Besök, födelsedagsfirande och kanottur

I helgen fick vi besök av mamma, pappa och Kristin som kom för att flytta hem Kristins grejer. Vi passade på att bjuda hem Björns familj också på lördagen för ett litet för tidigt födelsedagsfirande. Riktigt trevligt med massor av fina presenter :-)

Med den här veckan kom ju även det fina vädret så vi har hängt en del vid sjön. En av dagarna lyckades vi komma dit samtidigt som en tjej tyckte det var en bra idé att bada topless. Stackars pojkvännen fick snabbt som attan kila upp och hämta bikinin. Det misstaget kommer hon nog inte göra om fler gånger. Ok att det inte brukar vara så mycket folk där men några andra får man alltid räkna med ;-)

I onsdags brummade vi upp till Lotorp utanför Finspång för ett par dagars kanotpaddlande. Jättemysigt sjösystem att glida fram i - rekommenderas! Sasha fick pröva på kanot för första gången vilket gick över förväntan. Hon gnällde lite men det var aldrig tal om att försöka hoppa ur kanoten eller något annat dumt. Men vilket vattendjur hon har blivit! Hon bara simmar och simmar så fort hon får chansen. Kan ligga i hur länge som helst och vi var tvugna att binda fast henne till slut, för så varmt var det ju inte i vattnet och hon frös så hon skakade. 

Väl framme vid lägerplatsen mötte familjen Jufvas upp oss och det blev en kväll bestående av pizza, chips, folköl och svårnattade barn (sova i tält är spännande). Kanotturer lär det definitivt bli fler av, det är ett väldigt lätt sätt att komma iväg på något mysigt utan att det behöver kosta skjortan.

 

Hönshuset

Jag skulle precis gå ut och rensa lite i trädgården när det började droppa rätt ordentligt så jag avvaktar nog lite. Kan inte göra något på sommarens "regnprojekt", dvs hönshuset heller. Vi rev ju ut inredningen, la golv och slipade väggarna förra sommaren, sen har det stått still under vintern eftersom vi behövt lite värme för att kunna måla. Men nu är det också gjort :-) Vi ska måla lister och fönster med någon annan färg för att bryta av lite, ska bara komma överens om vilken färg först ;-)
 
Men visst blir det fint? 
 
Så här såg det ut när vi flyttade in. Hemmasnickrade bänkar på ena sidan
 
Och gamla hönsreden på andra sidan. Redena har vi sparat för att kunna återanvända i vårt framtida hönshus, som dock kommer att vara betydligt mindre. 
 
 Efter utrivning och lite slipning
 
Slutresultatet. Fönstren ska kittas och målas också. 
 
 
 

Sämäster

Knappt en veckas semester och jag är redan helt dagvill. Tror det är helg hela tiden. I helgen som faktiskt var åkte vi på en riktig roadtrip. Björn simmade Vansbrosimmet i lördags så vi åkte upp till Leksand på fredagen och sov över hos Jufvas d.ä. Blev bjudna på mat och trevligt sällskap, väldigt uppskattat :-) Sedan till Vansbro lördag morgon. Jag tror Björn var rätt nöjd med simningen. Eller, han var jättenöjd när han kom upp ur vattnet, men när han sen fick reda på tiden så var den en besvikelse. Men på det stora hela verkar det ha hamnat på plus i alla fall. Och en morot till att träna och slå Henrik nästa år ;-) Jag lyckades tyvärr inte se skymten av Björn under loppet. I starten hade jag fullt upp med att mordhålla hunden så hon inte skulle kasta sig i efter alla simmare. Plus att han sa att hans taktik var att komma iväg så fort som möjligt (tillsammans med alla andra i samma startgrupp) så jag gav upp när jag inte sett honom och det började tunna ut på folk för att slippa en pipande, tjutande, skällande hund. Men tydligen så har han ändrat sig och var nästan sist iväg. Försökte spana utefter vägen men det gick inte det heller, det bästa var att hålla sig på såpass avstånd att fröken varken såg eller hörde simmarna... 
 
 
Direkt efter målgång så brummade vi ner till Vara för att fira farfar som fyller 85. Och sedan hänga lite med släkt och familj innan vi åkte tillbaka hem i måndags. Och nu blir vi hemma fram tills det är dags att åka till västkusten. Kanske någon småutflykt här och där, men inte mer än så. Det ska bli skönt att få pyssla och greja lite här hemma också, vi har några saker vi vill hinna fixa i sommar.