Dags för uppdatering

Sista jobbdagen innan jul, nu väntar 2,5 veckors ledighet. Så himla skönt! Förra julen var jag ju inte ledig något alls eftersom ryggen krånglade så. Insåg när jag kollade tillbaka i mina inlägg för ett år sedan att det faktiskt gått avsevärt framåt på den fronten trots att man inte tycker det. Även om jag fortfarande får bakslag så är det ändå milsvid skillnad jämfört med hur det var då. Nu kan jag ändå använda ryggen även om jag måste tänka till en extra gång i allt jag gör och undvika att belasta den för mycket. Jag har även fixat ett höj- och sänkbart skrivbord på jobbet vilket faktiskt gör stor skillnad. Förhoppningsvis kan vi dessutom få ta hem Björns gamla när de flyttar till nya lokaler i januari så då kommer jag att ha ett hemma också. Kan dock inte säga så mycket om den nya träningen och vad den har gjort för ridningen än. Jag lyckades ju åka på något (inte covid) i början av månaden så fick hålla mig hemma ett par veckor. Hann att rida ett par gånger innan det, vilket inte funkade så bra. Men efter att jag pratat med min fysioterapeut så kortade vi ned ridpassen ännu mer, till max 15 minuter per gång varannan dag. Och bara skritt då. Ni kan ju tänka er hur nödvändigt det känns att sadla på för det liksom... Men nu har jag varit igång med det i en vecka och än så länge har det fungerat bra i alla fall. Ingen smärta under/efter ridningen, så jag hoppas att jag kan börja utöka passen lite snart. Spirith är inte riktigt gjord för att vila helt heller. Han lyckades bocka av granntjejen förra veckan så hon går med armen i gips nu, kul... Ska inte skylla på honom dock, hon var ute och red med sin mamma vars häst blev rädd för något och drog iväg. Vilket ju såklart Spirith tyckte var skitkul, så han drog efter och brallade loss på vägen så hon tappade balansen och åkte av.
 
Köpte nytt reflextäcke till både hund och häst, så nu ska vi förhoppningsvis synas i mörkret.
 
På byggfronten har det mest hänt lite småsaker. Jag hade ju hoppats på en mild november+december så vi hade kunnat måla invändigt, men tji fick jag. Lite tråkigt eftersom vi då inte kan installera boxinredningen, vilket vi annars hade tänkt att göra i jul. Men i övrigt underbart med det fina vintervädret vi haft. I och med att vi har luftintaget via takfoten och nu kommit fram till att vi ska sätta innertaket i jul istället så måste vi stoppa luften från att hamna mellan inner-och yttertaket. Så jag har roat mig med att bygga lådor för att fixa det. Sedan har vi även isolerat gavelspetsarna och börjat att fixa en luftspalt mot yttertaket så det finns om vi bestämmer oss för att isolera taket senare. Dessutom är plåtslagaren äntligen klar med allt utvändigt plåtjobb. Nu är det bara invändig plåtbeklädnad på takluckan kvar, men den kan upp först efter att vi satt innertaket.
 
Ventilationsluckorna klara. Innertaket kommer att gå fram till dem, sedan blir sista delen mot väggen öppen för luftintag.
 
Isolering i skenet av en pannlampa.
 
Plåtslagaren plockade bort råspontsluckorna vi lagt som skydd för hålet till takluckan när han satte upp den utvändiga plåtbeklädnaden. Skaplig skillnad det blev i ljusinsläpp där inne, blev riktigt besviken när luckorna kom upp igen. Längtar tills vi får installera takluckan på riktigt.
 
Taket klart!
 
Han gnällde lite över att det blev en ganska ful övergång mellan ladans tak och stallet. Detta eftersom vi lyckades skära upp för mycket plåt på ladan på ett ställe när vi skulle lägga råsponten. Som tur är så tänker man egentligen bara på det om man står uppe i skogen ovanför stallet så här. Tanken är dock att vi ska lägga om ladans tak om ett par år så då försvinner det ju.
 
Visst blir stallet ganska snyggt ändå?
 
Här ser ni en som aldrig ger upp. Någon av leksakerna måste väl ändå trumfa byggmaterial?
 
Passade på att ta lite foton när jag jobbade hemma i november och det var 15 minusgrader ute. Så himla vackert det var med alla iskristaller!
 
 
 
Och såklart en som var väldigt nöjd över den lilla snön som kom sen. Han studsade fram på bakbenen så fort man kom utanför dörren, det skulle bara kastas snö! Vatten i alla dess former är verkligen favoriten.