Inridning pågår!

Tänkte att det var dags för en liten uppdatering hur det går med inridningen av Malte också. Den tog ju äntligen fart nu i höst efter att sadeln blivit klar och munnen läkt. Det blev också betydligt lättare när Tilda, som nu är halvfodervärd på Spirith, började då jag kunde få lite mer hjälp från backen. Innan hon började så hade jag suttit på honom ett par gånger i stallet, och Stina hade hängt några gånger ute i skritt. Jag hade ju också jobbat honom en hel del med sadel och träns på lina i alla gångarter. I början av september satt jag på honom ute för första gången och vi blev ledda runt i hagen. Andra gången ute longerade hon oss. Då kunde vi även testa på lite trav, plus att rida utan lina. Han var så himla cool, det var inga konstigheter alls. Efter någon gång till i hagen så tog vi oss ut i skogen för första gången. Spirith fick väl gå först de första hundra metrarna, men sedan tyckte Malte att han kunde ta täten. Han är så glad och positiv och med öronen spetsade framåt hela tiden.
 
 
Vi har varit ute några gånger till, dels med Tilda och Spirith som sällskap, dels med Björn och Leyton på cykel. Vi har även testat på lite galopp ute och jag har insett att det bäst om Spirith är sist eftersom han annars lär Malte en massa dumheter... Första gången tänkte vi att Spirith skulle vara först (såklart, det är det man gör när man är vuxen och den trygga parten). Tilda tyckte dock att han kändes lite pigg så vi bestämde att hon skulle galoppera lite själv först. Vi kan väl säga som så att han visade hur man INTE ska göra. Bock och bakutsparkar efter varandra... Malte bara stod vid sidan och tittade på spektaklet... Vi höll oss på lite säkert avstånd bakom när det var dags att galoppera tillsammans sen, vilket var tur det, för det fortsatte komma bakutsparkar på rad. Bra när treåringen sköter sig bättre än trettonåringen... Andra ridturen vi skulle galoppera lyckades Spirith dessutom få av Tilda när hon skulle filma oss... Det var visst inte ok att Malte galopperade utan honom.

 
Jag var på konferens i Turkiet hela förra veckan så bestämde mig för att ge honom hela den veckan samt veckan innan ledigt för att få smälta allt lite. Han är så himla söt, när man varit ute med Sprith och sedan släpper tillbaks honom i hagen så står Malte kvar där vid grinden och väntar på att man ska ta in honom och hitta på något också. Och så fort man kommer hem från jobbet kommer han springandes och vill att det ska hända något.