Mellandagarna

Sashas operation gick bra, de tog bort hela klokapseln så nu är det bara pulpan kvar. Hon har haft bandage på sig tills igår vilket har funkat jättebra. När vi tog bort bandaget ville hon dock vara på det så det fick bli tratt på natten. Ingen höjdare alls, även om det gick bättre än förra gången hon opererades. Nu lugnade hon ned sig efter någon timme och sov faktiskt bara på mig halva natten ;) Jag bad att de skulle kolla en liten knöl, stor som ett risgryn, som hon haft där juvertumören satt. Det var en ny liten tumör så de plockade bort den också när hon ändå var sövd. Den är skickad på analys så vi får vänta ett par veckor på svar om den är godartad eller inte. Förra gången så upptäckte vi ju en massa knottror runt om tumören precis innan operationen som de också tog bort. Frågan är om det är en sådan som de missade ta bort då och som nu växt till sig. Den här gången var det ett väldigt litet ingrepp och hon verkar inte ha ont av det alls. Stackars försäkringsbolag, de har inte tjänat några pengar på mina djur i alla fall...
 
Den första lediga veckan av två är snart över och jag har roat mig med att börja ta bort sly i skogen. Som sagt, det går alltid att hitta på något. Det skulle gå betydligt fortare med en röjsåg istället för fogsvans (och pappa - jag kanske behöver en ny...eller två ;)) men jag får träning i alla fall, fy tusan vad man får upp pulsen av att såga och släpa grenar. Jag kanske har gjort 1/10 av ytan, men jag tror att jag är klar med den snårigaste delen så förhoppningsvis går resten relativt smidigt. Sen blir det för Björn att såga de lite större träden med motorsåg, men jag tycker redan att det blivit luftigare.
 

På väg hem - en dag för tidigt

Nu är julen över för den här gången. Vi har haft en riktigt härlig och mysig jul med mycket julmat, fika och julmust 😊 Planen var egentligen att stanna i Lidköping till imorgon bitti, men vi sitter i bilen på väg hem nu, för att åka till veterinären med Sasha. Hon lyckades att klyva en klo på julaftons kväll, troligtvis fastnade hon i mattan när hon höll på och kravlade runt för att torka munnen. Typiskt att det skulle hända nu, storhelg och allt. Hon har dock inte haft ont utan mest tyckt att det varit tråkigt att inte få komma ut och röra på sig så mycket. Och jobbigt att ha bandage på sig. 
 
Dessutom så verkar mamma och pappa att ha åkt på influensan så det hade inte varit så kul att stanna kvar en extra dag ändå. Håll tummarna för att vi klarar oss. 
 
Julafton i Motala. De som tyckte det var roligast att få paket var Nina och Sasha. Jag tyckte det var roligast att jag som aldrig spelat poker vann Texas hold'em 😀 Notera Sashas snygga badrock hon fick av sin husse...
 
 På juldagen blev det aussie-frukost med bubbel och färsk frukt - mums!
 
 Efter rådfrågning med veterinären på morgonen om vi behövde komma in redan då, vilket de inte tyckte var nödvändigt så länge hon inte verkade ha ont, så åkte vi vidare till julfirande hos faster med familj och sedan hem till mamma och pappa.
 
Fick träffa alla brorsbarn också, två med massor av spring i benen och en som mest åt och sov ☺
 

God Jul!

Sista jobbdagen, sen väntar julledigt - underbart! Julafton kommer att spenderas i Motala, sedan bär det västerut för att fira juldagen med min släkt. Dessutom hoppas vi att få träffa brorsans senaste nytillskott som tittade ut förra måndagen. Triss i grabbar blev det :)
 
 
Annars händer inte så mycket, den senaste veckan har det blivit ganska många timmars jobb för att hinna klart allt innan ledigheten. Både i helgen och ett antal extra timmar nu i veckan. Meeeeen, det innebär också att jag kan vara ledig i två veckor - tjoho! Inte för att jag riktigt vet vad jag ska göra då, men något går väl alltid att hitta på. Egentligen hade vi tänkt att vi skulle måla om i trappen och hallen, men vi vill ta bort valvet till de små rummen på övervåningen först och det behöver vi hjälp med. Och det är ingen idé att måla om förrän det är borta, annars blir det ogjort arbete ;)
 
Jag vill i alla fall passa på att önska er alla en riktigt god jul!