Hemma från Grekland

Nu är vi hemma efter en vecka på Rhodos med hela klanen Eriksson. Både jag och Björn åkte på något lagom till vi kom hem så jag har jobbat hemifrån i två dagar nu. På Björn har det mest satt sig på rösten och typiskt nog har han haft studentlabb må-on. Så ni kan ju gissa hur han låter nu...
 
Vi har i alla fall haft det jättebra. Sol och runt 25-30 grader hela veckan och inte mycket kallare på kvällarna. Vi bodde på ett jättefint hotell precis vid havet med flera pooler, vattenrutschkanor mm. Jag kan inte påstå att jag testade poolutbudet så mycket dock, jag hängde i barnpoolen och rutschkanorna till 90% av tiden. Tog med snorkel och cyklop för att snorkla i havet, dock användes de mest i barnpoolen...
 
För mig som inte klarar av att sitta still en hel dag så var det faktiskt ganska bra att ha ett gäng syskonbarn att leka med ;) Lyckades få med två av tre ner till havet en gång för att åtminstone ha testat att bada där, men poolen var klart mer populär.
 
Vi kom iväg på ett par utflykter i alla fall. Dels åkte vi syskon (och Björn och Fredrik då såklart) söderut till Lindos en dag, medan mamma och pappa fick vara barnvakter på hotellet. En jättefin liten stad, väldigt pittoresk med typiska vita grekiska hus, smala gränder och en fantastisk utsikt. Dock jättemånga turister, och väldigt turistigt. Sen tyckte jag inte om att se alla stackars åsnor springa runt på steniga gator med tjocka turister som satt snett i hårda träskapelser till sadlar. Att folk inte vet bättre... Björn och Fredrik fick dessutom vara med om en otäck händelse när en kvinna som inte lyckades starta sin bil i uppförsbacke klev ur bilen utan att dra åt handbromsen. Vilket då resulterade i att bilen rullade och hon hamnade under bildörren. De såg inte hur det gick med henne, men vi såg ingen ambulans så förhoppningsvis klarade hon sig utan större skador.
 
Vi tog även en tur in till Rhodos stad. Först på agendan var Rhodos gamla stad, men istället hamnade vi i vallgraven som gick runt hela gamla staden och där vi fick gå ett tag innan vi hittade en väg in. Inte för att det gjorde något, det var inte helt fel att traska där heller och väl inne hamnade vi på någon bakgata där det var betydligt lugnare än ute på huvudgatan där de flesta höll till. Märks det att jag inte trivs bland mycket folk? ;)
 
Sista dagen tog jag och Björn bussen till en strand som låg strax söder om Faliraki och som skulle vara bra för snorkling. Det var en vik som gick in så vattnet var helt lugnt och det fanns en hel del stenformationer som gjorde det riktigt vackert att snorkla. Vi såg även lite olika mer elller mindre färgglada fiskar, en svart sjöborre och en väldigt långsmal fisk som jag tror (efter lite googling) heter bluespotted cornetfish. Tyvärr funkade inte den vattentäta kameran så det blev inga bilder.  
 
 Summa summarum en riktigt härlig resa och skönt med en lite förlängd sommarkänsla :)