Tävling utan att tävla

Veterinären var som sagt ute i onsdags och kollade på Spirith. Han tyckte att han lät bra i luftvägar och lungor och misstänker att det är den höga halten av pollen som irriterar honom. Vi fick slemlösande medicin som han ska få i en vecka, hjälper inte det så blir det någon bronkdilaterande medicin som man ger till allergiska hästar. Och funkar inte det så blir det vidare utredning med endoskopi och kortisonbehandling. Än så länge verkar inte medicinen ha hjälpt i alla fall, så vi får se hur det blir. Jag hade tänkt att ge honom ett par veckors vila efter hemmatävlingen så den får bli lite tidigare (och ev längre) nu. 
 
Sötnosen i boxen häromdagen när vi väntade på veterinären. De hade sovit ute ett par nätter så det gäller att passa på att vila när man kan. 
 
Nu är tävlingen igång för fullt i alla fall och jag får sitta vid sidan och kolla på. Inte så jättekul, men på ett sätt är det rätt skönt att slippa tävla och funktionära samtidigt. Oftast brukar vi kunna tävla en dag och jobba den andra, men igår hade vi riktigt ont om folk så vi var tvungna att ragga tävlande att ställa upp i de klasser de inte red i själva. Förhoppningsvis är det lite bättre idag, ponnyerna rider kortare banor så det krävs färre hinderfunktionärer. 
Både söndagskvällen och torsdagskvällen gick åt till att bygga banor inför helgen. Det tog sin tid, men fint blev det :-)

Som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig

Den där fullspäckade tävlingsmånaden maj är inte så fullspäckad längre... Spirith har hostat sedan ett par veckor tillbaka så jag har fått ställa in både gårdagens tävling i Kinda och söndagens hemmatävling. Kul att sitta som hinderfunktionär båda dagarna när man kunde tävlat själv... Fick erbjudandet att ta Mange istället, men det känns lite för tight på för en häst som knappt hoppat ett fälttävlanshinder ;) Veterinären kommer ut på onsdag för att lyssna på lungorna och se om det är något som behöver behandlas eller om det bara är att vänta ut.
Det positiva i det hela är att sommarhagen nästintill är klar. Det saknas några isolatorer i den lilla hagen och Björn ska såga ned några träd innan tråden kan sättas upp ordentligt, men sedan är det inflyttningsklart!
TACK alla som har hjälpt till att fixa med hagen och runt omkring, det har verkligen varit guld värt - ni är bäst!!!
 
 

Amsterdam

Vi tog ju en weekend i Amsterdam förra helgen. Flög dit med morgonflyget på lördagen och hem med kvällsflyget på måndagen. Snacka om skillnad på flygplatserna och hur mycket tid man måste beräkna att det tar. I Linköping parkerade vi bilen knappt en timme innan flyget gick, i Amsterdam tog det nästan en timme bara att ta sig genom säkerhetskontrollen. 
Vädret var ju sisådär, även om jag tror att det var bättre än här hemma. Men det var ett smart drag att packa ned mössa och vantar... 
Vi gjorde inte så mycket häftiga saker, strosade mest runt i stan och tittade på alla gamla hus (ja, till och med Björn uppskattade det), tog en båttur på kanalen och kollade alla turistsaker man ska se. Det blev nog ett par mils promenad i alla fall. Dessutom hälsade vi på Björns gamla doktorandkollega Rikard som jobbar där. Blev bjudna på massor med god mat och fick se hans labb där. En riktigt lugn och skön helg med andra ord :-)