Ljusinsläpp deluxe

Förra helgen kom plåtslagaren och fixade klart plåtinklädnaden runt takluckan. För att kunna göra det så var han tvungen att plocka bort träluckorna som suttit som provisoriskt tak. Eftersom vi inte ville förstöra den nya plåten så var vi tvungna att sätta upp takluckan samma helg. Vet inte hur ni haft det, men här hade det kommit typ 1 dm snö natten innan så det var snorhalt på taket. Vi har bara en fallsele så vi försökte först med att Björn var ensam där uppe och jag hjälpte till inifrån. Men det fungerade inte så bra, så jag fick tillverka en egen sele med hjälp av midjebältet vi använder till Leytons dragsele, draglina och ett par spännband. Man tager vad man haver liksom. Sen fick vi halka runt där uppe tillsammans. Inte det bästa för min rygg, men vi lyckades att få upp luckan i alla fall! Det saknas några lister som det var för halt för att kunna sätta upp och sen måste plåtslagaren hit igen och sätta för gavlarna, men den är uppe och det regnar/snöar inte in. Och fy tusan vilket ljus det ger, är så himla nöjd!
 
Ramen på g!
 
 
Nästan klara.
 
Kolla så bra det blev!
 
 
 
Och titta, äntligen har vi riktiga stuprör och inte fula plastpåsar!
 
Vi har även hunnit med att få upp skivor på väggen inne i verkstaden. Det ska upp ett par lager gips också så vi är inte riktigt färdiga än, men det tar sig. Och idag kom rörmokaren (tillika Mattias kusin) och kollade in vad som behövde göras för att få in vattnet. Bra med grannar med kontakter 🙂
 
 
Och just det, jag har fixat en lucka upp till skullen också. 
 
Ja, det var nog det som hänt på sistone. I övrigt ägnar jag största delen åt att skriva på avhandlingen Den upptar väldigt mycket tid och tankeverksamhet så det är rätt skönt att ha lite praktiska grejer att att syssla med på fritiden. 

Hemmakontor

Den här veckan går flyttlasset för Björns jobb så igår kunde vi äntligen ta hem hans höj- och sänkbara skrivbord. De får helt nya kontorsmöbler på nya stället så de gamla lottades ut bland de som jobbar på FoU. Vilket innebar att Björn blev ett skrivbord och snart en kontorsstol rikare. Och det passar ju väldigt bra nu när jag kommer behöva sitta hemma och skriva på min avhandling en hel del.
 
Men det innebär ju att vi fått göra om i sovrummet på nedervåningen en del. Den stora dubbelsängen har åkt ut och ersatts av en bäddsoffa. Det blir lite trängre för våra framtida gäster, men det får de stå ut med ;) Skrivbordet med dubbla skärmar (tur vi hade en över på jobbet) i ett hörn, sen får vi se om det blir någon skänk eller liknande under stora fönstret, just nu ser det lite tomt ut där.
Tycker det blev ganska trevligt, och kul att kunna använda rummet lite. Innan har det ju bara fungerat som gästrum.