Bio, öl och lite annat

Måndag eftermiddag och bara 3,5 veckor kvar! Nu börjar det faktiskt kännas att det snart är dags att åka :) Det är en himla härlig känsla att ha något att se fram emot så här i novembermörkret. Vi var i Motala i helgen och då passade vi på att boka boende för sista delen av resan. Planen ser ut som så att vi landar i Brisbane den 23e, då bor vi hos Johns familj i en vecka och firar jul med dem. Sedan bär det av till Sydney för nyårsfirande, där stannar vi också i ca en vecka. De andra åker tillbaks till Brisbane ett par dagar, medan jag och Björn stannar kvar i Sydney en dag extra och åker upp till Cairns en dag tidigare. Sista veckan spenderas som sagt i Cairns, där är planen att vi ska snorkla vid Stora Barriärrevet och ge oss ut i regnskogen. Man ska tydligen kunna åka linbana ena vägen ut i regnskogen och sedan ett gammalt tåg åt andra hållet, låter inte helt fel :) Sedan bär det av hemåt igen den 11e januari.
 
Men, än så länge är det höstrusk som gäller. Lagom när jag började känna mig bättre i foten så trampade Spirith av sig skon, så förra veckan blev väldigt lugn för hans del. Dessutom har han lyckats få sår på båda bakbenen OCH uppe på bringan. Plus att två täcken gått sönder. Förstår inte vad de hittar på i hagen egentligen, nu börjar det likna som det var när han var unghäst... Kenta var ute idag och slog på skon i alla fall, så nu hoppas jag att han kan behålla dojjorna på tills det är dags att rustas för vintern om några veckor. Fick tid över att klippa honom igen i alla fall, tredje gången den här säsongen. Får se om det blir en gång till eller om han klarar sig nu.
 
Nyklippt pålle. Betydligt gråare den här gången.
 
Vi var som sagt i Motala i helgen. Kristina har gått kurs och lärt sig brygga öl (på riktigt - inte sådana där fusksatser som vi kör på), så vi var inbjudna på födelsedagskalas kombinerat med ölprovning. Hon hade gjort pilsner, IPA, julöl och någon till som jag inte vet vad det var för sort, men som var smaksatt med choklad och skulle passa till kladdkaka. Pilsnern och julölen var mina två favoriter, de flesta andra tror jag röstade på IPAn. Björn röstade definitivt på pilsnern i alla fall, besk öl är ingenting för honom. Till våren skulle de få lära sig göra veteöl, det ser jag fram emot!
 
Vi var på bio i fredags och såg Orientexpressen. Jag har inte läst boken innan, men kan inte säga att jag tyckte att det var den bästa filmen jag sett. Helt ok, men skulle rekommendera att se den hemma i soffan en fredagskväll istället för att lägga pengar på att se den på bio. Men det bästa av allt - vi åt sushi innan! Jag har äntligen lyckats få Björn att tycka det är gott. Tyvärr blir han ju inte mätt så det händer inte så ofta att vi köper det. Men nu hade de halva priset, så vi slog till på en 40 bitars. Jag lyckades trycka i mig typ 15 st, men 25 räckte tydligen för att bli mätt.
 

Katt - lussekatt!

Oj, här var det visst tomt. Trodde att jag uppdaterat för inte så länge sedan, men tji fick jag. Inte för att det händer så mycket intressant ändå. En rolig sak är i alla fall att Spirith var jättefin på hoppträningen förra veckan, vi är inne i en topp just nu så allt känns lekande lätt :) Träningarna nu fokuserar på styrka och lydnad så det är mycket travbommar, serier osv. Hade sett fram emot dagens träning jättemycket, men så fick jag för mig att springa lite för länge på löpbandet i måndags i fel skor, och vips så har jag jätteont i foten. Lagom klantigt, det gör ont på precis samma ställe som förra gången och då kunde jag inte springa på 1,5 år sen...
 
Roade mig istället med att baka lussekatter igår. Vi lät bullarna stå på den andra jäsningen medan vi satt i soffan och kollade på tv, det skulle vi inte gjort. Tyckte att jag stoppat in handduken under plåten såpass bra att det inte skulle gå att komma åt bullarna, men det hade det visst gjort. När jag väl kom ut och skulle stoppa in dem i ugnen var vi en väldigt mätt svartvit katt rikare och en lussekatt fattigare... Jaja, det enda som hände var att hon inte tjatade om mat resten av kvällen eller morgonen därpå. Nu är det full fart som vanligt. Nä, tacka vet jag hundar, de lyssnar i alla fall på vad man säger till dem att göra.
 
 
 

Köp och sälj

Igår skulle sadeln stoppas om på Sharpman. Det skulle ta ca 1,5 h så det var inte så stor idé att åka hem mellan. Fick med mig Sara och Britta som sällskap så det inte skulle bli så tråkigt att vänta. Jag som absolut inte skulle köpa en massa fick med mig både mineraler (det skulle jag faktiskt ha), man- och svansborste och ett par nya shortchaps hem. Kunde inte motstå chapsen, de var riktigt snygga! Och jag behövde faktiskt nya, de gamla har gett sig. Även stövlarna sjunger på sista versen, men det får vänta till efter Australien. Det lär väl funka att tävla med de här ett tag i värsta fall :)
 
Vi har även lyckats att bli av med pannan och en av ackumulatortankarna. Nu återstår bara den stora acktanken, och den har visst Björn en plan för om ingen köper den.
 
Det blev tomt när pannan försvann. Planen är att pannrummet ska göras om till slungrum så Björn slipper hållas med det i huset. Det kan visst bli rätt kladdigt.