Födelsedagsfirande!

Idag firar vi Björn som enligt honom själv har ett år kvar innan han blir gammal. Födelsedagen firades med att jag jobbade länge (studentlabbar onsdag-fredag) och sedan hem och titta ut vart födelsedagspresenten - ett persikoträd - ska stå. Hann nästan klart att gräva en grop för det, sen avslutade vi med hemmagjord thaimat. Jag säger bara en sak; chili odlad från ica-maxifrön är betyyyyydligt starkare än frukterna som fröerna kommer från... Vi har ganska många kvar om någon vill ha? 😉
 
 

Hoppträning

Igår kunde vi äntligen vara med på hoppträning igen, den första på två månader! Tror att Sprith tyckte det var lika roligt som jag, han hoppade över travbommarna i början :) Vi fick hoppa hinder i serpentinbågar där fokus låg på att ha hästen på ytter med en mjuk ställning inåt för att kunna svänga och komma rakt på hindren. En väldigt nyttig övning där jag märker att jag har mycket svårare att få honom rättställd i vänstervarvet. Hem och öva!
 
Stackarn var rätt trött när vi var klara. Han stod och sov när jag skulle ta av tränset, orkade inte ens öppna munnen så jag kunde ta ut bettet ;)
 
Gammal bild men samma pose.
 
Jag har gett upp hoppet om att hinna vara klar till 1a maj, även om styrkan fortfarande finns där så har han tappat för mycket flås för att det ska vara schysst att tävla redan då. Nu är det Boxholm som gäller istället, den 13e. Sen blir det troligtvis två tävlingar under Kristi Himmelsfärdhelgen, dels Kinda den 25e och sedan vår hemmatävling där jag rider på söndagen, den 28e. Håll tummar och tår att vi får vara friska nu!
 

Påskfirande

Ojoj så fort en långhelg kan gå. Vi har haft fullt hus här hemma. Kristin och Fredrik kom ner från Bollnäs i torsdags kväll och stannade till idag. Dessutom var Anton här fredag till söndag. I fredags vaknade vi upp till det här på morgonen: 
Lite kontrast mot förra helgens 18 grader. Det snöade hela dagen så vi fixade lite hemma och roade oss sen med en shoppingtur på Tornby, den som handlade mest var Björn!?
På lördagen var det betydligt bättre väder så då blev det ponnyridning på förmiddagen. Sedan tog gästerna en sväng till Cloettafabriken och Gamla Linköping, inklusive cloettaboden, (har jag sagt att mina syskon är ena riktiga gottegrisar?) medan vi försökte sätta upp automatiska lucköppnare till växthuset här hemma. Vilket inte gick så bra, Björn fick ta hjälp av snickaren sen. 
 
Igår mötte vi upp familjen Jufvas i Trollegater. Det blev nästan tre timmars grottutforskning. Vi var där lite innan så gick ner i ett par grottor två gånger. Herregud vad barnen var tuffa. Och dryga mot oss vuxna: men sätt lite fart då! Pfft, lätt att vara kaxig när man nästan kan gå raklång där vi vuxna måste åla oss fram. 
 
Vi har spelat en hel del i helgen. Har testat ett nytt som vi fick i julklapp förra året men som Björn inte trott att jag velat spela då frågesport absolut inte är min grej. Men här måste man inte veta ett exakt svar, bara kunna gissa ungefär när det hände. Så det var faktiskt riktigt kul att spela ☺
 
Idag har vi röjt sly i hagen, det känns i kroppen nu... Och inte är vi klara heller även om vi kommit en bra bit. Är det någon som känner sig sugen på att hjälpa till så får man mer än gärna göra det 😉