Putsning, Ölandsresa och lite annat

Hej på er i höstmörkret! Tänkte att det kunde vara dags för en liten uppdatering igen. Vi har ju försökt få tag på en firma som kan putsa stallväggarna åt oss i höst, men det har verkat helt omöjligt om man inte vill betala hutlösa pengar eller ha arbetare man inte kan kommunicera med pga språkförbistningar. Började ändå leta innan sommaren för att hinna hitta någon... Sen råkade Björn träffa på Kenneth (som är medlem i fälttävlansklubben) på pizzerian i Linghem häromveckan och beklagade sig för honom, utan att tänka på att han är vice-vd på ett stort byggföretag här i stan. Hux flux så hade vi två murare hemma på gården några dagar senare :) Insidan blev klar i torsdags för snart två veckor sedan, och i veckan som var drog de igång med utsidan. Tyvärr har vädret satt käppar i hjulet för dem, så de har bara kunnat göra en vägg än så länge. Håll tummarna att det blir bättre den här veckan - och att de har tid också. Det var visst en av killarna som hade annat jobb han behövde åka på.
 
Inte den bästa bilden tyvärr, men så här ser det ut invändigt nu. Ska se om jag kan fota lite mer i veckan. 
 
Själva har vi mest kunnat göra lite småsaker under tiden: måla fotbrädor, vindskivor etc, som ska sättas upp när putsningen är klar. I övrigt har vi mest fixat lite här hemma, igår fick t.ex. båten presenning över sig och vi var och slängde första omgången skräp (kommer bli ett par lass till). Vi har även hunnit plocka lite svamp, runt 25 liter trattisar har det blivit totalt. Björn har även bråkat med en råtta som flyttat in i hönshuset och bitit sönder elkabeln till den automatiska luckan - två gånger... Trots otaliga försök att ladda råttfällan med olika godsaker så är den fortfarande kvar. Nu är luckan flyttad till baksidan av hönshuset, där den kan sitta på utsidan istället, vilket borde göra den mindre attraktiv att bita sönder. Flytten av luckan var ändå planerad eftersom hönsen då kommer ut direkt under taket, vilket är skönt för dem när vädret blir sämre.
 
Hönsen var lite skeptiska till en början, men nu verkar alla hitta ut och in igen. Det märks att det går åt mörkare tider, de har inte alls lika bråttom ut nu. Igår morse var det bara en enda höna som var ute när jag kom vid 9-tiden. Men när de märkte att jag öppnade ut till trädgården blev det minsann fart på dem ;)
 
Jag har även hunnit med en tripp till Öland förra veckan. Har sökt lite mindre anslag under hösten och fått från både Lions och Rotary. Lions-utdelningen var här på universitetet så det gick smidigt och lätt. Dessutom var vi 8 mottagare totalt och jag behövde inte presentera något, så det var bara att gå dit, äta lite snittar och få en blomma och ett diplom. Rotary var lite mer jobb med däremot. Där var jag ensam mottagare, och det var Ölands rotaryklubb som delade ut anslaget. De ville gärna att man skulle komma dit och hålla en presentation om sin forskning, så jag och chefen åkte ned på förmiddagen, ägnade eftermiddagen åt att turista och gick sedan på middag med utdelning. Det var en riktigt trevlig middag och föredraget gick jättebra. så det blev faktiskt en riktigt lyckad dag. Även om man var lite sliten dagen efter, vi åkte hem på kvällen så det blev knappa 4h sömn den natten.
 
Fick fantastiskt väder, så vi kunde sitta ute och äta lunch vid Långe Jan. Inte så vanligt i mitten av oktober.
 
 
Blev intervjuad av lokaltidningen också, även om reportern var mer intresserad av att prata om sig själv än om vår forskning ;)
 
 
 

Fönster och dörrar inne

Nu ni, är det inte lika lätt att det regnar och blåser in i stallet för nu är dörrar och fönster inne! Brorsan, Jenny, mamma och pappa kom hit och hjälpte till i helgen så vi fick gjort allt vi skulle. Och vi fick godkänt på det vi gjort hittills. Vilket vi även fick av vår kontrollansvarige förra veckan, så det känns skönt att vi inte ställt till det för mycket ;)
 
Fönster och dörrar inne!
 
På söndagen drevade jag och pappa fönstren och dörrarna medan Anton och Björn fixade med takluckan. 
 
 Som tas upp här
 
Det blev ett härligt ljusinsläpp där inne! Ok, det ska upp panel på gavelspetsen så lite mörkare kommer det bli ;)
 
 
Och så här ser det ut utvändigt nu.