Snart påsk

Hej hopp i galopp! Nu är det bara en kortvecka kvar och sen är det långledigt, härligt! Vi får finbesök från Bollnäs hela påsken, får se vad det blir till att hitta på. Troligtvis kommer de att sättas i arbete en del 😉 
Vi började att gallra lite i skogen idag och det lär vi få roa oss med ett tag. Frivilliga får gärna komma hit och hjälpa till ☺ Nu i början är det mest sly och smått som ryker för att se vad vi behöver ta mer sen. Björn sågade medan jag och Leyton släpade grenar och tog lite småsaker med fogsvansen. Kan säga att det är två som sover rätt gott här nu ☺ Men vilket fantastiskt väder att vara ute i! Solen sken och det var vindstilla, man fick riktig vårkänsla! 
 
Tog ett kort på Leyton när han lekte med sin tross häromdagen. Tyckte att det påminde om ett gammalt kort jag hade på Sasha så var tvungen att lägga upp dem jämte varandra för att jämföra och jo, lite likhet finns det allt. 
 

Gott och blandat som vanligt

Hej fredag, vad du kom snabbt!
Veckan har till största del ägnats åt mikroskopikurs, plus att jag har försökt hinna lite annat också, så det har gått i ett jehu (som alltid). Vi hann med lite trädgårdsjobb i helgen i alla fall, så nu är schersminbuskarna beskurna. De vid gärdesgården har hängt ned så man inte kommit åt att klippa gräset under, men nu borde det gå bättre. Får hoppas att spöket inte blir arg på oss (vi har ju faktiskt enligt utsago ett eget spöke här på gården, som inte tillåter att scherminbusken sågas ned), men vi har ju inte tagit bort den helt i alla fall.
 
Vi hade grenar i halva trädgården efteråt 
 
Som vi fick jättebra hjälp (inte) att plocka undan. 
 
Vi upptäckte häromdagen att Leyton inte haft så bra erfarenhet av det här med att klippa klorna. Han sprang och gömde sig under köksbordet och vägrade komma fram när jag plockade fram tången. Så det har vi tränat på i veckan. Nu springer han definitivt inte och gömmer sig i alla fall :)
 
Björn var med och fotade mig och Spirith häromdagen. Tyvärr har jag bilderna på jobbdatorn, men fick över ett till mobilen i alla fall. Tyckte det var lite häftigt. 
 
Så mycket mer kul har inte hänt på den här fronten. Det är som vanligt jobb, häst och hund. Björn skulle säkert kunna skriva en hel uppsats om alla sina tomat- och chiliplantor, men det överlåter jag till honom ;)

Tricks

Åh vad jag önskade att helgen varit dubbelt så lång i morse när klockan ringde. Var inte alls pepp på att gå upp och åka till jobbet. Helgen har i alla fall varit väldigt lugn. Leyton och Björn följde med när jag red ena dagen och han fick testa att hänga på lite i trav. Det var lite konstigt med matte där uppe på hästen, men det gick faktiskt riktigt bra, han sprang på bredvid så fint. När han inte gjorde störtdykningar ute i diket dvs, det är det roligaste som finns för tillfället.
Jag och Spirith var ute själva och red igår. Bestämde mig för att ta ett dressyrpass på ett fält som lite styrketräning. Det är ju rätt jobbigt att springa i 3 dm djup snö så vi red inte så länge. Jag tänkte bara avsluta med att göra några galoppombyten på en stor volt, vilket han visst tyckte var jättekul och fick en himla bjudning. Såpass bra att han inte ville stanna när jag skulle sakta av. Jag hade såklart fått stopp på honom om jag tagit tag ordentligt, men tänkte att han väl fick springa ett varv extra om han nu hade lite spring i benen. Mmm...det blev visst 4-5 varv extra (dvs någon km) innan han tyckte det var lagom att sakta av. Undrar hur mycket träningsvärk han har idag...
 
Vi har även kört lite trickträning här hemma som mental stimulans för Leyton. Han är ganska kvicktänkt faktiskt, så lärde oss att både tacka och buga :)
 
Fick några fina foton på honom häromdagen också :)