Besök och födelsedagsfirande

Ett år äldre och kanske lite klokare? Började födelsedagen med en sväng till terrängbanan tillsammans med Emma och Hamdir, jättekul! Mamma och pappa kom lite senare, plus Björns föräldrar och Johan, Sigge och Sonja. Bjöd på tårta och pizza och fick en massa presenter, som jag inte behövde öppna själv 😉 
Vi har tagit det lite lugnt för första gången på semestern, besök är bra på det sättet. Vi tog en sväng till Löfstad slott igår, har faktiskt inte varit där förut. De hade en riktigt fin handelsträdgård, dit blir det nog att vi åker igen. Annars har de senaste dagarna bestått av sol och bad och en hel del ridning. Lyckades till och med få med mamma ut på en tur 😉 Har försökt hinna rida innan det blir för varmt ute så klockan har ringt varje morgon (förutom när mamma och pappa varit här). Lite jobbigt att kravla sig upp, men det har varit riktigt skönt att ha varit klar klockan nio och sen ha hela dagen till annat. Plus att det inte kommer bli så stor omställning när det är dags att börja jobba igen. 
 
Bild från i fredags ☺
 
 
 

Utflykt

Jag måste ju gå in mina nya kängor ordentligt så vi bestämde oss för att göra en liten utflykt häromdagen. Kollade upp en runda vid Hövern på kartan som såg lagom lång ut och man kunde stanna och bada halvvägs - perfekt! Lastade in lite packning i ryggsäcken (bra att vänja sig att bära lite också) och åkte iväg. Vi fick modifiera planen direkt när vägen vi kollat ut inte var en väg utan en liten pyttestig genom en kohage. Jaja, vi kunde gå på den planerade rundan lite längre bort bara, inga större problem. 
Det var prefekt promenadvägar - solen sken, lite lagom blåst och några moln på himlen. Jag satte igång Runkeeper för att se hur långt vi gick - det gick sådär, efter 4 km var vi visst ute i ödemarken då både datatrafik och gps-signal försvann. Dessutom lite jobbigt när vi inte hade stenkoll på vägen utan förlitade oss på mobilens kartfunktion. Dagens I-landsproblem... 😉 Detta gjorde att vi missade avtagsvägen in till badplatsen och fick sätta oss på en liten gräsplätt i skogen och fika istället. Då hade det börjat mulna på så det gjorde egentligen inte så mycket, men lite sjöutsikt på fikapausen hade ju varit trevligt. 
 
 
Vi lyckades att hitta tillbaks till bilen utan att gå vilse i alla fall, ibland ska man ha tur 😉 

Sol och bad

Nu verkar vi äntligen få lite sommarväder, härligt! Johns föräldrar är på besök i Sverige så vi har träffat dem ett par dagar i rad. Igår var de här ute på fika och Nina fick sitta lite på Hamdir. Lite konstigt och läskigt, men spännande också.
 
Idag möttes vi upp vid Hövern för att bada. Tyvärr finns det ingen termometer, men gissar på ca 19 grader. Ungefär vad de har i Australien på vintern och då är det bara knäppa turister som badar 😉 Men de flesta var i och doppade sig i alla fall ett par gånger. Vi var helt ensamma större delen av tiden, förutom en andfamilj som dök upp ganska direkt. Det märktes att de var vana att bli matade, de var inte ett dugg rädda för oss. 
 
Här hemma har lilltraktorn fått jobba lite. Vi lånade med oss pinnharven från stallet och harvade vägen upp mot huset. Det funkade riktigt bra, det enda jobbiga är att vi måste plocka en massa stora stenar som kom upp 😉