Julpyssel

Det här med att starta upp nya traditioner är något jag tycker är väldigt trevligt :) Igår var det dags för en sådan; julpyssel hemma hos Sara för andra året i rad. Jag hade (som vanligt) inte förberett något utan snabbgooglade hur man binder en julkrans i lördags kväll. Jodå, det fanns allt sätt man kunde göra på där jag hade allt hemma. Så på morgonen var jag, Sasha och Tamra ute och plockade gran- och lingonris, jag packade ned lite ståltråd, tidningar och tejp och så var biffen klar! Den ska fortfarande pyntas, men stommen är klar i alla fall.
 
Dessutom är det ju första advent så vi har fått upp lite ljusstakar och annat smått och gott. Jag vet att jag är partisk, men fy tusan vad mysigt vårt hus är! Det är verkligen som gjort för adventsmys :)
Tyvärr gör det sig inte alls lika bra på bild som i verklighet, men ni får ta mig på orden.
 
 

Födelsedagsfirande x2

Slutet av november är en hektisk tid för familjen Ingelsson då både Maria och Kristina fyller år. Kristina i onsdags och Maria igår så vi gjorde två flugor på smällen och firade båda två igår. Eftersom vi numera kan titulera oss skogsägare (om än i väldigt liten skala) så innebär det också att man kan hugga sin egen gran, vilket Maria önskade sig i 30-årspresent :) Så igår eftermiddag var det granväljar- och huggardags här hemma. John och Maria fick tag på en riktigt fin gran i alldeles lagom storlek, vi hittade en liten sak att ha vid farstutrappen och Kristina och Åke en ännu mindre till fågelbadet. Efter att ha traskat runt ett tag kan vi ju också konstatera att vi har en fin tillväxt på julgranar i dikeskanten utefter ängen. Dock får vi nog röja en del också ;)
 
 
När vi alla var nöjda och glada med sina granar var det gött att gå in och värma sig med lite kaffe och hembakad tårta som Maria hade med sig.
 
Men vi var inte klara där! Framåt kvällen åkte vi in till stan, mellanlandade på T1 för lite glögg innan vi tog oss ned till 1854 för att avnjuta lite god mat :)
 

Megaportion

Här händer det inte mycket värt att berätta om. Jag har mest jobbat hela veckan. Vi håller på och kompletterar två projekt som ska vara klara innan jul, plus att jag labbar på de vanliga projekten och däremellan ska hinna med lite möten och annat smått och gott. Tur att det snart är jul och man får lite ledigt. Jag har nio semesterdagar kvar i år, kanske inte kommer att ta ut alla, men de flesta i alla fall. Hoppas på en vit och härlig jul så man kan ha lite kul! Spirith har fått vila i veckan, får se om han får ledigt även nästa vecka eller om jag spar lite på det.
 
Den här helgen är vi hemma i Lidköping en sväng och hälsar på. Vi åkte in en sväng till stan tidigare idag, jag fyndade ett par jeans på rea och vi hittade ett par lampor till julpyntet. Vi hann dessutom med en lunch på stan, har nog aldrig sett så stora portioner. Vi beställde varsin rätt (hade vi vetat storleken hade vi nöjt oss med en ihop) och fick nog åtminstone två matlådor var över. Tur att det gick att ta med sig matlådor hem ;)
 
Hur tusan ska man lyckas trycka i sig allt det här?