Klara!

Hej hopp i galopp! Nu var det ett bra tag sedan sist och jag skyller det på renoveringen. All ledig tid här hemma har gått åt till att måla och fixa. Brorsan kom hit förra helgen för att hjälpa till att lägga golv så vi var tvungna att hinna klart med målningen innan dess. Och det hade varit lätt som en plätt om det inte varit så att vi inte blev nöjda med golvfärgen utan var tvugna att måla om - två gånger dessutom... Första gången hade vi tagit med en liten bit av det gamla golvet till färgaffären för att få samma nyans. Tyvärr blev det inte exakt samma, vilket gjorde stor skillnad. Det kändes inte som att kontrasten mellan golv och vägg blev så stor, allt var typ gult. Med nästa färg var det inget fel på konstrasten, men tyvärr blev det för mörkt.
Tredje gången gillt blev vi i alla fall nöjda, även om skillnaden från förut kanske inte är jättestor.
Sedan kom Anton och det var dags att lägga golv. När han ändå var här så passade vi på att ta bort valvet mellan köket och gamla köket, och byta taklister i köket. Nästan tre heldagars jobb blev det, men resultatet blev riktigt snyggt om jag får säga det själv :)
 
Före respektive efter:
 
Den senaste veckan har gått åt till att försöka komma ikapp med allt som nedprioriterats och börja julstöket. Tror att vi snart är i fas igen, vilket är väldigt skönt. Lussekatter är bakade, har gjort sex olika sorters julgodis och adventsljusstakarna är uppe (om än en vecka för sent).
 
På tal om julstök så var det dags för jobbets årliga jultävling, i år skulle man pynta julgranskulor. Vi är alltid ute i sista stund, så eftermiddagen innan började vi smälta agaros och gelatin. Tyckte att vi lyckades ganska bra, tyvärr är färgerna lite väl farliga för att man ska kunna ta hem dem och pynta här hemma. Dock räckte det inte till seger, en annan avdelning hade odlat groddar i sina. Snacka om att var ute i god tid...
 
 
Avslutar med en bild på världens renaste hund som hjälpte mig att dra rötter i hagen häromdagen. Han var faktiskt riktigt behjälplig, det var bara att peka på rötterna så drog han upp dem.