Trea!!!

Gårdagens tävlingsdag blev en riktig fullträff och vi plockade vår första (men förhoppningsvis inte sista) rosett!
Dressyren började bra med personbästa för oss, jag själv tyckte faktiskt att det var det bästa vi gjort hittills, kul när domaren håller med också :) Han behöver fortfarande upp mer i formen och det är en hel del annat vi kan förbättra, men nu kändes det ändå som att jag hade lite mer tryck i honom och att han var väldigt lyhörd för hjälperna. Det märktes i resultatlistan också, vi låg femma efter dressyren mot tidigare tävlingar där vi legat någonstans i mitten.
 
Kul med sådana här domarkommentarer också, då blir man glad :)
 
Hoppningen gick jättebra den också, det var bara i kombinationen som han undrade vad alla människor gjorde där (de höll på och rev hindret precis bredvid) så vi kom lite nära inpå A-hindret och fick ett stort språng på B-hindret. Men en nolla i protokollet blev det allt och vi hoppade upp till en delad tredjeplats.
 
Till terrängen var jag jättenervös, jag visste ju att vi skulle plocka hem en rosett om vi var felfria och inte fick alldeles för mycket tidsfel, plus att vi hade en rätt ordentlig hejarklack (Sara, Kristin, Björn, Moströms, Jufvas, Susanne m lilla familjen, samt alla i klubben då såklart). Men efter att jag kände hur han var på framhoppningen så visste jag att det skulle gå vägen om vi inte gjorde någon stor tabbe, så taggad och så självklara språng han gjorde, det fanns ingen tvekan över huvud taget. Och så blev det också, han lekte sig runt banan, vi fick nog banne mig inte ett enda dåligt språng :) Några sekunder för långsamt, men det räckte ändå till att behålla tredjeplatsen!
 
Lite bilder från dagen :-)
 
 
 
 Hästskötaren
 
Full fart mot mål!
 
 Världens glammigaste prisutdelning ;-)
 
Och världens finaste pristagare! 
 
 

1/2 avklarat

Jag är redan däckad i sängen efter en heldag på Ekenäs. Tävlingen har rullat på riktigt bra och trots drygt hundra starter var vi klara kl 18 ikväll. Jag som är van vid att vara hinderfunktionär tyckte det var riktigt kul att testa på tävlingsledarrollen. Nu var det som tur var inga större incidenter eller svårlösta frågor så mitt jobb gick mest ut på att titta på tävlingen och finnas till hands om någon undrar något. Lite skillnad jämfört med att sitta fokuserad på ett hinder en hel eftermiddag :-)
 
Någon var bra på att charma ambulanspersonalen...
 
Björn har tillbringat sin dag i Ljung, hans triathlonklubb hade tävling (inklusive km) så han blev tillfrågad om han ville vara med. Trots väldigt få träningstimmar lyckats kan knipa km-titeln (hur många fler klubbmedlemmar som ställde upp kan vi hålla tyst om) och tydligen kom han inte sist iaf ;-)

Klanteri nummer sjuttioelva

Det blir nog till att ta på sig läsglasögon nästa gång jag ska späda upp en kemikalie från Sigma. Varför bemöda sig med att sätta in en nolla framför punkten så det syns tydligt att det står 0.1mg liksom? Gör man inte det kan man ju tjäna pengar på dumhuvuden som inte tittar ordentligt utan tror att det står 1mg och således späder ut den för mycket...
 
Har man inget att göra i helgen så är det fälttävlan ute på Ekenäs! Jag är där båda dagarna, är tävlingsledare på lördag och tävlar själv på söndag. Min preliminära dressyrtid är strax innan 11 (sovmorgon - tjohooo!!!), sedan drar terrängen igång ca 13.30 och jag gissar att jag startar någongång 14.30-15 om allt flyter på som det ska :)