Kräftskiva

Nu är det dåligt mellan uppdateringarna, men det händer inte så mycket värt att berätta om, det är samma gamla vanliga tugg med jobb, häst och lite trädgårdsjobb.
En kul grej var i alla fall kräftskiva i Motala i lördags. Björn var mäkta förvånad över att jag faktiskt åt hela fyra(!) kräftor. Det kanske faktiskt går att lära gamla hundar sitta...
 
Jag var inte så bra på att fota och när jag väl kom på det saknades tyvärr hälften av sällskapet då det var dags för Nina att göra sig ordning inför kvällen.
 
Jag klippte Spirith för andra gången i lördags. Det är bara fyra veckor sedan sist, men det har växt på som tusan, han blev dyngsvett bara av att få på sadeln. Det märktes verkligen av på hoppträningen i onsdags, han blev väldigt flåsig och varm och orkade inte lika mycket som vanligt. Så det var bara att plocka fram saxen igen! Han är så himla snäll att klippa, står som ett ljus och när jag klipper huvudet försöker han mysa med klippmaskinen :)
 
Glömde av att ta före/efter-bilder i stallet så fick bli ett par fula i hagen :) Än så länge har han kvar sin mörka färg i alla fall, nästa omgång kommer han nog bli betydligt gråare. Vi red ut en sväng efteråt och hälsade på grannarna på Öjeby. Förr var det bara en vanlig vägg där, men de öppnade upp förra året så kossorna får frisk luft och kan titta ut. Nu har han vant sig, men i början när vi red förbi där och det ploppade ut kosshuvuden ur väggen - det var farligt värre!
 
Veckan som kommer blir en riktig plånbokstömmare. Först ska jag kolla sadlarna imorgon. Det känns som att hoppsadeln inte riktigt är hundra i passformen. Förhoppningsvis kan de fixa till det genom att stoppa om den, det vore skönt att inte behöva byta sadel. Dessutom behöver den lagas lite, det är ett par sömmar som släppt. Dressyrsadeln har jag inte märkt av sitter dåligt, men vi får se. Den behöver också lite fix, stropparna har börjat spricka vid de hål som jag anväder mest. Nackdelen med syntetsadel... Får se om de kan göra det på plats dock, annars får det vänta. Vill inte vara utan två sadlar, så kul är det inte att rida barbacka.
 
På torsdag kommer tandläkaren och kollar alla tre hästarna och på fredag är det dags för nya skor. Billig och bra vecka va?
 

Nedräkning påbörjad

Idag är det prick två månader kvar till vi åker, nu börjar det faktiskt kännas som att det inte är hela hösten kvar! Vilken härlig känsla att ha något att se fram emot nu när det börjar bli mörkare ute. Har varit tvungen att plocka fram reflexerna i veckan, nu hinner man inte ut och rida efter jobbet innan det börjar skymma. Och värre blir det efter nästa helg...
Idag däremot är det helg och jag behövde inte bekymra mig om mörkret, solen sken för fullt när jag var ute på förmiddagen. Vi tog en tur i skogen först och avslutade på banan, han var helt fantastiskt fin att rida idag! Vilken trav han fick till, jag kunde knappt sitta ned i sadeln! 
Inget bevis på det tyvärr, men från vår skogstur i trollskogen i alla fall. 
 
En liten reflektion jag gjorde igår: vad lätt det skulle vara att sätta ett samhälle ur spel. Universitetets internetleverantör hade problem igår så vi var utan internet hela förmiddagen. Man kunde ju knappt jobba! Jag hade lite labb att göra, men sen var planen att sitta vid datorn. Det går ju varken söka information, läsa artiklar eller beställa saker. Alla satt på förmiddagsfikat och beklagade sig över att de inte fick något gjort. Det slutade med att jag och Petra tog en promenad och diskuterade hur vi ska lägga upp projekt för två studenter som kommer och ska göra exjobb framöver. Vi är läskigt beroende av teknik alltså...

Effektiv helg

Den här helgen känns som att vi hunnit att göra väldigt mycket. Mamma, pappa, Eva och Pelle var i Linköping för att gå på vinmässan och kom ut till oss på lördagkvällen. Vi fick hjälp med att få upp den andra ackumulatortanken från källaren, plus att fixa till köksbordet så det inte är rangligt längre - perfekt! Vi bjöd faktiskt på middag också så det var inte bara arbetsläger ;)
 
Igår lyckades vi börja dagen med en kort löptur följt av en halvtimme i gymmet. Den f.d. landslagsmannen skulle promt ha sin blågula tröja när han nu gymmade för första gången i år. Han satsar stenhårt på Bondi Beach 2018. Mmm, vi får väl se hur det går med den saken, ibland är det mycket snack och lite verkstad... Vad tycker ni om den nya hyllan för vikterna förresten? ;)
 
Det blev en tur till svampskogen efteråt vilket visade sig vara en väldigt bra idé :) Jag har inte varit med om att hitta så mycket svamp på samma ställe förut, då är det ju riktigt kul att plocka!
Försökte ta en bild på hur mycket svamp jag hade framför mig, men löven är väldigt bra på att maskera dem...
Knappa nio liter fick vi ihop i alla fall, defintivt min bästa skörd hittills :)
 
 
Björn har torkat chili i veckan och mortlat ned till pulver och flakes. Det kommer räcka med ett korn ungefär, herregud vad starkt det är! Torkade ett par liter av svampen också när vi ändå var igång :)
Spana in de fina chilisarna som vi fortfarande väntar på att de ska mogna. Ser inte riktigt ut som när man bildgooglar (Peter Pepper), men de har en viss likhet...