Långsamt framåt

Tja, man kan ju säga att man hinner betydligt mer när man har semester en vecka än när man har någon timme efter jobbet att pyssla varje dag. Och det här med att ha projekt som upptar all ledig tid samtidigt som man har tre svarta lurvbollar som just nu sätter sommarpäls - kan väl säga att vi har dubbelt så många djur i huset än vad vi borde ha, dammråttorna samlas på hög för tillfället...
Det tänker jag dock inte visa bilder på, ska se till att dammsuga innan vi får födelsedagsgäster på söndag...
Däremot kan jag visa bilder på hur byggandet av hönshuset fortskrider. Vi fick hjälp av Johan förra helgen (supertack!) så vi fick upp vindduk, läkt och började med ytterpanelen. Sedan har vi fortsatt att fixa lite varje kväll så nu är panelen uppe helt på tre av fyra väggar och sista långsidan är en bit på väg.
 
 Från det här förra helgen...
 
 
Till det här idag. Det tar sig!
 
Invändigt. Hönsdelen kommer vara längst bort, foderförvaring i mitten och sen redskapsbod närmast.Totalt blir det 15 kvadratmeter stort.
 
Måste visa bild på våra tulpaner i växhuset också. De sjunger på sista versen, men så vackra! Älskar den här tiden på året när grönskan börjar komma. Man blir så himla glad bara av att se alla färger runt omkring.
 

Påsklov

Imorgon är det tillbaks till jobbet efter tio dagars "ledigt". Ska faktiskt bli lite skönt, för även om vi haft semester hela påskveckan så har det varit fullt upp från morgon till kväll. De flesta av er vet ju att Björn haft planer på höns ett tag. Han grävde och satte ut plintar för ett kombinerat hönshus/redskapsbod förra semestern, men sedan har det inte hänt så mycket. Så nu tog vi tag i saken och påbörjade bygget. Kan säga att det blivit många telefonsamtal/sms till brorsan som är snickare. Och lite felberäkningar på hur mycket virke som går åt, så råspont fick vi tigga några meter av grannen, medan vi har dubbelt så mycket bärläkt än vad vi behöver ;) Men den kommer till användning framöver.
 
 
 
Några bilder från veckan. Väggarna består till största del av Björns egensågade reglar från granarna vi fällde nere vid ladan. Några år senare kom de alltså äntligen till användning.
 
Så här ser det ut för tillfället, nästan inflyttningsklart ;) Målet var att hinna få på takpappen och det fick vi i lördags. Nu väntar vi på vindduk som ska komma i veckan innan vi kan börja med ytterväggarna.
 
Vi har såklart inte bara byggt hönshus, vi har även hunnit grejat en del inne i ladan också. Vi grävde ut gammalt bös veckan innan semestern, det blev en riktigt fin jordhög som vi kan använda till odlingarna sedan.
 
Den här veckan har vi istället plockat bort en massa sten inne i framtida sadelkammaren och in i mittendelen, och sedan fyllt upp med grus. Tungt jobb, men vi fick bra hjälp av familjen Jufvas (i alla fall tre fjärdedelar av dem, den sista fjärdelen (dvs Johan) hjälpte Björn med taket på hönshuset istället.
Plockar sten. Det fanns en del...
 
In med grus! Sonja sprang till och med från fikat innan oss andra för att fortsätta ösa. Och det var inte lite hon lassade i varje hink heller. Det är inte mycket kvar av lasset grus vi fick.
 
Klart! Nu väntar vi på att brorsan ska komma på besök innan vi kan fylla i det sista. Vi behöver hjälp med att plocka bort innerväggen samt stocken som går i mitten på bilden. Annars kommer den bli en lagom rolig snubbeltröskel då golvet kommer gjutas ungefär halvvägs upp på den.
 
Just det, jag var på tekniskt samråd på kommunen i veckan också, så nu har vi fått ett officiellt startbesked! Tiden för att grannar ska överklaga har gått ut och imorgon är det fyra veckor sedan det kungjordes, så då får vi dra igång.
Vi vill dock få ordning inne i ladan först så kan vi gjuta platta för både stallet och ladan samtidigt, men förhoppningsvis kan de komma och börja gräva för grunden någon gång i maj. Så himla häftigt (men skapligt nervöst) att det äntligen är på g!