Korsika och lite annorlunda midsommarfirande

Hej på er! Tänkte att det var dags att uppdatera lite här igen. Det har hänt en hel del sedan sist. Vi lyckades genomföra en fälttävlan som såg ut att få ett väldigt lågt deltagande, men där vi fick in över 60 efteranmälningar den sista veckan (dvs 1/3 av startfältet)! Inte lätt att planera tävling då... Det blev långa dagar, men allt flöt på och jag tror att de som tävlade var nöjda.
Jag red själv också även om jag tyvärr inte har några bevis på det. Han var jättefin i alla tre grenar, hamnade strax utanför placering (som vanligt) individuellt och kom tvåa med laget.
 
Direkt efter tävlingen var det sedan apporteringskurs, halvtidskontroll och begravning, så det var lite känslomässig urladdning när den veckan var klar. Dessutom lyckades Spirith gå omkull med sin medryttare, skrapa upp ett ordentligt sår på framknät och bli halt. Lagom kul när jag skulle iväg i 10 dagar en vecka senare. Det var först dagen innan jag skulle åka som han inte haltade något när jag longerade honom, så jag fick stryka mig från tävlingen som är nästa helg och låta honom vila under tiden jag var borta.
 
Men, jag kom iväg till Korsika i alla fall och det var ju tur det för det har varit riktigt bra :) Både kursen i sig, men också allt runtomkring. Institutet där kursen var låg för sig självt precis vid havet med 20 minuters promenad in till Cargése som var nämaste by. Jättefina omgivningar och de ordnade både en båttur och en busstur så man fick se lite mer av ön. Vi var ett 40-tal doktorander som deltog där knappt några kände varandra sedan tidigare, vilket gjorde att det alltid fanns folk att umgås med om man ville. Dock var det skönt att ibland kunna stänga in sig på rummet eller gå till stranden själv och slippa vara social.
 
Här bodde vi.
 
 
 
 
Tänk om alla poster sessions kunde vara så här :)
 
Utsikt från institutet där man kan skymta "vår" strand längre bort. Där hängde vi ett par timmar de flesta eftermiddagarna. Vi hade ledigt 13-16 varje dag, vilket var ett väldigt trevligt upplägg :)
 
 
Båtutflykt
 
 
 
Bussutflykt
 
Porto, jättefina omgivningar men väldigt turistigt i jämförselse med allt annat.
 
Busschauffören släppte av oss så vi fick gå utefter vägen en bit, så vackert!
 
 
Jag som lätt blir åksjuk placerade mig längst fram i bussen. Vet inte hur smart det var då jag även är höjdrädd...
 
Landade i Linköping kvällen innan midsommar så Björn hade fixat med midsommarmaten. Eftersom jag inte visste hur pigg jag skulle vara så hade vi inte gjort några planer utan tänkte fira hemma och gå bort till terrängbanan för att vara med på hembygdsföreningens firande. Tyvärr blev det inte riktigt som planerat. På väg hem från terrängbanan så lyckades Leyton springa rakt över en huggorm och bli biten på nosen. Så vi fick spendera kvällen på Valla djursjukhus istället. Han blev inlagd över natt med dropp och kopplad till EKG. Som tur var så klarade han sig bra så han fick komma hem på eftermiddagen på midsommardagen. Lagom svullen, men vid gott mod. Vi ska på återbesök nästa fredag för att ta blodprov och kolla status på lever och njurar, tills dess är det motionsförbud. Han tycker redan nu att det är klippt onödigt så det kommer bli två roliga veckor...
 
Så här snygg var han dagen efter när svullnaden hade vandrat nedåt. Nu har det lagt sig så nu ser han mer eller mindre ut som vanligt.