Drygt halva semestern och en födelsedag

Tre veckor av semestern har redan gått, hur gick det till? Vi var i Lidköping några dagar, men utöver det har vi hållit oss hemma förutom ett par dagsutflykter. Den största delen har gått åt till hönshusbygget - såklart. Men nu är hönsgården helt klar och det mesta på hönshuset. Exteriört är det bara stuprör till hängrännorna som saknas och invändigt i hönsdelen ska det bara in en foderlår, hyllor och värpreden. I förrådsdelen måste vi sätta upp väggskivor innan den kan inredas med hyllor etc. Men snart så...
Så här ser det ut nu:
 
 
Igår åkte vi och hälsade på Moströms i deras sommarstuga ute i skärgården. Det blev en riktigt härlig heldag, skönt att komma iväg lite hemifrån också ;) Åkte ut till ett skär och tillbringade större delen av dagen där. Det var hela 16 grader varmt i vattnet. Barnen och Leyton låg i större delen av tiden, vi andra nöjde oss med ett dopp. Henrik hade dock lyckats få Björn att ta med våtdräkten så killarna simmade ett par varv runt. Det var första gången på två år som Björn simmade, Henrik är i full gång och tävlar swim-run. Men bara så ni vet: Björn har sagt att han ska springa Lidingöloppet nästa år - och snabbare än han sprungit tidigare. Jag väntar fortfarande på att han ska börja träna...
 
Enda bilden från igår: Leytons bästa kompisar för dagen. Kan säga att han var rätt trött på kvällen sen.
 
Jag har ju fyllt år också, firade som vanligt här hemma med Björns familj. Bjöd på tårta och mat, fick fina presenter och överraskades med blombud från mamma och pappa. Även om blombudet nog överraskades mest, Leyton hörde att han kom innan vi andra så stackarn möttes av en stor svart skällande hund. Vovven kan verka rätt skräckinjagande när han kommer sådär, sedan att han inte skulle göra en fluga förnär utan springer iväg och hämtar en leksak direkt är inte så lätt att veta... Men, när man bor som vi gör är det bra att ha en vakthund som låter ;)
 
Vi har fått tre sommargäster i år också som hjälper till att hålla efter gräset i hagarna. Supersöta, sociala och trevliga. De två små är exmoorponnyer,  2 och 3 år gamla, och den stora är Sultan, en 17-årig korsning frieser/welsh cob.
 
 
Även Sprith och Glodis har varit hemma i knappt två veckor, men flyttade tillbaks till stallet häromdagen. Moströms har haft med sig Kirre till skärgården, men de kommer hem nu till helgen. Sen är planen att Spirith får komma tillbaks hit och gå med Sultan, så får ponnyerna gå själva. Förhoppningsvis augusti ut om det går bra att släppa ihop dem. Jag saknar stallet och faciliteterna lite när jag har honom här hemma, men det vägs upp av att ridvägarna är så mycket roligare och tillgången till terrängbanan och stora grusbanan. Nu har jag dock inte så mycket nytta av terrängbanan i år. Var dit och testade hoppa några språng förra veckan, men det funkade inte med ryggen. Så det får bli skogsridning+dressyr ett tag till framöver. Men jag är glad så länge jag kan rida :)