Snöigt värre

Hej hopp! Är det någon mer som håller på att blåsa bort i snöyran? Vi har fått några centimeter till det senaste dygnet, skönt att bo i skogen där allt inte blåser bort direkt :) Igår när vi kom hem var det någon som hade plogat vägen förbi oss bort till Ringstorp. Det är ingen som ska göra det så vi har ingen aning vem det kan ha varit. Men det är ju trevligt att få vägen skottad. Om det inte vore för den lilla detaljen att personen i fråga kört i diket, haft sönder staketet samt kört upp en stor stenbumling i vägen... Inte för att det är någon dyr historia att byta en stolpe och spänna om tråden, men man kan ju tycka att man åtminsone kan höra av sig och berätta vad som hänt? Stenbumlingen får sitta där den sitter tills det tinat, den går inte rubba för tillfället. Det är längre upp i backen så vi riskerar inte att köra på den i vilket fall.
 
Björn, Johan och John var på ölprovning i måndags. Jag och Leyton fick sitta barnvakt åt Sigge och Sonja under tiden. Inte särskilt betungande dock, de sov största delen av tiden ;)
Leyton också, även om han inte riktigt kunde bestämma sig för var som var bästa platsen...
 
I helgen hade vi ju helt fantastiskt väder så vi passade på att ta fram kameran och försöka fota lite. Inte så lätt med svart hund mot vit bakgrund när det är mycket spring i benen, men några okej bilder blev det i alla fall.
 
 
 
 
 
Vi passade även på att ta en fika ute i växthuset. Solen hade värmt upp det bra så det var hela 20 grader varmt där inne :)
 
Jag skulle egentligen åkt och hopptränat idag, men med klass 1 varning om mycket snö och drivbildning så vågar jag inte ge mig iväg. Vi kom i alla fall iväg förra veckan, och det gick kanonbra :) Vi fick rida en caprillibana som hon byggde på mer och mer allteftersom. Han blev väldigt mjuk och lyhörd och hoppade upp sig jättefint. Så lite trist att vi inte kommer iväg idag, men det blir ju förhoppningsvis fler tillfällen.
 
Bild från häromdagen. Någon hade plogat upp vår vanliga galoppväg och Spirith hade väldigt svårt att förstå vad det där stora snömonstret gjorde precid bredvid vägen?!
 
 

Häst och hund

Alltså, så himla härligt med snö som stannar kvar för en gångs skull! "Tyvärr" så var det ju plusgrader på dagarna förra veckan så det översta lagret smälte och det blev isgata, men nu har det kommit ny snö så nu är det betydligt bättre. Som tur är, för Spirith tappade en sko för några veckor sedan och tyvärr hade hovslagaren bara skor med två broddhål, så nu har han fyra i fram och två i bak. De som säger att det inte är någon skillnad på två och fyra broddhål kan gå och slänga sig i väggen, det är som natt och dag! Jag vågade knappt rida när isgatan var som värst för han halkade så mycket, i vanliga fall är det inga problem alls.
Vi var iväg på årets första hoppträning i söndags, vilket till största del bestod av markarbete. Väldigt välbehövligt då jag inte kunnat rida på banan, tjock kramsnö och inte fruset under är ingen bra kombination. Idag ska vi förhoppningsvis iväg på träning nummer två :)
 
Ett par bilder från förra veckan när vi var ute en tur på morgonen. Riktigt vackert!
 
 
Valpen han växer så det knakar. Han fyllde ett halvår igår, då vägde han exakt 20 kg, så redan ett par kilo mer än Sasha. Får se vart det slutar :) I helgen var både familjen Jufvas och Gillies här, vi passade på att tolka med barnen nu när det gick. Tror att alla tyckte det var ganska kul. Leyton fick träna på att umgås med barn, vilket faktiskt gick riktigt bra när barnen förstod att det var bättre att hålla ned händerna och vända sig om istället för att vifta med armarna när han kom och ville busa ;)
 
 
 
 

Valp i huset

Hej och hå, här var det ett tag sedan något hände (som vanligt). Inte konstigt, det har varit fullt upp med en "liten" valp i huset. Förra ägarna kom upp med honom i lördags, vi bjöd på lunch och gick ut en promenad innan de vände hemåt igen. Han sa verkligen ingenting när de åkte, så himla skönt.
Den här veckan jobbar vi hemifrån så han inte behöver lämnas bort något, men vi börjar skola in honom lite i Linghem så han kan vara där framöver :)
 
Det varierar mellan fullt ös och medvetslös. Än så länge "peppar peppar" har han inte lyckats komma åt några skor eller andra saker. Det värsta som tuggats sönder är en artikel husse hade liggande. Några matthörn ligger i farozonen också. Även om jag har glömt hur Sasha var när hon var liten så måste jag nog säga att Leyton faktiskt är lite lugnare. Han är i alla fall betydligt bättre på att gå i koppel redan nu än vad hon var som vuxen ;)