Julfirande

Nu har mer än halva julledigheten passerat och jag tycker knappt att den börjat, precis som vanligt. Julen firades hemma hos oss tillsammans med Björns familj, plus Johanna som kom hit från Lidköping. Vi började julaftonen med en härlig uteritt, vilket behövdes inför resten av dagens aktivitet - äta julmat. Först det kalla till lunch, Björns saffranspannkaka till fika och varm mat till kvällen. Och däremellan en massa julgodis ;-)Julölen som Björn och John bryggde hade hunnit bli klart så den fick vi provsmaka, klart godkänd faktiskt. Det blir nog till att brygga nytt snart igen :-)
 
 Sasha gillar det här med paket. Både att slå in...
 
 
...och att öppna.
 
Juldagen var en seg historia där vi mest pusslade Björns julklapp.
 
 
Vi var också en sväng på Rusta för tapetinköp när vi skjutsade Johanna till bussen. Men om det i nästa inlägg!

Paj

Vi verkar ha en total dator-meltdown här hemma, den ena lade av helt efter ett par timmars tv-tittande, den andra vill inte starta efter senaste uppdateringarna...kan inte bli bättre. Jag får försöka blogga på telefonen istället, vilket är typ värdelöst. 
 
Jag var på after work med jobbet i tisdags och fick en liiite försenad 30-årspresent. Började nästan tro att de glömt av mig ;-) Tror Björn kommer lusläsa boken sen ;-) God mat var det också, men är väldigt glad att jag inte antog Linnéas vad om att jag inte skulle orka äta upp allt. Jag hade aldrig lyckats! 
 
 Vad händer annars då? Inte så mycket spännande skulle jag säga. Vi har kollat på tapeter i helgen och valt ut till det ena sovrummet. Det andra diskuterar vi fortfarande om ;-) Jag jobbar min sista dag imorgon, sen blir det ledigt i ett par veckor. Vi håller på och rensar ut gamla kemikalier i förrådet så det blir en dust med det. Tror vi sparar max en fjärdedel av allt, och då har vi över tusen olika kemikalier...det blir en del att ta hand om. Jag fick förresten reda på att jag beviljats medel på min första ansökan jag gjort, ingen större summa, men många bäckar små :-)
 
Klippte lurvbollen i fredags, tyvärr gav min maskin upp halvvägs och började tugga hud istället för päls. Stackars Spirith stod där ett tag och buffade lite försynt med nosen på mig för att säga att det inte var så bekvämt innan jag märkte något - dåligt samvete; check! Tur att Sara köpt en egen maskin, lånade den och klippte klart. Snälla hästen stod som ett ljus hela tiden trots att det måste gjort bra ont med den första, han hade små blödande sår mellan frambenen. Får bli att spara ihop till en ny nästa år. 
 
Jag tvättade transporten idag också, så nu är den mer vit än grön igen :-)
 
 

Produktiv helg

Vad hände med hösten egentligen? När blev det bara 1,5 vecka till julafton? Och var är snön???
Jaja, att tiden rusar innebär ju också att jag bara har fem arbetsdagar kvar till drygt två veckors ledighet! Jag ska bara få in ett manus först, hinna labba klart det sista innan jul på ett annat projekt, och hjälpa till att fixa klart det tredje. Vadå varva ned inför semestern...
 
Helgen var faktiskt riktigt produktiv. I lördags åkte jag och Sara på shoppingtur till Jönköping. Det stora målet var Charlies för att hitta ett par ridbyxor, men när vi ändå var där passade vi på att gå en sväng på A6 också och inhandla lite julklappar. Jag råkade köpa lite mer grejor än bara ett par ridbyxor på Charlies, men det var ju på extrapris...och Spirith ska väl också få julklappar? 
Jag lyckades även att handla klart allt till Björn, så nu är det bara lite småsaker kvar :-)
 
Visst matchar han fint i sin nya grimma och täcke? 
 
 Kvällen avslutades hemma hos familjen Jufvas med spel och mat. Vi fick ett nytt spel i en lite för tidig julklapp, ett riktigt kul spel, eller vad säger du Björn? Vi spelade i par och jag och Johan ägde fullständigt, 4-0 blev slutresultatet. Björn fick i alla fall vinna över Sigge i memory, tur det, annars hade han väl surat fortfarande ;-) 
 
Igår fick jag äntligen sitta upp på min häst igen. Om ni undrar varför ni inte hört så mycket om honom på sista tiden så är det för att han har haft två veckors vila. Han hostade lite häromveckan så då bestämde jag mig för att lägga in lite vila. Men nu är han pigg och fräsch igen, och riktigt fin att rida :-)
 
På kvällen tappade vi upp julölen som John och Björn satte förra helgen. Förhoppningsvis är den klar och drickbar till jul!
 
 
 Bild från stallet idag. Hon lyfte såklart på huvudet när jag kom och skulle fota, men där låg hon och sov hela tiden jag gjorde stallet. Orkade inte ens flytta på sig när jag höll på med grepen precis bredvid...