Födelsedagsfirande och vardagsbestyr

Hej hopp i galopp! Nu har det gått så lång tid att jag knappt kommer ihåg vad som hänt sedan sist. Vi var i alla fall i Lidköping förra helgen och firade farmor som fyllde 80 år. Det blev en heldag med lunch ute på Spiken och middag hemma på kvällen. Vi hann även med en hel del promenader under vårt besök, de flesta ned till sjön såklart. Lite större sjö än vad Leyton är van vid men han hade inga problem med det. Nästan så att han var lite väl kaxig...
 
 
Det här med att bada är en väldigt viktig del i Leytons liv. Han hittade mamma och pappas fågelbad, det var tydligen perfekt att bada i. Och om vattnet inte når en längre upp än till tassarna så får man bara lägga sig ned, svårare än så är det inte!
 
Här hemma rullar allt på som vanligt. Björn grejar i växthuset och jag och djuren är ute och rider. Häromdagen träffade vi på en liten KOmpis på vår ridtur :)
 
Det är ganska skönt att komma in och vila ibland också.
 
Äntligen har det blivit såpass fuktigt i backen att Björn vågar starta motorsågen igen, så nu är hela körsbärsträdet nere. Förutom sista stubbiten, vi funderar lite på om vi ska göra något roligt med den. Dessutom har han börjat att såga upp granarna som vi fällde för ett par år sedan. Senaste budet är att de ska bli reglar till hönshuset. Den som lever får se...
 
Jag bestämde mig för att ta tag i sista biten av grusgången ordentligt. Biten upp mot huset har jag fått bra ordning på, men den sista biten ned mot ladan har fortfarande väldigt mycket ogräs i sig. Testade att fräsa upp den med jordfräsen. Vi får se om det var ett dumt beslut eller inte, och om det gjorde mer skada än nytta då risken är att man fräser upp mer jord. Försökte att inte gå alltför djupt, det var dock inte så mycket grus från första början heller. Jaja, nu är allt ogräs borta för tillfället i alla fall. Förhoppningsvis blir det lättare att harva där nu i alla fall och på så vis hålla det under kontroll. Vi ska se till att lägga på ett lager grus till framöver också.
 
Vi hade besök av John, Nina, Christian och Annica med barn häromdagen. Det blev ponnyridning för tjejerna och bus och mys med de andra djuren. Till och med katterna tyckte det var ok att Nina klappade dem. Vad har hänt?!
 
 
 

Regn, rusk och ringar

Äntligen har det kommit lite regn! Hoppas på mer, men nu är det inte riktigt lika kruttorrt i backen i alla fall. Gräset har börjat att växa lite, får se om vi kanske behöver ta fram gräsklipparen snart. Senast vi klippte gräset var i slutet av juni...
Det var ju ett par riktigt ordentliga åskoväder som gick förbi förra veckan. I onsdags kväll vågade vi inte gå och lägga oss innan det passerat så klockan var över 1 på natten innan vi kom i säng. Vilket skådespel det var, blixtar åt alla håll och kanter. Och i fredags hade jag planerat att rida tidigt på morgonen, men fick ställa om väckarklockan då det öste ned där vid 6-tiden.
 
Det roligaste som hände förra veckan var att förlovningsringarna blev klara! Det är ju tre månader sedan Björn friade, men nu känns det som att det faktiskt är på riktigt :) Jag hade ju mycket att göra med tävlingarna i våras och när vi väl fick tid att fundera hur vi ville ha det så var det semestertider så det dröjde innan de blev klara. Men det var väl värt väntan då ringarna blev jättefina. Vi hade gamla släktringar som vi ville utgå från och fick jättebra hjälp av guldsmeden med hur vi skulle designa dem. Känns fantastiskt att kunna ha en liten del av mormor kvar <3
 
 
 

Snipp snabb snut så var semestern slut

Och där var fem veckor till ända och jag är tillbaks på jobbet igen. Som sagt, jag skulle inte tackat nej till ett par veckor till, men det är ändå lite skönt att komma tillbaks in i de gamla vanliga rutinerna igen.
Vad har hänt sista veckan då? Vi har haft besök av Kristin och Fredrik. Passade på att turista runt lite i närområdet. Åkte till Berg och spanade in slussarna samt svängde förbi cloettafabriken i fredags. Nu var ju inte lillbrorsan med så det blev ingen storshopping den här gången. Vi hann även med att åka till Åby och Söderköping en dag tillsammans med Björns föräldrar. Badade i Glottern, åt glass och tittade på utsikten. Och på Smultronstället fick alla fyrbenta gratis glass så Leyton mumsade mjukglass han också :)
 
Slussarna
 
Fontänen i Sörping var väldigt spännande
 
 
En tur med båten hann vi också med. Lite blåsigt dock
 
 
Och såklart en ridtur!
 
Den här sommaren har ju varit ganska torr vilket innebär att gräset inte växer överhuvudtaget. Vi flyttade hem hästarna för en månad sedan och då var det inte mycket bete kvar i stallet. Det har inte växt alls sedan dess, snarare torkat ut fullständigt, men som tur är så finns det fortfarande en del gräs kvar i mina hagar. Dessutom har jag fått låna sommarstugans fält så igår hängnade vi in även det och släppte på hästarna. Planen är att låta dem gå kvar hemma så länge som möjligt så att det förhoppningsvis hinner växa upp lite i stallet. Även vi har ju drabbats av foderbristen så det gäller att utnyttja betet så bra man kan så att hästarna har hö hela vintern sen.
 
På tal om torkan så har den även skördat andra offer. Häromdagen när vi tittade ut genom fönstret så såg det gamla körsbärstträdet ut att hänga lägre än vanligt och mycket riktigt så hade det knäckts någon meter upp på stammen. Så det fanns inget att göra, det var bara att såga ned det. Vi har ju varit i valet och kvalet hur vi ska göra med det eftersom ena grenen hängt över taket till jordkällaren. Men nu tog moder natur beslutet åt oss, skönt på ett sätt.
 
Det blev lite mer öppet... Sista delen ska ned också, men efter att det regnat lite och motorsågskedjan blivit slipad ordentligt. Det var skönt att vi hade gäster när det hände, Fredrik hjälpte Björn att fixa med trädet medan jag och Kristin var ute och red ;)