Fix i ladan och plattläggningen färdig

Hej på er!
Hoppas ni har en bra helg i solskenet :) Vi har roat oss med att riva lite mer i ladan, så nu är trägolvet i mittensektionen borta, och även nedre delen av väggen in till framtida sadelkammaren. När vi insåg att vi behövde gjuta om golvet helt i nya sadelkammaren så bestämde vi oss för att gjuta även golvet i mittendelen. Då vi ändå behöver ta ut en bil till golvet i sadelkammaren så är det bättre att de kommer med en full bil då det är frakten som kostar mest. Så nu är golvet borta och vi har börjat att ösa bort allt bös under. Och det är inte lite kan jag säga. Det är många års halm och annat som samlats. Vi hittade dessutom ett gammalt skelett som vi (eller rättare sagt Petra) identifiderade att det varit en räv en gång i tiden, och delar till en gammal kakelugn, komplett med luckor och allt. Dock hade den legat i marken i många år så den var inte så fräsch längre.
 
Och just det, bygglovet är beviljat nu! Jag gjorde ju ritningarna själv så det var ganska nervöst om de var tillräckliga eller inte, men de funkade :) Fick hem pappren förra fredagen så nu är det väl några veckors väntan för att se om någon vill överklaga beslutet innan vi kan få startbesked. Men ett steg på vägen i alla fall.
 
Vi har även hunnit med att lägga plattor inne i växthuset efter att Björn bestämde sig för att ha bäddar där inne istället för att odla allt i krukor. Nu äntligen börjar det att bli riktigt i ordning i odlingsområdet. Nästa plan är hönshus och hönsgård utefter bakre långsidan, förhoppningsvis ska vi få till det framöver också.
 
Så här såg det ut i höstas:
 
Och så här ser det ut nu:
 
Visst blir det fint? Längtar tills det kommer igång och börjar växa så det blir grönt och frodigt överallt. Vi har beställt en kompostkvarn som förhoppningsvis kommer nästa vecka, sen kan vi göra nytt flis och fylla på också, vilket verkligen behövs.
 

Vinter till vår

Hej hopp! Gött med fredag och ledig helg!
Vi var ju uppe hos Kristin och Fredrik förra helgen och då är det alltid skönt att ha en lite lugnare helg efter för att hinna ikapp lite. Det var så mysigt att lämna ett regnigt Linköping och komma till ett riktigt vinterland. Vi planerade in resan väldigt bra då de inte heller haft riktig vinter där uppe förrän några dagar innan vi kom. Och det började töa lagom till att vi åkte på söndagen. Men när vi var där så sken solen och det var några minusgrader på förmiddagen, perfekt skidväder med andra ord!
Vi passade på att åka både på fredagen och lördagen (gäller ju att utnyttja det maximalt). Jag åkte med Leyton första dagen, vilket visade sig vara ett lyckokast då det var betydligt färre folk i spåren. De hade flera spår öppna för hund så vi avverkade typ 16 km den dagen. Så fina spår och underbart väder. Vissa rundor hade dubbla spår, men det var även långa bitar med enkelspår, vilket är lite spännande med en övertaggad hund. De flesta som åkte var glada amatörer (gissar att vasaloppsfolket vilade upp sig fortfarande), så det gick inte så fort i spåren. Vilket innebar att man kom ikapp dem väldigt fort. Att då övertyga hunden att springa långsamt (görs bäst genom att själv bromsa som tusan) samtidigt som man ska försöka kommunicera att de gärna får flytta på sig och sina barn var inte alltid det lättaste. Vissa verkade dessutom ha bomull i öronen... 
Men vi klarade oss utan att vurpa en enda gång. Värre var det för Björn på lördagen när de skulle åka iväg på första varvet. Leyton var superdupertaggad och for iväg som ett skott (i nedförsbacke) från starten. Precis efter nedförsbacken ur sväng kom de ikapp en kvinna som såklart redan låg i vänsterspåret. Leyton bytte spår snabbt som tusan, men husse hade inte en chans att hinna så han hamnade i en snödriva. Dessutom stod typ alla personer uppe vid starten och kollade för de tyckte det var kul med en så taggad hund. Han hördes ganska bra innan de kom iväg kan man ju säga. Tror inte husse kommer vilja åka något mer med sin vovve 😉
 
Kunde inte fått bättre väder! 
 
