Snart gäller det!

Klockan ett är det dags, heja Anna!
 
 

Full rulle

Nyss hemkommen från ett jympapass på friskis&svettis. Jag har aldrig gått på pass tidigare, vet egentligen inte varför, men det har inte blivit av helt enkelt. Men när Åsa för någon månad sedan frågade om jag ville börja träna med henne på tisdagar så hakade jag på. Tisdagar rider min medryttare Sprith, så jag gör inte så mycket vettigt ändå. Det är faktiskt kul även om motivationen är sådär hög när det är dags att ge sig iväg strax före åtta, då lockar soffan väldigt mycket. Men man ångrar sig ju aldrig när man väl är på plats och när det är klart är man rätt nöjd över sig själv att man faktiskt tog sig i kragen och åkte dit. Sen måste jag erkänna att det är rätt så välbehövligt, dels för styrka/kondition, men även för koordinationsförmåga...jag föddes definitivt med minus på det kontot.
 
Åh vad skönt det ska bli när den här veckan är över. Det är någon grej inplanerad varje kväll, stackars hästen får stå undan för andra saker. Däremot kör vi hårt i helgen, hoppträning på lördag och dressyrträning på söndag. Det är kanske sådär kompatibelt med disputationsfest på fredag kväll och födelsedagsfest på lördag. Men båda träningarna är på eftermiddagen i alla fall, så fram tills dess borde man ha vaknat till :)
 
Bild från min och Sashas promenad i eftermiddags. Isen har börjat lägga sig på Stångån. Tror dock att det är kortvarigt, imorgon skulle det bli upp emot 8-9 grader - me like!
 

Familjebesök igen

I helgen var det dags för besök igen, den här gången var det mamma och pappa som ville komma hemifrån lite. Som alltid när de är ute och åker så var det besök på Bauhaus och IKEA som gällde. Även om det snart är två år sedan de flyttade till nya huset så finns det tydligen fortfarande en del att fixa. Dessutom har brorsan precis köpt hus så de kollade grejor till honom också. Mamma fick följa med ut och titta på hästen, pappa däremot åkte hellre till biltema...också det precis som vanligt.
 
I övrigt händer inte så mycket spännande just nu. Det är fullt upp med att planera inför disputationsfest på fredag, men det tänker jag inte berätta mer om förrän nästa vecka. Hästen och hunden motioneras på som vanligt. Sasha fick röra rätt så mycket på sig idag då vi först var ute och red i en timme på morgonen. När jag, mor och far sedan var på Tornby fick hon följa med Björn och springa intervaller. Det visste jag dock inte om när jag gav mig ut på min 7 km löprunda, så hon var med då också. Men det märks inte alls, hon är lika pigg som vanligt:-)
 
Suddig bild, men så här lydig kan man vara när man är ute med hästen. "Gå bakom" är ett väldigt användbart kommando, funkar lika bra att gå bakom hästar som människor.