
 

Småfix

Jag har fortfarande ganska många flextimmar kvar efter våren, så passade på att ta ledigt i fredags för att få lite extra tid här hemma. Dels målade jag vidare på mina luckor till diskbänken i sadelkammaren. Jag använder samma linoljefärg som till fönstren, så det tar tid för dem att torka. Eftersom de ska målas på båda sidorna så får man lära sig att ha tålamod (inte min starka sida). Men nästa helg hoppas jag att de kan vara uppe. Däremot hann jag måla klart och få upp panelen som sitter på sidan av bänken. Så det ser redan lite trevligare ut där inne :) Den ska målas en gång till nu när den är uppe, men jag tänkte vänta tills elektrikern är klar så det inte riskerar fastna en massa skit i färgen.
Igår ägnade jag halva dagen åt att putsa klart inne i sadelkammaren. I och med att vi inte hade fått in dörrarna när vi putsade sist så kunde vi inte putsa mot dörrkarmen då, så det fick jag göra nu. Och insåg än en gång att putsa inte är en favorit för mig. Så himla svårt och jobbigt och allmänt bökigt.
 
Svårt att få en bra bild på putsningen och det ser inte så kul ut för tillfället. Men med lite färg sedan så blir det nog bra :)
 
Jag har även fått upp krokar, täckeshängare, uppbindningsrep, krubbor m.m., och i helgen fick jag hjälp av Björn att få upp gallren till fönstren. Så nu är det mer eller mindre bara ströet som saknas inne i boxarna :) Och lite krokar till redskapen inne i stallet.
 
 
 
I och med att hästarna inte får flytta in innan stallet är godkänt, plus att jag måste få hem häst nummer två, så insåg jag att gräset växer ifrån oss ordentligt. Skickade ett sms till grannen och frågade om han ville ha det och några dagar senare var det slaget och balat :) De andra två hagarna är dock fortfarade fulla med gräs, så det kommer finnas för dem att äta i sommar...