Regn och rusk

I lördags åkte jag, Björn och Sasha ut till Tinnerö och gick en promenad för att lapa lite sol. Tur var väl det med tanke på rusket det blev sen. Jag är väldigt glad över att jag hade dressyrträning igår så jag slapp rida ut i ösregnet. Trots (eller tack vare?) att jag inte hade ridit honom på flera dagar så gick träningen jättebra. Jag fick börja jobba lite mer med att böja honom ordentligt, lite öppnor och flytta undan för skänkeln på volt. Öppnorna gjorde han riktigt bra och det var första gången vi fick pröva på det på träning. Dessutom kom han upp och ihop sig på ett helt annat sätt än tidigare i galoppen, nu ska jag bara lyckas få till det lika bra i Heda om två veckor ;) Vi har en träning till på oss nästa helg för att finslipa formen ytterligare, och sen en hoppträning på det ett par dagar senare, det går knappt att få bättre uppladdning ;)
 
 
Idag fick pållen sig en vilodag och jag och Sasha tog oss en promenad runt ån. Trots regnkläder och kängor var jag genomblöt när vi kom hem... Men vovven hon var nöjd i alla fall, det fanns ju fullt av fåglar att titta på ;)

Finbesök

Mamma och pappa fick ju biljetter till ölmässan här i Linköping i julklapp. När faster Eva och hennes man fick höra det bestämde de sig för att hänga på. Mässan är idag så de kom igår och stannar till imorgon. Igår bjöd vi på pulled pork här hemma och idag blir det restaurangbesök när de är klara på mässan. På tal om pork så hade de med sig 30kg griskött, så nu är frysen fullproppad!
 
Jag och Sasha har ägnat åt oss vårt vanliga lördagsnöje - ridhusträning i Valla. Det stod uppe en klass 2 hoppbana som vi körde några gånger. Båda tyckte det var jättekul och hon hoppade faktiskt riktigt bra! Sista rundan hamnade på film, tyvärr inte en av de felfria, men hon sköter sig jättebra även här.
 

Hoppet är det sista som överger en hund

Fröken lurvboll har ju fått lära sig att det oftast vankas något gott efter maten så hon sitter alltid så förväntansfullt där i köket när det är dags att ta hand om disken. Häromdagen var det enda som fanns kvar lite blomkål, vilket hon gärna ville ha - tills hon fick smakat på den....om och om igen... När ska hon lära sig liksom?
 
 
Igår var det äntligen dags för hoppträning! Spirith tyckte det var skitkul att komma till ett nytt ställe, men han var faktiskt lugn när jag väl började rida. Lite huvudskakningar var det mest extrema han fick till... ;) Kul när L-E kommer fram efter träningen och säger att han hoppar för jäkla bra, då blir man lite stolt över sin fina häst.