London

Kristina fyllde 60 i fredags och bjöd med oss allihop på en långweekend i London. Vi åkte i torsdags kväll och kom hem i söndags. Vi har haft det jättehärligt! Jättebra väder, god mat och trevligt sällskap :)
Jag och Björn har knappt åkt något kollektivt så det har blivit ett par mils traskande. Såpass att jag har haft träningsvärk i höfterna ;)
 
Vi har egentligen inte gjort något särskilt mer än turistat runt. Vi var inne en sväng på Winter Wonderland i fredags (rätt dag, när vi gick förbi dagen efter var det hur mycket folk som helst som köade för att få komma in), kikade runt inne på Harrods (Björn har fått en idé om hur vi ska tjäna pengar på små björkpinnar) och gått liiiiite i affärer.
 
I lördags var vi på afternoon tea i Covent Garden. Herregud säger jag bara, man blev mätt för flera dagar framöver. Mackor, scones, kakor, juice, te, prosecco, ja, ni förstår nog ;)
 
Istället för tårta på sängen ;)
 
Inne på winter wonderland
 
Afternoon tea.
 
 
På villovägar vid Themsen. Vi gick lite fel vilket resulterade i säkert 3-4km omväg till slut ;)
 
 
 

Lager 39

Äntligen har vi fått tummen ur och satt ölen som vi fick av John i somras. Tanken var egentligen att den skulle vara klar till jul, men nu blir det närmare mars... En ljus lager i och för sig så den passar ju faktiskt bättre som sommaröl än julöl ☺ 39 flaskor á 0,5l blev det totalt. 
 
 
 
 

Kalashelg

Eh, är det redan tisdag idag? Vart tog helgen vägen? Det har varit fullt upp minst sagt. I fredags var det återigen dags för disputationsfest (Lindas) och även den här gången hade jag fått äran att vara toastmadame. Börjar få upp vanan nu ;) Så där försvann fredagen. Vi har fått tillbaks vårt manus igen och nu fick vi en månad på oss att hinna göra tre olika labbar. Dessutom är alla tre nya metoder som måste ställas in. Från utsådd till att jag kan göra experimentet tar fem dagar med tillsatser av olika saker varje dag. Så ni kan ju tänka er hur gott om tid vi har... Jag tog upp celler förra veckan och de var klara att så ut i fredags. Så det var bara att åka in till jobbet båda dagarna i helgen och fortsätta försöken.
I lördags var vi bjudna på Ludvigs namnkalas ute i Björkeberg. Upp på morgonen för att hinna rida, sedan en sväng förbi jobbet innan kalaset. På vägen hem åkte vi förbi Åsa och Johan och hämtade upp Sasha som varit där sedan fredageftermiddagen. De hade tydligen haft en hund plus båda barnen i sängen hela natten...kan tänka mig hur mycket sömn det blev...
För vår del blev det i alla fall läggdags tidigt på kvällen, vi var rejält slitna båda två.
På söndagen hade jag sedan anmält mig till en föreläsning om kost och hälsa för ryttare. 10-14 höll den på, så fick passa på att ta jobbet innan och stallet efter för att hinna med allt. Föreläsningen var i alla fall riktigt bra, man fick många tips och ideér om hur man tränar kroppen på bästa sätt och lägger upp maten på tävlingsdagar etc. Alla övningar gick att göra hemma också så nu ska jag försöka att få in lite extra träning ett par dagar i veckan utöver gymmet. Tjugo minuter här och där borde man hinna med...eller hur ;)
 
Vi lyxade till det lite på söndagskvällen. Gjorde moules marinières och då kan man ju inte låta vinet förgås ;) Jättegott dessutom vilket ju inte gjorde saken värre :)