Full fart!!!

Hehe, jo det var verkligen någon som var glad att få hoppa idag, liiiite väl glad. Hon sprang mest och hoppade det hon själv ville och struntade i mig. Ungefär den här nivån låg vi på alla rundor som vi sprang...
 
Det är ridhusträning nästa helg igen, får hoppas hon är lite lugnare då. Jag ska se om jag kan bygga upp några egna hinder ute i stallet och träna lite kombinationer i veckan. Kanske kan hoppa hunden och hästen samtidigt? ;) Helgen efter det har jag faktiskt anmält oss till vår första tävling!!! En inofficiell i Åtvidaberg, vi ska springa två hopplopp.
Och eftersom Spirith är såpass fin som han är har jag faktiskt anmält oss till en tävling också, dressyr i Vreta helgen därefter. Så nu drar förhoppningsvis tävlingssäsongen igång!
 
 
 
 
 

Får jag låna lite blod av dig?

Fullt upp på jobbet hela veckan lång gör att det är extra skönt med fredag idag :-) Jag har även blivit officiellt clearad från diverse blodsmittor efter min lilla incident med melanomceller i höstas ;-) Jag har ju varit så orolig... Nej, men nu kanske jag kan få tummen ur och gå till blodcentralen någon dag, har tänkt göra det ett tag, men med tanke på att jag testats för både hiv och hepatit har det inte kännts helt aktuellt ;-)
 
På tal om blod var jag snäll och gav Björn lite av mitt i morse så han kunde jobba vidare på sitt nature-pek. Jag har blivit lovad att jag (eller iaf mina celler) kommer finnas med på bild...
 
Solen har ju faktiskt tittat fram en hel del de senaste dagarna, tur att man har en häst så man får komma ut och njuta av den ordentligt! Jag har fått låna en tempurpadd till sadeln av Anna (den ni ser på bilden) eftersom jag funderar på att köpa en. Originalet är okristligt dyr dock, ska se om det finns billigare kopior som håller måttet. Den är riktigt skön i alla fall, och sadeln ligger som en smäck!
 
Nu är det dags att sova och ladda för agilityträning imorgon! Tror det är någon som kommer bli glad... 

Upprepar mig själv

Jag vet inte hur många gånger jag kan säga det, men jag är så himla lycklig över min häst! Han är så rolig att rida nu, man kan inte göra annat än att sitta och fånle när man rider. Igår var vi ute en tur i snön, han var pigg, mjuk och framåt redan från början. Vi galopperade på en gräsväg som kanske är ca 1,5km. De sista 500 metrarna består av en raksträcka i lite smått uppförslut och där släppte jag på tyglarna och lät honom välja tempo - vilket såklart blev fullt ös! Han var så glad, inga regelrätta bocksprång, men ändå lite skutt och hopp och när vi väl saktade av var han tvungen att frusta för att han hade så kul, kan man bli annat än lycklig då? Jag tror han har fått lite vårkänslor, han hade visst varit busig redan på morgonen när Maria släppte ut dem och försökt få tanterna att hänga på, vilket de såklart inte gjorde. Tråktanter.
 
Inte bästa bilden, men den visar rätt tydligt Spiriths mentalitet. De andra tycker att traktorn och kärran är lite läskiga och håller sig på avstånd, medan han inte bryr sig ett dugg utan tycker det är ett alldeles ypperligt tillfälle att snika till sig lite extra käk!
 
Sasha gjorde inte många knop på eftermiddagen och kvällen sen, ridturen samt veckan i Karlsro har satt sina spår...