Hemmatävling

Puh, då var årets första hemmafälttävlan avklarad. Har inte riktigt märkt av det här med långhelg, men kunde i alla fall ta det hyfsat lugnt på torsdagen. Fredagen gick åt till att ta hand om celler, skriva ut 500 banskisser och bygga tre dressyrbanor. På kvällen åkte vi hem till Åsa och Johan för lite mat och spel. Spenderade sedan hela lördagen ute på Ekenäs, vilket inte var helt fel med tanke på vilket härligt väder vi hade! Söndagen tävlade jag själv och vi hade lyckats skrapa ihop tillräckligt många funktionärer så jag slapp funktionärsbiten helt och hållet. Det är väldigt uppskattat då det tar en del på krafterna och man vill ju gärna vara hyfsat pigg och fokuserad när man tävlar :)
 
Tävlingen gick i alla fall jättebra! Lyckades för första gången komma under 50 straff i dressyren (49,9 = 66,8%) och med en bra känsla genom hela programmet. Han tappade lite bjudning genom kortsidan i ena galoppen, annars fanns det inte så mycket att anmärka på. Nu är det bara att jobba på ännu mer med bjudningen för att plocka högre poäng.
 
Hoppningen nollade vi också, även om det inte var den snyggaste rundan vi gjort. Det var inte samma hinder som vanligt, vilket tydligen var väldigt konstigt, så det blev lite av- och påridning. Han tittade inte så mycket på hindren, men på alla infångare och annat runt omkring så fokus försvann lite.
 
Till terrängen var han riktigt laddad! Lite bock på framridningen (vilket hör till vanligheterna) och bus i terrängen (hör inte till vanligheterna). Hade en jättebra känsla hela banan genom. Han började kännas lite matt efter vattnet så då lät jag honom galoppera på i det tempot han ville, vilket resulterade i att vi kom in tolv sekunder för långsamt och fick några tidsfel. Kom femma, precis utanför placering :)
 
 
 
Spana in Lennarts (starterns) fina regnkläder ;) Det var inte riktigt någon som räknat med en störtskur igår :D

Stiltje

Här händer inte mycket intressant att skriva om. Samma gamla vanliga med trädgårdsarbete, häst och jobb. Björn testade gräsgödning som skulle vara bra mot mossa häromveckan, vilket verkligen har gett resultat. Trodde faktiskt inte att det skulle göra så stor skillad...
 
Jag och Spirith var på pay and cross på Ekenäs i lördags. Eller PnC vet jag inte riktigt om man ska kalla det för när det är L-E som håller i det. Vi var en grupp på sex ekipage som fick gå runt hela terrängbanan och hoppa alla hindren som är med i 90-klassen ett och ett. När vi sedan var färdiga med det fick vi rida hela banan en och en. Bara att gå runt banan och hoppa varje hinder för sig tog över 1,5 timme. Så när det väl var dags att hoppa hela banan kändes han ganska matt. Jag valde därför att bara ta en del av den, han hade hoppat alla hinder klockrent när vi gick runt i gruppen så kändes onödigt att det skulle bli något fel bara för att han var trött. Ett bra genrep inför tävlingen i alla fall :)
 

Årets första tävling

Då var årsdebuten avklarad, med lite blandade resultat. Vi fick till en bra dressyr, jag har ju jobbat på att plocka upp honom i formen och det lönade sig :) Jag fick inte loss honom helt innan så han blev lite kantigare än vad han brukar vara hemma, men 65,8% får väl ändå anses vara klart godkänt :) Höll lite mycket i honom i första galoppen, men när jag väl insåg det och slappnade av till andra så blev det betydligt bättre. Hoppningen kändes kanon, noll fel och en riktigt härlig runda. Det enda jag har att klaga på är att han är för balanserad i galoppen så han inte bryr sig om han kommer i korsgalopp mot hindren ;) Hem och öva galoppombyten!
 
I terrängen stod han emot lite och det blev två stopp. Först på en låda som var hinder nummer två. Sedan på en grav inne i skogen. Egentligen inga konstiga hinder, men det är väl bara att lägga på rutinkontot. Han hoppade båda utan problem på andra försöket och gick genom vattnet som ju är en porlande bäck utan att stanna. Boxholm är ju en ganska knixig bana på ett sätt. Det är inga svåra, spektakulära hinder, men större delen av banan går inne på stigar i skogen och det är på flera ställen man måste skritta/trava för att det är så brant. Det finns inga längre ordentliga galoppsträckor heller så det är svårt att få upp en bra galopp och komma igång ordentligt. Men jag tycker att det är en väldigt mysig bana, hoppas bara att Sprith kan ändra uppfattning och hålla med mig någon gång istället för att se spöken överallt ;)
 
Nu var ju planen att ladda inför Kinda nästa torsdag, men den tävlingen har tyvärr blivit inställd :(
Istället får det bli pay and cross hemma nu på lördag och sedan hemmatävlingen nästa söndag.