Glad påsk!

Åsa disputerade ju som sagt i onsdags så då var det fullt upp med disputation på förmiddagen, ett sista ryck med planering av toastmasteri på eftermiddagen och sedan fest på kvällen. Festen var riktigt trevlig och Björn och övriga arbetskamrater hade lyckats få till ett jätteroligt spex, jag skrattade så jag fick ont i magen :-) Vi hade bokat hotell på natten eftersom ingen av oss var så sugen på att köra hem så torsdagen bestod av en slö morgon med hotellfrukost och sedan ännu mer slöeri hemma. På kvällen fick vi besök av Åsa och Pierre som var ungefär lika trötta, häng i soffan och läggdags kl nio var vad som passade oss bäst allihop ;-)
 
På fredag morgon satte de sig i bilen för att köra hem till Östersund medan vi lastade in hästen och åkte till Mantorps terrängbana. Snålblåst och duggregn...inte det roligaste vädret för årsdebuten men vi hade kul ändå! I alla fall jag, hästen och Sasha, stackars Björn frös nog mest. Kommentaren när vi var klara och jag stod och broddade av ena bakhoven samtidigt som hästen tyckte det var en bra idé att lägga en bajshög (utan att träffa mig som tur var); jag tycker nog mer om cykling, man blir inte skitig, slipper att frysa och det tar inte så lång tid. Haha, nä älskling, jag kommer nog aldrig få se dig på hästryggen mer än eventuellt någon enstaka gång framöver ;-) Men du är supersnäll som ställer upp och följer med! 
 
Det gick i alla fall jättebra att hoppa, tror att jag skrev i höstas att polletten verkar ha trillat ned och det stämmer definitivt fortfarande. Inga tveksamheter alls, han bjöd fint på varje hinder och bromssträckan var vid vissa tillfällen gaaanska lång... 
 
 
Idag stannade vi till på Sharpman på vägen till Motala. Jag skulle bara kolla ut storlek på en fälttävlanshjälm, men det slutatde med att jag köpte både hjälm och ett par nya vita ridbyxor (halva priset, det kan man ju inte motstå). Jag behövde faktiskt nya då de gamla är rätt så fläckiga, plus att de blivit lite säckiga vid knäna. Hjälmen känns som en bra investering, det är jättestor skillnad på den och min vanliga lättviktshjälm. Den gamla kommer inte heller att vara godkänd att tävla i nästa år då de infört nya hårdare krav. Vilket är jättebra, de gamla testerna kollade enbart fall rakt uppifrån och ned och hur ofta händer det när man rider? 
 

Trött

Puh, tur att vi tog ledigt igår, hade aldrig orkat att göra något produktivt på jobbet. Dagarna den senaste veckan har gått i ett och det känns som att även påskledigheten kommer att flyga förbi. Terrängbanan idag, Motala imorgon till söndag, med en sväng förbi sharpman på vägen dit. Åka förbi jobbet och ta hand om cellerna på vägen hem, dressyrträning på eftermiddagen. Måndagen däremot är än så länge helt oplanerad och så ska den förbli. 
 
Återkommer med ett lite mer detaljerat inlägg om de senaste dagarnas händelser, just nu vill jag mest sova ikapp lite ;-)
 
Kan iallafall lite snabbt berätta att tävlingen inte gick som jag hade hoppats på. Spirith kändes fin på framridningen, sen märkte jag att han började bli lite ignorant i collecting ring för att sedan tycka att det var totalt onödigt att lyssna på mig inne på banan... Surt sa räven, men det är bara att bryta ihop och komma igen och se till att vara lite mer bestämd framöver och sätta mer krav på honom i situationer där han blir lite spänd och lång. Jag kommer vara rejält revanschsugen på hemmatävlingen om knappt en månad. 
 
Nä, nu ska vi sova och hoppas att vi inte blir väckta klockan fyra i natt av en mus som sitter fast och försöker komma loss någonstans inne i väggen...

Nedräkning till påsk

Bara en vecka kvar till "påsklov", men vem räknar ned ;) Det ska bli skönt med några dagars extraledigt. Åsa disputerar på onsdag så vi tänkte faktiskt ta ledigt även på torsdagen.
 
Nu till helgen är det dags för årets första tävling, vi ska debutera LA:1 på lördag. Lite spännande, men han har känts jättefin hela våren och alla rörelser sitter som de ska. Det enda orosmomentet är väl om han spänner sig och inte går framåt ordentligt, men det är ett stort och ljust ridhus så vi hoppas att det inte ska vålla några problem. Vi startar halv fem på eftermiddagen, vilket jag inte är ett dugg van vid. Det blir en ordentlig sovmorgon, kommer inte att behöva lasta förrän framåt två på eftermiddagen. Lite trist för då försvinner hela dagen, det är ju inte så att jag kan hitta på så mycket annat ändå.
 
Efter måndagens dressyrpass. Jag var bara borta några sekunder och när jag kom tillbaks hittade jag honom här. Mange hade tydligen inte städat ur krubban ordentligt...
 
Helgen som var tillbringades till största delen utomhus. En hel del röj i trädgården, kapning och sågning av den sista torra veden och så stallet förstås. Hoppträning i lördags och en lite längre uteritt i söndags. SMHI hade ju lovat strålande sol hela helgen så vi hade planerat en riktig långtur, men nja, snålblåst och regn i luften gjorde att vi förkortade turen avsevärt. Pigga och glada var pållarna i alla fall, har nog aldrig varit med om så höga bakutsparkar som han gjorde då. Jag som tänkte att han skulle vara lite slö och ha träningsvärk från hoppträningen så jag tog hackamoret (dvs inget bett i munnen). BIG mistake! Får nog vänta med det igen tills han är lite sommarslö, det är ingen höjdare att varken kunna bromsa ordentligt eller hålla upp huvudet i bocksprången ;)
 
Jag smet tidigt från jobbet i torsdags för att hinna ut när det var ljust. Vilken energiboost!
 
Världens bästa hjälpreda vid vedklyvningen. Undrar hur många vedträn som ligger uppe i skogen nu...
 
Några som däremot inte varit lika pigga i helgen är katterna. I lördags morse var det full fart som vanligt på Tamra, hon attackgosade med både människor och hund. Alexa däremot låg kvar nere på soffan och rörde inte en fena ens när det vankades frukost. Hon piggnade på sig lite smått under dagen och var mer eller mindre som vanligt på söndagen. Då var det däremot Tamras tur att inte må så bra. Hennes höll i sig lite längre så Björn jobbade hemifrån i måndags för att ha koll på henne. Han kokade fisk och ris och försökte truga i henne, men nej, det ville hon inte veta av. Däremot gick torrfodret som jag ställde fram när jag kom hem ned utan problem. Stackars Björn, ingen idé att göra sig till där inte.
 
Morgonmys innan illamåendet började