I övrigt bjöds vi på god mat och trevligt sällskap som vanligt. Ägnade kvällarna åt att spela spel. Eller kvällar och kvällar, alla var trötta efter skidåkningen så tror inte vi kom i säng mycket senare än 21 någon av kvällarna 😆
 
Vi åkte som sagt hem på söndagen och tillbaks till våren, vilken kontrast. Det börjar verkligen spira i trädgården och små knoppar tittar fram här och där.
 
Noterade idag att gräset börjat växa ordentligt. Fortsätter det så här får vi nog plocka fram gräsklipparen snart... 
 

Roliga veckan...

Första mars och årets första snö kom för ett par dagar sedan...och smälte bort nästan lika fort. Jag missade dock när den kom då jag var i Umeå onsdag kväll till fredag morgon. Det var en snabbvisit där jag tog nattåget upp, var på universitetet hela dagen och sedan nattåget hem igen på kvällen. Hemresan var inte den roligaste. Först var tåget försenat 45 minuter, så det gick inte förrän kvart i tio på kvällen. Och det hände inte mycket i Umeå en torsdagskväll. Jag hade hoppats att det skulle finnas ett fik eller liknande öppet i närheten av stationen där man kunde hänga, men det närmsta var Sibylla som stängde klockan 20. Sen fick jag trängas med alla andra inne på stationen (som för övrigt bestod av ett rum och inget annat).
Väl på tåget frågade jag tågvärden hur troligt det var att vi skulle bli försenade i Stockholm då jag hade en halvtimme på mig till mitt anslutningståg. Det var ingen fara sa han, det skulle de hinna köra ikapp under natten.
Hittade min kupé, hade varit tvungen att boka en liggvagn då alla sovvagnar var fullbokade, så fick dela med fyra andra personer. Varav en snarkade som en gris och en var sjuk och låg och hostade och snörvlade. Fick inte jättemycket sömn den natten...
Väl på morgonen insåg jag ganska snart att jag definitivt inte skulle hinna med mitt anslutningståg då vi skulle komma in till stationen 15 minuter efter att det tåget gick. Men där måste jag ge en eloge till SJ, kundtjänst via messenger och tre minuter senare var jag ombokad med platsbiljett på nästa tåg som gick 30 minuter senare. Så det slutade med att jag var i Linköping 40 minuter senare än planerat, vilket inte var alls farligt ändå.
 
Framme i Linköping var det bara att ta bilen ut till stallet där hovslagaren höll på för fullt. Kolla av läget med honom, släppa ut hästarna, hem, duscha och in till jobbet igen, lagom till lunch. Skulle ha möte med chefen efter lunch, men hon var tvungen att kolla sin mail först. Det slutade med att jag somnade i fåtöljen på kontoret medan jag väntade...
 
I övrigt har det inte hänt så mycket spännande. Spirith har varit lite ofräsch, gissar att han sträckte sig i hagen när det var så blåsigt ute häromveckan. Veterinären var ute i tisdags för att vaccinera och kolla tänder, så passade på att kolla upp honom samtidigt, men det syntes inget varken vid longering eller böjprov. Däremot fick han en läskig reaktion dagen efter. Jag var ute på morgonen och fixade stallet. Jag såg inget konstigt när jag släppte ut dem, men det var väldigt stökigt i boxen när jag mockade. Och när jag sedan gick ut i hagen för att kolla till honom innan jag åkte hem så började han skaka i hela kroppen och när han skulle gå så låste sig bakbenen för honom i luften, så han inte kunde sträcka ut/sätta ned dem igen. Det gav med sig efter ett tag, men jag ringde veterinären som sa att det troligtvis var reaktion på vaccinet och att det inte var så mycket att göra mer än att vänta och se. Som tur var så hade jag ändå planerat att jobba hemifrån hela förmiddagen, så kunde åka tillbaka igen ett par timmar senare. Då såg han betydligt bättre ut och betedde sig som vanligt.
 
 
Så här ser varenda träd ut i hagen nu för tiden. Man ser hur långt upp giraffhalsen når...
 
Det var någon som var glad över snön som kom i alla fall. Han VÄGRADE att gå in. Bara låg där ute med sin boll och väntade på att vi skulle komma ut och leka...