Fortsatt halt häst och murning av stall

Hej på er! Här fortsätter sjukstugan som vanligt, dock bara med ett djur för tillfället. Spirith är fortfarande halt så det blir att röntga hoven i veckan. Veterinären kunde släcka hältan genom att bedöva hoven så vi är säkra att problemet är där i alla fall. Hoppas att det fortfarande är en böld som gömmer sig och att den går att hitta på röntgen. 
 
En bra nyhet är däremot att Anders äntligen verkar ha återhämtat sig helt från sina ögon- och kamproblem. Man ser att det är ny fräsch vävnad på hela bakre delen av kammen, som var helt svart för ett par veckor sedan. Världens snällaste tupp att ha att göra med, det har inte varit några problem alls att skölja ögonen, han sitter snällt i famnen och låter oss hållas. 
 
En annan rolig grej är att vi är igång med murningen av stallet! Vi har kommit halvvägs ungefär och ska fortsätta imorgon. Då får jag hantlanga själv eftersom Björn måste in till jobbet, det blir spännande. Dock var balkarna som ska vara över fönster och dörrar lite svårare än förväntat att få tag på, så vi får vänta ett par veckor innan vi kan göra de sista två varven. Inte för att det gör något egentligen, risken är rätt stor att takstolarna inte kommer förrän efter sommaren ändå. Men får vi bara klart väggarna borde vi kunna börja att fixa sadelkammaren som ju kommer vara inne i ladan. 
 
Ritning på stallet om man vill fräscha upp minnet:
 
 
Vi har inte velat riva väggen på ladan där nya innerväggen kommer bli för tidigt, så vi har tagit lite i taget, för att ändå hålla en del regn och väta ute. Men idag tog vi ner det sista så nu är det helt öppet in. Luftigt och bra ;)
 
 
Vi hittade det här på en bjälke uppe på logen förresten. Vi har ju inte vetat när ladan är byggd, men här står det svart på vitt, flera gånger dessutom. Björn är lite sugen på att se om det går att få siffrorna i smide så man kan hänga upp ovanför dörren sen. 
 
 Vi var tvungna att modifiera vår fina avväxling också som behövde sättas högre upp. Det här med att klättra högt upp på stegar är inte en favoritsyssla för någon av oss... 
 
Eftersom vi satt isolerade när Björn fyllde år kom hans familj hit i helgen istället. Utomhusaktivitet: fixa riskompost. Vi tänkte använda ett gäng av de granstockar som ligger och skräpar i skogen nu för att göra några ordentliga fack. Den Björn gjorde när vi flyttade in har gjort sitt, dessutom är den i minsta laget. Vi hann inte klart på långa vägar, men det är en början i alla fall. 
 
Den gamla komposten:
 
 Början på den nya. Vi får se hur hög den blir, det beror på hur många granar vi lyckas skrapa ihop 
 
 Avslutar med några fina bilder från trädgården. Maj månad är helt fantastisk i färger alltså.
 
 

Händelserik månad

Jaha, helt plötsligt var vi inne i maj, hur hände det? Sist jag skrev var det sjuka djur åt höger och vänster och även om det minskat på antalet så är vi inte helt klara än. Spirith har fortfarande bekymmer med sin hovböld. Hovslagaren var ute en gång till, men lyckades inte hitta något större, så det blev att ta ut veterinären i förra veckan istället. Han öppnade upp lite mer där Kenta redan stuckit hål och nu ser man ett hål som går upp i hoven. Han är helt ren i skritten nu, men haltar däremot i traven. Vet inte om det bara är att han är öm eller om det fortfarande är något som spökar. Blir det inte bättre om några dagar får jag ringa veterinären igen och se vad han säger. Tuppen är pigg och glad, men han är fortfarande lite svart på kammen och bubblig i ögonen. Vi har sköljt ögonen morgon och kväll, så vi hoppas att det ger med sig snart. Han har fått flytta tillbaka till tjejerna och beter sig precis som vanligt i alla fall.
Vi pimpade hönsgården lite förra helgen genom att lägga in ett gäng gamla trädstammar samt ställa in ett par granar. Vi ska sätta lite mer buskar framöver, men nu har de åtminstone något att in krypa under så länge.
 
 
 
Nu är tjejerna igång och värper som tusan, så nu är det inga problem när Stig och Gittan ber om 20 ägg i veckan ;)
 
Vi har äntligen fått gjutit inne i ladan förresten! Och lecablocken är levererade och väntar på att bli uppmurade framöver, så fort det blir tillräckligt varmt och snickaren har tid. Dörrar och fönster är dessutom beställda och nu håller jag på att ta in offerter på takstolar. Vi får se när det blir ett tak på dock, dels var det några veckors leveranstid och dels hade snickaren inte tid innan sommaren. Men det händer lite saker i alla fall!
 
 
 
Helgen som var spenderades åt att fixa lite i odlingsområdet, eller rättare sagt i gränsen till det. Vi satte ju upp gärdesgård tidigare i år, men gjorde inte något åt att grusgången slutade 10 cm innanför gärdesgårdsgränsen. Vilket innebär att det blir ganska jobbigt att komma åt gräset på remsan mellan grusgången och gärdesgården. Så nu tog vi tag i att utöka gruset till precis utanför och sen sätta en kant där. Dessutom försökte vi oss på att göra en stenläggning vid ena entrén för att få en lite snyggare övergång mellan grus och gräs. Jag måste säga att det faktiskt blev helt ok för att vara första gången. Vi har inte köpt några stenar utan använde oss av det aldrig sinande lagret vi har här hemma.
Ett par före (eller rättare sagt under tiden)/efterbilder: