Ny häst!

Jag sålde som sagt Jippi i onsdags, men behövde inte vara hästlös i mer än ett dygn. Dagen efter var det dags för favorit i repris när jag och Sofia lastade in hästen för att åka en ny sväng till Mantorp. Men denna gång med mig som köpare och inte säljare.
Eftersom Sofia hade lilla Heidi på 12 veckor med sig så var vi ute i god tid för att ha lite säkerhetsmarginal om något skulle inträffa. Men hon var den perfekta bebisen att ha med sig, hennes mat- och sovklocka var klockrent inställd. Hon sov hela vägen hemifrån till Mantorp, vaknade precis när vi kom fram och fick äta lite. Somnade lagom tills besiktningen började och vaknade igen precis när den var klar. På grund av detta hade vi en massa dötid att slå ihjäl i Mantorp innan besiktningen, vilket vi gjorde utan problem inne på travshoppen. Jag köpte ett par marinblå helskodda JW-byxor och nya ridhandskar. Vågade inte jinxa genom att köpa något till hästen ifall han inte skulle gå genom besiktningen.
 
 
Men jag hade inte behövt oroa mig, allt gick som det skulle och jag kan återigen titulera mig hästägare. Så nu är jag stolt ägare av en fyraåring valack, Bright Spirith, e Breitling TP - Iowa. Snygg att se på och riktigt rolig att rida!
 
 
 
 

Hej då Jippi!

Jippi veterinärbesiktigades idag utan några som helst problem! Tydligen var det endast 1 av 10 av de lite äldre hästarna som klarar ett böjprov utan någon anmärkning alls och självklart hörde min lilla pärla dit. Hon fick mig dock att skämmas när vi skulle longera. Det var en bil som stod en bit ifrån som visst var väldigt spännande, så istället för att galoppera studsade hon fram jämfota och bytte hejvilt. Hon kan galoppera - jag lovar!!! Hon kunde inte hålla samma galopp mer än två steg i taget. Men när hon väl fått lattja av sig lite så galopperade hon på så fint så. Knashäst!
 
Efter att alla pappren var påskrivna, kaffet uppdrucket och hästen vattnad så var det dags för henne att kliva på transporten och åka iväg med nya ägaren. Hon kan numera titulera sig stockholmare. Det verkar vara ett kanonhem hon kommer till så jag tror nog att hon kommer få det jättebra. Men tusan vad sorligt det känns! Jag ångrar inte mitt beslut, men hon har, och kommer alltid att ha, en stor plats i mitt hjärta!
 
Hej då älskade häst! Hoppas att du gör din nya ägare lika lycklig som du gjort mig de här åren!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett år äldre, men inte ett dugg klokare

Jaha, då var man ett år äldre igen. Det är inte klokt vad tiden går, tyckte inte att det var längesedan jag fyllde 25. Födelsedagen började väldigt mysigt med frukost på sängen och paketöppning - me like a lot! Sedan blev det en sväng ut till Svartåfors för bad och sol ihop med ett par kompisar tilll Björn. Väldigt trevligt, även om Sasha betedde sig som ett monster. Men det hade jag räknat med, det blir lite för stressigt för henne på badplatser med mycket folk som plaskar och badar. Jag tror faktiskt att gårdagen var den varmaste dagen hittills på hela sommaren! Men trots det kanonväder som vi har haft så är det fortarande inte jättevarmt i vattnet...eller är det bara en annan som börjar bli gammal och kinkig?
Dagen avslutades i alla fall med den lite udda kombinationen av drinkar och pizza på balkongen :) En helt perfekt avslutning på en väldigt trevlig dag!
 
Idag har jag ridit Spirith en sväng på banan på morgonen. RIktigt skönt att hinna ut innan alla blinningar vaknat. Jag älskar att rida unghäst, det är så kul när man märker stora skillnader från ridpass till ridpass. Tidigare har han tyckt att det varit väldigt jobbigt när jag sitter ned i galoppen, idag var det inga problem alls. Han frustade och pustade och tyckte att han var väldigt duktig, vilket han ju också var! En halvtimmes dressyrpass i värmen fick räcka, sedan var både han och jag genomblöta av svett.
 
Nu ska jag och Sasha ner till Ödeshög för lite sommarstugemys. Jag åker hem imorgon, men hon får fortsätta  sin semester där nere i några dagar. Själv kommer jag att ha fullt upp med veterinärbesiktningar. Håll tummarna för att allt går vägen!