Sommartid

Visst är det underbart att våren verkar ha kommit på riktigt nu? Man har verkligen inte velat spendera dagarna inomhus, tur då att jag hade tävlingen i lördags och fullt av utomhusaktiviteter igår. Först var det dags för banbygge inför nästa helgs pay and jump ute på Ekenäs. För en gång skull gick det väldigt smidigt då vi faktiskt var hyfsat många som hjälptes åt. Väl klara med det var jag, Anna och Sara ute på en härlig långtur i solskenet, första gången utan jacka/dunväst - och jag frös inte någonting!
 
Det var varmare utomhus än i stallet så hästarna fick stå ute på stallplan och bli borstade, myspys :)
 
På eftermiddagen tog vi en promenad till Bosses för årets glasspremiär. Mums! Han som inte klarar av att dela gaffel med någon annan lät hunden smaka på sin glass - något inte ens jag gör. Hon har verkligen lärt sig att hundögon kan vara effektiva...
 

Upp som en sol, ner som en pannkaka

I lördags var det årsdebut i dressyr, även den gick av stapeln i Åtvidaberg. Jag var väldigt taggad inför dagen, han har gått som en klocka den sista tiden och fredagens genrep gick rent ut sagt skitbra. Framridningen kändes helt ok, han var lite ofokuserad på mig och mer intresserad av de andra hästarna, men han skötte sig ändå bra. Jag tänkte att det säkert skulle bli bättre när vi blev själva inne i ridhuset. Jo tjena, väl därinne var allt farligt. Domaren, speglar, väggar - ja allt! Programmet flöt ändå på utan några större missar. Han spände sig stundtals och kom ur form, då blev jag passiv och vågade inte ta tag i honom för mycket, vilket resulterade i att det tog ett tag innan han blev avslappnad igen. Till andra klassen bestämde jag mig för att visa honom att man faktiskt är tvungen att jobba även om det är konstiga saker runt omkring. Jag tyckte att det blev betydligt bättre, även om han fortfarande var spänd. Tyvärr syntes inte det i protokollet, 53% respektive 56% vilket nog är nytt bottenrekord. Lite trist att poängen blev sämre än i höstas när han ändå gick betydligt bättre nu. Men så är det med domarsporter, olika domare fokuserar på olika saker, det är bara att gilla läget. Nu är jag ännu mer taggad att träna och tävla på, någon gång lär han väl slappna av även på tävling.
 
 
 
 
 

Små iakttagelser i vardagen

Jag blir oroväckande irriterad över att det är hinderbana för att komma in på kontoret på morgonen


Det lilla crêpesstället bredvid Bosses är en riktig liten pärla, underbart goda fyllningar


Torr-is är en bra partyrekvisita


Vad tusan behöver man en två meter lång antenn på bilen till?