God jul!

 God jul där hemma! Hoppas ni har haft en riktigt härlig jul!
Vi har äntligen lyckats ställa om dygnet hyfsat. Vi åkte hemifrån halv nio på torsdag morgon och var framme lördag runt 9 (12 på natten svensk tid), dvs nästan två dygn på resande fot. Resan gick över förväntan, men man var ändå väldigt trött när vi kom fram, det är inte så lätt att sova i en flygstol. Men, måste bara säga, vilka fördelar man får när man flyger med barn. Hade vi inte haft Nina med oss så undrar jag om vi hunnit med flyget från Kina till Brisbane. Vi fick gå förbi en kö till passkontrollen som säkert hade tagit ett par timmar annars. Men fram kom vi och tog oss genom gränskontrollen utan problem. De kollade inte ens på våra deklarationspapper, medan varenda kines vinkades in. 
Väl framme så tog vi det mest lugnt, Ann hade bokat pedikyr åt oss tjejer, det var precis vad vi behövde. Killarna gick till puben under tiden och sen möttes vi upp där för lite mat. Efter det var det direkt hem till sängen, sov 13h nonstop!
 
Nästa dag (igår) var det julafton och då stod svensk jul på schemat. Julbord med Jansson, sill, skinka och köttbullar, plus lite annat mer eller mindre svenskt. Jag och Björn tog en promenad till stranden innan. Jag var väldigt duktig på att använda solkräm, Björn däremot tyckte inte att han behövde eftersom han skulle ha t-shirt på sig hela tiden. Mmm, han glömde av att solen kan ta även när man badar...lite lagom röd på ryggen sådär...
 
Idag firade vi jul på australiensarnas sätt. Dvs hängde på stranden hela dagen. Först frukost med färsk frukt, bubbel och croissanter. Bad och häng i ett par timmar och sedan skaldjur till lunch. Följt av lite mer sol och bad såklart. Påminde lite om vår midsommar, förutom lite varmare temperaturer, och avsaknad av sill. 
 
Nu blir det några dagars turistande häromkring innan vi flyger ned till Sydney för nyår. Ni får hålla till godo med mobilfoton så länge, får bli ett större inlägg när vi kommer hem med foton från systemkameran ☺

En dag kvar!

Nu börjar vi faktiskt få lite resfeber, så här dagen innan avfärd. Allt är (förhoppningsvis) packat och klart, passet ligger i alla fall överst i väskan och det är väl det enda som verkligen måste med. Helgen ägnades åt att fixa så allt är ordning till husvakten som ska bo här. Björn lagade punkan på snöslungan, vi fick tillbaks lilltraktorn från service så nu är plogbladet påkopplat och testkört. Jag är faktiskt lite besviken över att det inte kommit någon mer snö i veckan så jag fått testa lite mer ;) Men det funkade faktiskt riktigt bra, trots att det var 1,5 dm tung blötsnö vi plogade bort. Det enda vi gick bet på var framme vid huset, där fick han inte fäste i det tjocka lagret med grus.
 
Spirith har äntligen fått vinterdojjor på fötterna så det går att rida lite ordentligt igen. Det är verkligen skillnad, nu kan vi galoppera på blankis om vi skulle vilja utan att halka en centimeter. Det gjorde jag däremot när jag hade hoppat av i slutet av dagens ridtur och skulle gå hem sista biten. Det blev en riktigt härlig vurpa så kommer nog känna mig lite blåslagen imorgon.
 
Vet inte hur bra det syns, men det är verkligen isgata under snön. Kommer sakna den här utsikten när vi är borta, men förhoppningsvis får han ut och busa med sina hästvakter istället.
 
Björn fick äntligen sitt manus accepterat förra veckan! Efter att tidskriften gjort ordning det i sitt format får man ett proof som man ska läsa genom och godkänna. Normalt har man 48h på sig att göra det. Han var lite nervös att det skulle komma mitt under semestern, lagom när vi är iväg på någon utflykt, men han fick det faktiskt idag. Inte för att det egentligen platsade i tidsschemat, men bättre nu i alla fall :)
När han var klar med det så öppnade vi bubblet för att fira in semestern. Precis då messar Petra och frågar om jag fått några pengar. Vi har båda sökt från samma fond. Var såklart tvungen att in och kolla, och jodå - även jag fick lite. Så desto mer anledning att fira!
 

Lidköping

Eftersom vi inte kommer fira jul hemma i år så tog vi en sväng till mamma och pappa i helgen. Även brorsan var där med sina grabbar. Jag hade köpt en bok om kroppen som inkluderade ett skelettpussel i för tidig julklapp/födelsedagspresent. Så vi ägnade lördagkvällen åt att pussla kroppsdelar 😉
 
Lagom till att vi kom dit så hade grannen hört av sig och frågat om de ville ha ett rådjur. De hade inte plats i frysen, mamma hade redan bakat ett antal olika sorters julgodis, men det problemet hade inte vi. Så större delen av eftermiddagen ägnades åt att stycka kött. Vi båda två har plåster på fingrarna efter det...
 
Väl hemma igen så njuter vi lite av snön som äntligen kommit. Vi mätte till 1,5 dm igår kväll och det kom ytterligare lite till i morse. Tyvärr gick det inte så bra att rida igår, kramsnö och avsaknad av snösulor är ingen bra kombination. Fick vända hemåt efter tio minuter, broddarna tog inte alls då snön packades alldeles för mycket i hovarna. Tog vägen genom skogen för att slippa vara Bambi på hal is. Fint var det i alla fall!