Ponnyuppdatering

Malte har världens björnpäls, så insåg att jag behövde klippa honom lite om det ska fungera att rida. Sagt och gjort, fick hjälp av Tilda i helgen så gjorde vi slag i saken. Tog bara halsen för att göra det så snällt som möjligt för honom så här första gången. Han skötte sig jättebra. Klippmaskinen var ganska läskig i början, men vi tog det lugnt och hade mycket godis, så det gick utan problem.
 
Så här såg det ut tidigare efter en ganska lugn tur i skogen. Tog evigheter för den tjocka pälsen att torka.
 
Stilig liten ponny efteråt.
 
Tilda filmade en liten kortis också. Man ser att han är lite skeptisk, men med godis funkar det mesta :)
 
Tilda filmade även lite när vi red i ridhuset förra veckan. Det känns betydligt vingligare där inne än ute i skogen, och han kan bli lite stressad och fara iväg, som ni ser på filmen när vi byter varv. Dessutom hade han väldiga problem att gå på volten, då ville han kasta sig ut från den och bort till Spirith. Andra gången han gjorde det försökte jag hålla kvar honom, vilket resulterade i att han ställde sig på bakbenen och gjorde en helomvändning. Varpå jag hamnade rakt in i sargen... Upp igen och spöet i ytterhanden, vinklat så han såg det i ögonvrån. Gjorde absolut inget mer än att jag höll det, men helt plötsligt var det inga problem alls. Som sagt, han har lite åsikter den där ponnyn...
Vi ska försöka få till att komma till ridhuset en gång i veckan så det blir lite kontinuitet. Även om det bara är 10 minuters ridväg dit så tar vi transporten ändå så det blir lite bökigare. Men vi måste rida några meter på stora vägen och det känns inte som den bästa idén med en unghäst i mörkret när alla är på väg hem... Av någon anledning så saktar folk inte ned över huvud taget på större vägar heller. På de små vägarna brukar det inte vara några problem, men där ute kan man inte förvänta sig mycket respekt alls tyvärr. Men man får se det som bra träning att lasta, åka och bli ordninggjord på annat ställe. Och med världens bästa läromästare bredvid sig som tar allt här i livet med ro.

God fortsättning!

Oj, här var det längesedan. Får väl börja med att önska er en god fortsättning på det nya året! Jag ser fram emot ett år i lite lugnare tempo där vi förhoppningsvis hinner göra annat än att bygga och jobba. Nu ska jag inte klaga på att jag hade stallbygget att fokusera på samtidigt som jag skrev avhandlingen då det var en väldigt bra distraktion, men så här i efterhand inser man att det var ganska mycket för hjärnan. Det är egentligen först nu som jag har börjat kunna slappna av på helgen och inte få alltför dåligt samvete över att jag inte är 120% produktiv och jobbar med något från morgon till kväll. Och det är väldigt skönt när google foto kommer med en massa bildminnen från samma tid förra året och man inser att man är förbi den där byggstressen 😁
Julen firades i alla fall här hemma med Björns familj, vilket var väldigt trevligt. Några dagar senare bar det av till Lidköping för att träffa min. Lyckades träffa in så Kristin och co var hemma också, vilket vi inte gjort på väldigt många år. Leyton fick även en ny kompis i brorsans nya golden, så han var nöjd.
 
 
 
Man kan aldrig ha för många julleksaker hälsar Leyton!
 
Nyår firades också här hemma tillsammans med familjen Jufvas och Maria. Lite lagom lugnt firande där alla gick och la sig strax efter midnatt 😆 Björn började jobba direkt efter nyår medan jag var ledig en vecka till. Gjorde inte så mycket mer än att rida och greja med hästarna. Då inser man verkligen vad skönt det är att ha dem hemma och inte behöva vänta på att Björn ska komma hem med bilen för att kunna komma iväg till stallet. Jag passade också på att löshoppa Malte för första gången, vilket gick jättebra. Han tyckte det var lattjolajban och fattade galoppen väldigt snabbt. Jag behövde inte ens driva på honom mot hindren, han sög tag i dem och hoppade glatt!
 
Björn fick verkstadsinredning i julklapp och vi satte upp det sista av det nu i helgen. Det är mycket kvar innan verkstaden är helt klar, men nu ska det fungera skapligt att göra saker där inne i alla fall. 
 
Jag har hunnit jobba en vecka nu. Fick bästa starten på året när mitt senaste arbete (det fjärde i avhandlingen) blev accepterat efter revisionen vi skickade in dagarna innan jul, så himla skönt! Nu ska det bli kul att kunna fokusera helt på nya projekt framöver och vara lite mer i fri i vad man hittar på på labb. Men först ska vi klara av några veckor med undervisning. Har laborationer med både biomedicinstudenter och läkarstudenter under loppet av några veckor. Det blir många och långa dagar, men det är skönt att ha det samlat. Då behöver man inte göra så mycket annat under de veckorna, och har tiden fri övriga terminen.