Kvalitetstid

Idag var det jobba hemifrån som gällde större delen av dagen, vilket gjorde någon väldigt lycklig...tills denna någon insåg att matte inte förflyttade sig från soffan trots alla försök till övertalning med bollhämtning och vift på svansstump. Till slut stängde matten i alla fall av den där tråkiga datorn och tog med sin tokstolla ut på promenad i solen. Vi gjorde en massa lydnadsövningar, det har varit lite dåligt på den fronten den senaste tiden tyvärr. Sasha älskar verkligen att jobba och visa sig duktig så det är riktigt roligt att hålla på. 
 
Operation övertalning pågår
 
 
Kristin följde med till stallet idag och red Daphne så jag fick lite extra tid över medan jag väntade på henne. Den tiden utnyttjades till att storstäda hästen... Vilket var väldigt välbehövligt...
 
Behöver nog inte säga vad som är före respektive efter... ;-)
 
 
 
 

Ridfri höst :(

Någon infektion verkar det inte vara som tur är, men däremot hade det hunnit komma en hel del svallkött bara sedan igår. Jag ringde ut veterinären för säkerhets skull, hon tvättade rent ordentligt, satte på en specialkompress och lindade benet ordentligt för att försöka hämma svallköttsbildningen. Återbesök på torsdag för att byta bandaget och eventuellt mer drastiska åtgärder för svallköttet. Hon tyckte att såret såg fint ut i övrigt och att han inte alls var farligt svullen med tanke på storleken på såret. Men troligtvis kommer det dröja minst en månad innan sårkanterna växt ihop och kanske ända till årsskiftet innan jag kan börja rida.
 
Inte direkt de nyheter jag ville höra, men jag hade nog ändå förväntat mig något sådant med tanke på hur långsamt det gått hittills. Det får helt enkelt bli agilityfokus i höst istället. Och kanske öka min löpfrekvens lite, idag var första gången på en månad som jag satte på mig löparskorna. Jag tog mig faktiskt runt 6km utan större problem ändå, så det där med att vila sig i form kanske inte är så dumt ;) Sasha följde med också, skällandes och dragandes i kopplet den första kilometern, flämtandes och släpandes i kopplet den sista... Just det där att hålla ett jämnt tempo blir ganska jobbigt för lilla damen.
 
Dagens äckelbild
 
Det lilla bandaget 
 

Lördag

Typiskt, så fort man börjar tro att allt kommer gå utan komplikationer så kommer det ett bakslag. Igår var såret betydligt geggigare och med den omisskännliga lukten av bakterier i. Efter rådgivning med vet via telefon ändrade jag lite på bandaget så det suger upp mer vätska. Det var torrare idag, men han har svullnat upp mer i benet. Ska prata med veterinären igen imorgon och se om hon måste komma ut eller inte. Det märks att han har ont också nu när metacamkuren är avslutad. På ett sätt är det bra då han är mer försiktig när han rör på sig. Dessutom vill man inte ge antiinflammatoriskt för mycket eftersom det hämmar sårläkningen. Men samtidigt ska han inte ha för ont av det heller. Svår avvägning det där. 
 
Så här såg det ut idag, det är under hudfliken som det varar sig. 
 
I övrigt händer inte så mycket spännande. Jag har lyckats med min första mikroinjicering (dock bara färglösning än så länge), det är ta mig tusan inte lätt att träffa rätt. 
 
Fina firren 
 
Och min orkidé jag fick av Linda i inflyttningspresent för 1,5 år sedan har äntligen börjat blomma. Och det med besked :-)
 
Slutligen bjuder jag på en bild på Sasha och hennes favoritleksak. Jag undrar hur långt liv den där bollen har egentligen...