Uteritt

Igår var jag, Sasha och Spirith ute på en riktigt härlig långtur på nästan två timmar. Jag kan bara beskriva det med ett ord - underbart! Den svenska våren är helt fantastisk!
 
Man kan ju tycka att djuren borde bli trötta av ett sådant pass, men så här såg det ut när vi tog sista galoppen, 15 minuter innan vi var hemma.
Varning - ha inte på för högt ljud, gälla hundskall har en tendens att skära genom trumhinnorna
 
Sprith var ganska nöjd över att få komma ut i hagen efteråt, han hann knappt gå ut genom grinden innan han hamnade på backen.
 
Sasha ville stanna kvar ute i Karlsro hon också, åka hem till lägenheten var det inte tal om...

Rapport från Skogslotten

Igår var det alltså tävlingspremiär i hoppning för mig och Spirith. Vi har ju varit iväg på några pay and jumps, men det här var första riktiga tävlingen. För mig var det ett tag sedan också, senaste hopptävlingen med Jippi red jag den 15 april 2012. Då var det 100cm och 110cm som gällde, igår var det lite snällare 80cm och 90cm.
Första rundan flöt på hur bra som helst, vi kom in på bra distanser, han hoppade allt utan att tveka och det bara kändes lekande lätt. Det enda jag hade att klaga på var att han inte riktigt lyssnade på mig framåt, så sporrarna fick åka på till nästa klass.
 
 
 
I andra klassen var jag betydligt mer nervös (två års tävlingsavhållsamhet är inte att rekommendera) och det blev lite mer av och på-ridning från min sida. Lite också beroende av att jag inte vågade driva på för mycket för att han inte skulle reagera på sporrarna. Jag skärpte till mig efter drygt halva banan och då flöt det på som hejsan. Tyvärr ett pet för att vi kom lite nära på ett räcke, men absolut klart godkänt.
 
 
I det stora hela är jag riktigt nöjd med tävlingsdebuten. Han reagerade inte alls på högtalare och alla hästar och människor som sprang omkring överallt. Och han höll sig lugn på framridningen trots att den var rätt så kaosartad med ekipage som hoppade fram åt höger och vänster utan någon struktur över huvud taget. Han får en stor guldstjärna i uppförande. När vi lastade ur så ställde han sig stilla direkt och stod sedan snällt medan jag gjode ordning honom, utan att bry sig om stissiga hästar runtomkring. Det är verkligen guld värt att ha en sådan häst på tävling! Till nästa gång blir det att gå upp en klass, han känns definitivt klar för att gå 100cm, de här höjderna kliver han mer eller mindre över.
 
 
 
 
Efter tävlingen var det firande av världens bästa Björn som fyllde 31. Fika ute i Tinnerö följt av thaibuffé gör att man inte behöver gå hungrig på länge. Gott och riktigt trevligt :)
 
 

2013 vs 2014

Förkylningstider igen och jag är hemma från jobbet. Hört den förut? Jaja, man får tid över till att göra en massa onödiga saker, såsom att jämföra vårens framfart förra året med i år. Jag kom på den briljanta idén att plocka fram bilder ur fotoarkivet från (ungefär) samma datum.
 
Om vi börjar med januari. 2013 var lite kallare, mycket soligare och betydligt mindre blåsigt
19 januari 2013, efter en riktigt härlig (men fruktansvärt kall) ridtur.
 
19 januari 2014. Fy tusan vad kallt det var. Ostrategiska som vi var valde vi den grillplats där det kom åt att blåsa som mest. Den enda som inte brydde sig var Sasha. Så länge det fanns korv och pinnar var hon glad.
 
I början av februari hade vi högsommar! Eller ja, i alla fall jag och Kristin nere på Teneriffa... Här hemma låg fortfarande snön djup.
 
3 februari 2014. Solen tittade fram för första gången sedan i september (typ), snön smälte och man började hoppas på en tidig vår.
 
Den 20 mars 2013 var jag och Jippi på årets första (och enda) dressyrtävling. Då var det snålblåst, minusgrader och allmänt för j-vligt. Den absolut värsta tävlingen jag varit på sedan GP-ponnyn i Borås 2003 när det var 20 minusgrader. Efter den tävlingen svor jag på att aldrig mer åka på en tävling när det var vinter ute. Och det lyckades jag hålla fram tills nu. Behöver jag säga att det löftet förnyades med stor kraft...
 
Lite skillnad från den 22 mars i år när vi var på årets första pay and jump. Solen sken, jag kunde rida i bara tröja och vi satt ute på gräset och fikade efteråt. Precis som det ska vara :)
 
Och nu är vi inne i slutet av april. Blå himmel, fåglarna kvittrar och grannen sitter ute och solar i bikini. Bild tagen från balkongen idag. Själv håller jag mig inne, feber i solen är ingen höjdare...
 
Jämfört med förra året där de var tvugna att ställa in flera fälttävlan eftersom snön fortfarande låg kvar inne i skogen. Bild från 22 april förra året då Mantorp precis hade öppnat. Liiiite skillnad i färgnyans. Men kul hade vi likväl, inget fick Jippi att skina upp som att galoppera för fullt på terrängbanan - förutom mat då såklart...