Lite positiva saker för en gångs skull

Igår gjorde vi (nästan) sista rycket på väggarna till stallet! Det är en liten del kvar som måste bäras av med hjälp av de nya väggarna innan vi kan göra klart helt, men det är bara några stenar som ska upp, så det borde hinnas med nästa vecka.
Vi fick hjälp av Mattias med sin lilla lastare att sätta balkarna på plats, så det gick väldigt smidigt och lätt. Björn blev kär i maskinen så vänta ett par år så finns risken att vi har en sådan hemma...
 
 
 
 
Klart! Lagom till att det kom en åskskur.
 
Vissa hade det lite tråkigare än andra...
 
Mamma och pappa var här och hälsade på i helgen också. Vi tog båten ut på Hövern i lördags och hängde där på en ö hela dagen. Lite lagom aktivitet när det var 32 grader ute. Lyckades inte med att fånga dagen på bild dock, men det var en riktigt härlig dag. Och betydligt roligare för Leyton än gårdagen ;)
 
Och: *peppar peppar*, vågar knappt skriva det här: penicillinkuren verkar ha funkat för Spirith som nu har varit helt ohalt i två veckor. Han fick skor på sig förra veckan och jag har varit igång och skrittat i snart en vecka. Han känns väldigt fräsch, så håll tummarna att det håller i sig.
 
Efterlängtad utsikt
 
 

Kycklingar!

Nu har de kläckts! 6 små kycklingar blev det, så alla utom ett ägg kläcktes. Och vart det sjunde ägget tog vägen har vi ingen aning om, det var spårlöst borta när vi plockade ut kycklingarna och hönorna från redena??? Men visst är de söta? Vi kommer dock inte kunna behålla alla, så är någon sugen på blommekycklingar är det bara att hojta till :)
 
 
 

Upprepning av förra inlägget...

Tja...inte mycket nytt händer här. Spirith blev faktiskt mycket bättre precis efter senaste blogginlägget, så bestämde med veterinären att vi avvaktar med röntgen. Han var helt ohalt i mitten av förra veckan. Äntligen! Meeen, nä, man får aldrig ropa hej. För sen på helgen var det tillbaka igen... Inte så farligt som tidigare, men han markerar ändå tydligt. Nu är han satt på antibiotika i en vecka för att testa, annars blir det röntgen. Kul med djur... Tur de går ute på bete i alla fall, annars hade han varit helt odräglig nu...
 
Vi murade klart så långt vi kunde häromveckan och nu i veckan har vi hämtat hem lecbalkarna. Nu är det bara att vänta på att muraren har tid att komma också, så borde väggarna bli klara innan sommaren :)
Status så här långt:
 
 
 
Något annat roligt som händer:
Den här lilla damen har legat och ruvat på ägg i två veckor nu. Hon fick sällskap av Rubella efter några dagar, så vi delade upp äggen mellan dem. 7 ägg totalt har de att ruva på, får se om det blir några kycklingar nästa helg.
De har lättat på restriktionerna för fågelinfluensan nu så man får släppa ut hönsen fritt igen. Vilket jag gjorde häromdagen. Jättekul tyckte hönsen! Inte alls lika kul tyckte Björn. Tror vi måste hägna in grönsakslandet innan vi upprepar det hela...
 
 
 
Men visst är det härligt att det äntligen börjar bli lite sommarkänsla! Någon som är väldigt nöjd över det är den stora svarta lurven. Det här fotot är taget från vardagsrummet på kvällen när vi andra gått in för länge sedan... Det är inte så att han gör så mycket heller, han ligger där i gräset och njuter (och kanske hoppas att det ska komma förbi någon som vill leka med honom, då bollen aldrig är långt borta).