Renovering, ridtur och veterinärbesök

Här hemma pågår renoveringen för fullt, nu är vi äntligen klara med allt förarbete och är i full gång med att måla. Förra veckan gick åt till att ta bort det yttersta lagret fog och stryka på ny. Det var inte det lättaste för ett par nybörjare, men tycker att vi lyckades ganska så bra ändå :)
 
    
Bort med den gamla fogen...        ....och dit med den nya!
 
Så här ser det ut nu. Nu saknas det bara lister - och ett nytt golv.
 
Vi är helt klara med taket, väggarna börjar närma sig färdiga, så snart är det bara golvet kvar att måla. Och sen när man tycker att man är klar, då är det "bara" alla lister, dörrfoder etc också. Man får ta lite i taget, ska hinna med övriga livet också.
 
Jag, Leyton och Spirith var ute på en riktigt härlig långtur häromdagen. Skulle bara rida bort och se om Magnus tagit in kossorna så man kunde rida förbi där det varit stängt hela hösten. Det hade han, och då fanns det ju ingen anledning att inte fortsätta och ta hela rundan :)
 
Ingen bild därifrån, men däremot ett par filmer från en tur förra helgen. Vi har börjat träna mer och mer på att Leyton ska gå bredvid i skritt och trav. Vid stallet är det betydligt mer trafik och rörelse än hemma och då vill jag ha honom nära för att ha mer koll. Det fungerar faktiskt riktigt bra, kommer det en bil är det bara att stanna hästen, säga till honom att sätta sig och vänta på att bilen åkt förbi.
 
I galopp får han däremot springa före av förklarliga skäl - och det gör han! Så fort han hör att Sprith fattar galopp så far han iväg som en kanonkula, galopptävling är jättekul! Vilket båda tycker som ni ser...
 
 
Något mindre roligt är att vi var tvugna att åka till veterinären med Leyton igår eftersom han skadat sin klo. Jag såg inte när det hände, men gissar att det var när han lekte med Sandras hundar i stallet, de härjade på rätt bra. Det var sporren på ena framtassen som spruckit mitt itu. Veterinären tog bort större delen av klokapseln så nu är det bara att vänta på att det växer ut en ny. Han har bandage på och vi fick med en tratt, men den har vi faktiskt inte behövt använda. Han har inte varit på bandaget alls. Däremot haltar han en del och han är lite lugnare och mer dämpad än vanligt, så han har nog lite ont trots smärtstillande.
 
Fick med en muta från veterinären som han var tvungen att ha koll på. Men det var först idag som han var såpass pigg att han faktiskt åt upp den.
 
Är man sjuk så får man ligga nedbäddad framför tvn och titta på hundfilm.

Hemmafix

Jag rensade lite bland mina foton i telefonen och kom fram till att jag har väldigt många på en sovande hund i olika sammanhang. Han kan verkligen konsten att slappna av och sova i de mest bekväma och obekväma ställningarna...
 
Nu när det börjar bli mörkt och tråkigt ute är det dags att ta tag i saker som behöver göras inomhus. Höstens projekt är att göra om i gamla farstun, trappen och hallen där uppe. Vi ska måla om väggar, golv och tak. Började med att riva bort lister och slipa väggarna i helgen så nu är händerna helt trasiga efter allt sandpapprande. Det satt en ful gammal vävtapet på väggen mot vedspisen. Planen från början var att täcka den med en renoveringstapet, men när vi tog bort taklisten så ramlade det en massa puts. Det är inte skorstenen, men det dolde sig visst en gammal murad vägg där bakom. Så idag har vi (mest jag) roat oss med att hacka bort gammal puts. Får se om vi kan få ordning på det såpass att vi bara kan lacka teglet eller om det blir att måla det sen. Oavsett så blir det betydligt finare än en gammal vävtapet. Nackdelen med de senaste dagarna: det är slip- och putsdamm ÖVERALLT! Trots att vi varit duktiga med plast i alla dörröppningar så letar det sig fortfarande in. Ser inte fram emot att behöva städa allt sen...
 

Leråker

Igår kom Mattias förbi och plöjde upp sommarhagen. Det är ganska ovant att titta ut över en åker istället för en beteshage nu... Planen är att så i ny vall i vår så att jag har ett fräscht och förhoppningsvis bättre bete framöver. Det är 15 år sedan marken brukades sist, sista gången har de för sig att de tog vete, alternativt om de tog vall året efter det. Men sedan dess har det inte gjorts något med det, gräs och sly har fått växa fritt fram tills jag röjde för två år sedan. Dessutom var det gamla hjulspår lite överallt och överlag ganska ojämnt. Kan säga att det var ganska mycket rötter han plöjde upp i kanten, så nu blir det till att rensa bort dem när vi får tid.
 
 
 
Äntligen slipper vi den tråkiga strängen med uppgrävd jord som blev kvarlämnad efter att de dikade ur någon gång för många år sedan.