Dags för en uppdatering

Jag pratade med min moster häromdagen, hon menade att hon var tvungen att ringa och höra hur vi har det eftersom jag inte uppdaterat bloggen på länge. Insåg att det visst var ett tag sedan sist så det är väl bäst att göra det. I och för sig är det ju väldigt trevligt när folk ringer istället ;)
Man tycker att det inte händer så mycket värt att skriva om, men nu efter två månader så finns det faktiskt en hel del att berätta.
 
I ladan har det inte hänt så mycket för ögat, men Björn har slitit som tusan hela julhelgen. Som jag skrev sist så behövde vi ta bort 5 cm singel, vilket ju inte borde varit några större problem. Men vi insåg att det på sina ställen behövdes ta bort mer än det och då blev singellagret för tunt. Vilket innebär att Björn öst ut allt grus, grävt ur 20-30 cm lera till och sedan öst tillbaks det gruset som redan fanns, plus 5 ton till. Puh! Jag har varit helt värdelös eftersom jag fick bakslag på ryggen i början av december. Det var inte riktigt lika illa som i maj, men inte långt därifrån. Jag kan fortfarande inte sitta långa stunder, kan inte ta på mig strumpor eller knyta skorna utan att det gör ont. Lyfta tungt går absolut inte heller. Så att ösa grus eller gräva fanns liksom inte ens på kartan... Men Björn fick hjälp av John att ösa in det nya gruset som tur var, så det gick riktigt smidigt.
De har inte heller hunnit komma och gjuta inne i ladan och nu är det ju faktiskt vinter så det får vänta tills det blir lite varmare.
Jag som hade tänkt att vara långledig i jul och hinna med en massa saker kände mig så himla oproduktiv när jag inte kunde göra något så jag åkte in och jobbade de flesta dagar, även vissa röda. Så jag sparade mina semesterdagar plus att jag samlade på mig några dagars flex att ta ut längre fram i vår. Men, en sak har jag faktiskt gjort: byggt ut gärdesgården på gavelsidan av odlingsområdet. Vi fick en massa gärdesgårdsmaterial när vi röjde i skogen förra vintern, så det fick vi äntligen använding för. Den är inte riktigt klar än, det ska till en grind utanför hönshuset och sedan ska den byggas ut så den slutar vid baksidan av hönsgården. Men just nu ligger det en jordhög i vägen som måste flyttas. Tanken är också att vi ska bygga ut gärdesgården i trädgården så den ansluter till den här i dikeskanten.
 
Den senaste veckan så har det som sagt äntligen blivit lite vinter! Jag är inte den enda som är glad, även om katterna inte är så imponerade. Spirith är mer vild än tam och Leyton är i sjunde himlen. Filmade lite från vår lunchpromenad vi tog häromdagen (fördelen med att jobba hemma, man får gå ut i solen!), det enda han hoppas på är att man ska sparka snö som han kan fånga. Tänk om alla vore så lätta att glädja.
 
Nackdelen med snön är att hästarna får svårare att komma åt det lilla gräs som finns i hagen. Vi brukar lägga ut halm i foderlådorna till dem, men det är rätt bökigt. Vi har en rundbal uppe på skullen, så då måste man upp dit och fylla upp ikeapåsar, tråcka ner dem för stegen och ut i hagen. Och de räcker inte ens en hel dag, så nästa dag är det samma visa.
Jag har ju tänkt att jag ska ha ett foderbord för en hel rundbal i hagen här hemma sen så jag kom fram till att jag lika gärna kunde bygga det nu och så flytta med det hem sen. Så det roade jag mig med förra helgen. Fick hjälp av Björn med de tyngre sakerna, men i övrigt lyckades jag faktiskt själv. Och det blev helt ok om jag får säga det själv.
 
Fick experthjälp att lasta av...
 
...och att skruva ihop allt. Plus att välta ut skruvlådan, stoppa in skruvdragaren i näsan osv...
 
Så här ser det ut!
Dock så såg inte balen så här fin ut länge. Två dagar senare så låg nästan allt på backen... Jag skyfflade tillbaks allt, skruvade upp ett par tvärgående reglar över skivorna och det verkar faktiskt funka än så länge.
 
Just det, de är bara två hästar för tillfället. Kirre är såld och en ny ponny är tingad. Går den genom besiktningen så flyttar den in nästa helg. En c-ponny blir det den här gången, så kanske till och med något jag kan rida lite på utan alldeles för dåligt samvete.
 
Och till sist: jag har officiellt blivit gammal. Har fått börja vänja mig vid att se ut så här på jobbet nu:
 
Har varit så himla trött i huvudet när jag suttit heldagar vid datorn den senaste månaden så gick till optikern innan jul. Översynt, samt ett brytningsfel på ena ögat, så nu blir det glasögon vid datorn och tvn framöver.