Kraschade planer

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Planen var att jag skulle firat in semestern med att åka och tävla fälttävlan i Boxholm. Men nu blir det varken tävling eller semester. Igår när jag kom till stallet så hade Spirith ett sår på hasen och var riktigt svullen. Typiskt en fredagkväll liksom. 
 
Avvaktade då inte såret verkade så djupt men imorse var det mer svullet så jag ringde ut distriktsveterinären. Tur var det då vi blev remmiterade till jouröppna Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Det fanns en risk att såret gått in i leden, något som är riktigt farligt. 
Tre timmars bilresa senare kunde röntgen och andra undersökningar slå fast att så inte var fallet men att det var bra att vi kom för det var riktigt när. Nu blir det antibiotika och vila 1-2 veckor.
 
 
Leyton förstod inte att han borde vara glad över att han inte var den som var i centrum för en gångs skull.
 
Och semester blir det som sagt inte heller riktigt än. Vi håller på med ett manus som ska skickas in. Planen var att hinna klart innan semestern, men vi hann inte riktigt. Det är inte mycket kvar innan jag kan submitta, men jag får gå in och jobba ett par dagar nästa vecka. Men hellre det och få in det innan sommaren än att komma tillbaks efter semestern och ha glömt allt vi höll på med. 

Midsommar

Hej i stugan! Hoppas midsommarhelgen varit bra trots regnet. Jag hörde någon som sa att det var ungefär lika varmt som på julafton, vet inte om det stämmer men det kan inte varit långt ifrån.
Vi gjorde inga större eskapader i helgen, firade midsommar hemma hos Linda och Kalle vilket var riktigt trevligt. Annars har vi hållit oss hemma och grejat som vanligt. Nu har det ju börjat växa igen så gräsmattan behövde klippas och ogräset rensas. Björn har slipat på för fullt på möblerna vi fick från grannen så snart har vi utemöbler till trädäcket nere vid växthuset. Och stallet är äntligen klart! Det ser inte mycket ut för världen, men så skönt att ha det :) Planen är att flytta hem hästarna dagen efter tävlingen nästa helg.
 
Jag passade på att rida innan jobbet idag, något min häst inte tyckte var helt nödvändigt. Även Hamdir låg ned när jag kom, men han vågade inte riktigt ligga kvar när jag kom nära så hann inte få med det på bild. Däremot passade han på att ta sig en tupplur i stallet medan jag red. Övrig tid på året så är hästarna inte ett dugg sugna på att komma in, men nu så går det inte ta in den ena utan att den andra är hack i häl. Och oftast kommer de när man ropar (vilket aldrig händer annars om det inte är matdags).
 
Leyton fick följa med ut och rida häromdagen. Björn undrade hur han beter sig när jag galopperar så spelade in en liten filmsnutt. Ursäkta att det skakar en del, det är inte alltid helt lätt att hålla kameran stabil ;)
Men han är riktigt snabb! När jag inte filmade försökte jag öka farten på Spirith för att komma ikapp, men det lyckades vi inte med. Dock var vi inte uppe i maxhastighet, så jag ska inte säga att Sprith är långsammast än ;)
 
Vi passade även på att ta fram alla agilityhinder och träna lite smått på dem. Nu har han verkligen förstått slalomen, han tar alla pinnar även om jag hamnar bakom. Har inte ställt upp dem på helt rak linje än, men vi minskar lite i taget. Tunneln tog inte många försök innan han gjorde den klockrent heller. Nu ska vi bara träna på att kunna ta hindren på båda sidor om matte, för tillfället så är det väldigt konstigt att springa och hoppa på höger sida om mig. Där får man för att man alltid går med hunden på vänster sida.
 
Efter en sådan här helg förstår ni om man är lite trött. Tur man ska på sommarkollo i Ödeshög ett par dagar och vila upp sig :)
 

Jobb i lagårn

Hej hopp! Hur står det till?
Jag fortsätter med att få ordning på "stallet" innan hästarna kommer. Nu är boxdörren klar, ska bara få på ett lås. Vi måste även rensa ut en massa grejor som står där inne, bland annat alla störar till gärdesgården. Vilket gör att det blir lite dominoeffekt då de ska flyttas till taket över jordkällaren, som nu är fullt med diverse brädlappar, vissa mer användbara än andra. Så gårdagskvällen spenderades med att rensa ut där, vilket resulterade i att vi nu har en stor fin hög med brädor i trädgården som ska till tippen. Men det är rent under taket i alla fall :)
 
Vi plockade även fram slalompinnarna och tränade lite på dem. Han har testat en gång tidigare att bara gå helt rakt genom, men den här gången gjorde jag det lite smalare. Tog han det bara lugnt så gick det jättebra, men jag var tvungen att ta det bort från hindret, annars smet han efter halva och hoppade hindret, det var mycket roligare!
 
Avslutar med en fin bild på hästarna häromdagen där de stod och hängde under sin favoritek.