Tjoff!

Söndagskväll igen och dags att summera veckan. Inte så mycket nytt, jobb och ridning var väl mer eller mindre det enda som hanns med innan helgen. I fredags var vi på teater och såg östgötateaterns uppsättning av Hamlet. Den var drygt tre timmar lång, vilket faktiskt gick oväntat snabbt. Trevligt med lite omväxling istället för bio, även om dialogen i Hamlet kanske inte var den lättaste att hänga med i alla gånger.
Lördagen försvann snabbt, vi hann med att måla om Björns hall, gå på namngivningsfika i Lambohov och ta en kvällspromenad i Tinnerö. Kameran var med på kvällspromenaden så tänkte bjuda på några bilder därifrån.
Ett gäng nyfikna fårskallar
 
Sasha i kvällsolen
 
Nya profilbilden på facebook ;)
 
Spanar på fåglar i Rosenkällasjön
 
Mer fågelspaning
 
Pallar äpplen
Alla tre på bild!
 
Idag fick Linda lite hjälp att klippa gräsmattan. Sasha tycker att hon gör ett väldigt viktigt jobb som ser till att gräsklipparen åker där den ska. Gör den inte som hon tycker så får den en utskällning. Tydligen så skötte den sig bra idag eftersom hon inte behövde ta till några hårda ord...
 

Fix och trix i Lisch

Förra helgen åkte vi återigen hem till mor och far - fjärde gången på fyra månader - varför bryta trenden liksom? Denna gång var det service av bil och hästtransport som stod på schemat. Kusinen jobbar på volvo, så vad bättre än att be honom göra storservice med kamremsbyte :) Då spar man några kronor och man vet att det blir bra gjort. Under tiden som han fixade med bilen fick jag hjälp av fargubben att byta golv och vägg i hästtransporten. Det gick faktiskt riktigt smidigt, det som tog längst tid var att få färgen att torka. Vi hann bara med två strykningar, så väggen ser lite flammig ut tyvärr. Som det ser ut nu får nog sista strykningen vänta till våren, när det är så kallt som det är nu lär ju inte färgen torka :/
 
 
Jag hann även med att ge Björn en guidad tur runt gården. Även om det är mormor och morfars gård och jag är uppväxt i ett annat hus (låt vara att det ligger 300m därifrån) så är det fortfarande det som känns mest hemma. Jag tror att jag spenderade mer vaken tid där än hemma i vårt hus under min uppväxt. Direkt när man kom hem från skolan åkte man dit, red och fixade med hästarna och gick sen in till mormor och morfar och åt kvällsmat och hängde där. Det var mycket lugnare att vara där än hemma med fyra stökiga syskon ;)
 
Vägen mellan gamla huset och gården
 
Vy mot ladugården
 
Mormor i köket
 
Fika!
 
I tisdags följde Björn med ut till stallet och fotade lite när jag red på banan. Han och Henrik sprang sedan intervaller medan vi tjejer hade stallmöte. Kul att de två kan träna under tiden som vi håller på med pållarna. Spirith var i alla fall riktigt fin! Man fick en härlig försmak av hur han kommer att bli när han byggt lite mer muskler, underbar känsla!
 
 
 
 
 

Härligt septemberväder

Vilken fantastisk höst vi har haft hittills! Nu börjar det bli kallare, igår var första gången jag behövde ha jacka på mig i stallet på eftermiddagen. Jag, Sasha och Spirith skrittade ut en sväng i solnedgången - underbart!
 
 
Det har sina fördelar med att ha flyttat upp till plan 13 på jobbet, även om jag saknar alla nere på patologen. Morgonvyn från fikarummet kan man verkligen inte klaga på.