Kommer inte kunna gå imorgon

Söndag kväll och lite nedvarvning inför veckans jobb. Vi håller på och avslutar ett projekt så jag har en hel del figurbearbetning att göra, vilket innebär att jag kan jobba hemifrån en del. Jag vet någon som kommer vara nöjd... 
 
Helgen har som vanligt sprungit förbi. I fredags fyllde Maria år så vi var ditbjudna på födelsedagsfest vilket var riktigt trevligt :-) Det är imponerande hur många människor man kan klämma in i en liten tvåa bara man vill. 
 
Lördagen spenderades först ute i stallet där jag fick låna Herman och rida ut en sväng med Kristin. Träningsvärk insida lår idag skvallrar om hur den berömda tvådagarsträningsvärken kommer kännas imorgon...det märks att man inte suttit i sadeln på snart 2,5 månad. 
 
En efterlängtad syn även om öronen gärna fått tillhöra min egen lilla busskrutt
 
Busskrutt ja, jag hade tänkt att Spirith skulle få gå ute i sjukhagen och lufta såret under tiden som vi red, men efter tio minuter bestående av det här bestämde jag mig för att jag inte vågade riskera ha honom galopperandes ute på en åker någonstans. 
 
 
Resten av dagen spenderades sedan hos familjen Jufvas med tillverkning av julgodis och julpynt samt mat och spel med ett gäng hiskeligt dåliga förlorare (och vinnare).
 
 

Lappligan

Jag måste bara visa den här lappen som sitter på en dörr jag passerar då och då på jobbet, jag som älskar lappar tycker den är underbar. Om den inte funnits så hade jag aldrig funderat på vad som gömmer sig där bakom, men nu är man ju inte lite nyfiken. Funderar allvarligt på att gå dit en kväll och kolla ;)
 
Appropå lappar satte jag upp en i fikarummet häromveckan. Jag (och många med mig) har tröttnat på att det alltid stod ett berg med disk i diskhon, trots att vi på flera avdelningsmöten sagt att man diskar efter sig om maskinen är igång. Det är ingen kul syn för den som är fikaansvarig (och då även diskmaskinsansvarig) att mötas av på morgonen. Så jag satte upp en lapp där jag lite fint skrev att man gärna fick fråga mig om man inte vet hur en diskborste fungerar...men alla visste tydligen det eftersom ingen frågat och det har fungerat klockrent sedan dess :)
 
Till helgen är det planerat julgodistillverkning och pyssel. Förhoppningsvis hinner vi baka lite lussekatter också :) Jag tjuvstartade i veckan och gjorde hallon-lakritskolor, mest för att testa mitt lakritspulver jag köpte. Underbart gott, så nu ska det användas ordentligt!

En månad kvar till jul

Måndag igen och jag sitter och väntar på att veterinären ska ringa. Mer än två veckor fick han tyvärr inte hålla sig borta, nu är svallköttet tillbaks. Inte jättemycket dock, men det är lika bra att ta bort det. Min lilla förhoppning att det ska vara läkt innan jul börjar kännas mer och mer avlägset tyvärr :(
 
I lördags tillbringade jag större delen av dagen hemma hos Sara. Först en långpromenad med hundarna, följt av julpyssel och pizza tillsammans med ett par andra kompisar. Ett bra påhitt av Sara, även om jag nästan aldrig pysslar så tycker jag det är jättekul. De som haft mig tillsammans med sina barn har nog märkt att jag kan fastna i målarböcker och pärlplattor hur länge som helst... ;)
 
Jag tog det säkra före det osäkra och köpte ett kit, en manual med bilder som visar hur man gör steg för steg kändes som en lagom utmaning för en nybörjare. Slutresultatet blev inte fy skam om jag får säga det själv.
 
Igår var vi i Motala och firade Björns mamma som fyller år imorgon. Det bjöds på både mat, fika och tårta så vi behövde inte gå därifrån hungriga :) En av oss i alla fall, den andra var allt tvungen att äta lite pulled pork på kvällen ändå...den där magen verkar vara ett enda stort svart hål...
 
Eftersom jag inte vet när veterinären kommer ut så sitter jag hemma och jobbar idag. Vilket jag även gjorde en dag förra veckan, något som den tredje familjemedlemmen inte var sen att utnyttja.
 
 
Vi har även passat på att beställa en canvas då Björn fick ett gratiserbjudande så nu pryder Sashas bergsbestigning köksväggen :)